Initialpage123.com - Hvordan fjernes det?

Initialpage123.com

Initialpage123.com kan ved første øjekast ligne et brugbart, gratis værktøj, men sådan forholder det sig bare ikke, og du skal endelig ikke bruge det. Denne applikation kategoriseres som en browser hijacker, så det kan være ret farligt, hvis du beholder den på din computer. Heldigvis kan man nemt fjerne Initialpage123.com, hvis man ved, hvordan man skal gøre.

I bund og grund kan man slippe af med en applikation som denne på to måder – nemlig enten manuelt eller automatisk, så du kan bare vælge den metode, der passer dig bedst.

Hvis du gerne vil slippe af med Initialpage123.com på en hurtig og nem måde, anbefaler vi, at du gør det på den automatiske måde. Du skal blot downloade et pålideligt anti-malwareprogram, såsom SpyHunter eller Plumbytes, installere det og derefter køre en fuld scanning af alle filer, der er gemt på din harddisk. Det skulle automatisk kunne finde og fjerne virussen, og det vil samtidigt beskytte din computer mod lignende infektioner fremover, så det er bestemt værd at have det installeret. Du kan naturligvis også anvende et andet anti-malwareprogram efter eget valg.

Hvis du af en eller anden årsag ikke har lyst til at downloade noget ekstra anti-malwareprogram, så kan du som sagt også fjerne Initialpage123.com manuelt. Denne proces kan dog være noget kompliceret, så for at hjælpe dig har vi udviklet en trin-for-trin Initialpage123.com manuel fjernelsesvejledning, som du finder i slutningen af denne artikel. Hvis du fuldfører alle punkterne korrekt, skulle du være i stand til at fjerne Initialpage123.com på egen hånd.

Videre i denne artikel kan du finde yderligere oplysninger om Initialpage123.com og dets specifikke funktioner. Og skulle du have nogle spørgsmål vedrørende dette emne, er du velkommen til at kontakte os i kommentarsektionen nedenfor, og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.

Om Initialpage123.com browser hijacker

Initialpage123.com fungerer som en browsertilføjelse, der passer til alle de mest almindelige webbrowsere, herunder Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer, Mozilla Firefox og selv Safari. Det betyder, at Apple-brugere også kan blive inficeret.

Når programmet først er inde i computersystemet, vil det ændre nogle af indstillingerne i de pågældende webbrowsere. Med andre ord vil f. eks din standardsøgemaskine og startside blive udskiftet med www.initialpage123.com, og hver gang du åbner din browser, vil denne webside dukke op.

Selvom Initialpage123.com tilsyneladende ser ud som en normal søgemaskine, som du kan stole på, så er virkeligheden en anden, og vi kan ikke råde dig til at bruge den. Først og fremmest vil du modtage en masse sponsorerede søgeresultater, hvis du søger efter noget ved hjælp af denne korrupte søgemaskine. De resultater er ikke alene irrelevante for dine søgeforespørgsler, de kan også lede dig hen til skadelige websider, som eventuelt tilhører diverse it-kriminelle, såsom hackere eller svindlere. Og det betyder, at hvis du klikker på et af de sponsorerede links, kan din computer blive inficeret med andre virusser, eller du kan blive snydt, hvis du forsøger at købe noget på en af de sider.

Det ser umiddelbart også ud til, at Initialpage123.com opfører sig som en adware-infektion. Programmet kan nemlig finde på at vise alle mulige former for annoncer, såsom pop-up, pop-under, i-tekst, kontekstuelle og bannerreklamer, i de førnævnte browsere.

Initialpage123.com kan også finde på at indsamle dine personlige oplysninger, såsom søgehistorik, søgeforespørgsler, mest besøgte websider, eller selv din IP-adresse og e-mailadresse. Disse oplysninger bliver sendt videre eller solgt til tredjeparter, eller simpelthen brugt til at tilpasse de pågældende annoncer i henhold til dine interesser.

Således distribueres Initialpage123.com browser hijacker

Det er meget almindeligt, at malware som dette er bundtet med andre freewareprogrammer, som kan downloades fra internettet, og Initialpage123.com er ingen undtagelse. Når du downloader og installerer et gratis program fra en upålidelig webside, er der risiko for, at Initialpage123.com vil blive downloadet og installeret ved siden af, uden at du overhovedet er klar over det. Derfor skal du altid være meget opmærksom på installationsprocessen ved freeware, og din computer skal altid være beskyttet med et pålideligt anti-malwareprogram, så du kan undgå den slags programmer.

Manuel fjernelse af Initialpage123.com

Sådan fjernes Initialpage123.com ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Initialpage123.com installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Initialpage123.com
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Initialpage123.com fra dine browsere

TopSådan fjernes Initialpage123.com fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Initialpage123.com, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Initialpage123.com fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Initialpage123.com og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Initialpage123.com, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Initialpage123.com virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Initialpage123.com fra listen.
Sådan fjernes Initialpage123.com fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Initialpage123.com samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Initialpage123.com, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Initialpage123.com fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Initialpage123.com fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Initialpage123.comog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Initialpage123.com, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Manuel Initialpage123.com fjernelse

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-initialpage123-com

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *