LookThisUp - Hvordan Fjernes Det?

-
 0
Type: Adware
Andre navne: LookThisUp virus
 

LookThisUp er en anden adware og et PUP (potentielt uønsket program), der gemmer sig bag facaden af et nyttigt og gratis værktøj, som skal hjælpe brugere med at søge mere effektivt på internettet. Udviklerne af det beskriver deres tjeneste således:

”LookThisUp er et gratis værktøj, der gør dig i stand til øjeblikkeligt at få mere at vide om alt det, der interesserer dig. Færre søgninger, færre faneblade, færre browsersessioner. Du er kun et klik fra informationen”.

Det lyder rigtig godt, men virkeligheden er en lidt anden end beskrevet. Når applikationen først er installeret, vil den vise tonsvis af annoncer i din netbrowser. De annoncer ligner kuponer, tilbud og andre kommercielle tilbud – du vil blive tilbudt at købe nogle særlige varer eller tjenester. Det skal du ikke falde for – de fleste af annoncerne er falske, og du vil hverken have gavn af den applikation eller af de annoncer.

LookThisUp fungerer som en browsertilføjelse, som kan føjes til alle de mest populære netbrowsere, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer. Den er ligesom en mellemmad mellem dig (brugeren) og tredjeparterne, som betaler LookThisUp for muligheden at kunne reklamere via deres reklamenetværk. Det største problem er, at LookThisUp hverken håndterer eller administrerer deres sponsorer på nogen måde. Det vil sige, at alle i hele verden, som ønsker at fremme dem selv hver dag for brugere via deres netbrowsere, kan opnå det ved at bruge LookThisUp. Det betyder, at diverse cyberkriminelle, hackere og svindlere er i stand til at nå dig. Det er ingen hemmelighed, at en masse cyberkriminelle benytter LookThisUp og andre lignende adware tilføjelser til at reklamere for deres produkter og/eller tjenester. Det er grunden til, at du ikke skal klikke på de annoncer. Hvis du imidlertid gør det, så vil du straks blive omdirigeret til tredjeparternes hjemmeside, der kan være inficeret af cyberkriminelle, og dermed forårsage stor skade i dit operative system eller private filer.

Hvis du tør besøge LookThisUps officielle hjemmeside på www.lookthisup.net, vil du bemærke, at der ikke er nogen gyldig kontakt information. Det vil sige, at der ikke er nogen, som tager ansvar for, hvad der kan ske som følge af denne adwares aktiviteter. Hvis du ligeledes kigger på deres Fortrolighedspolitik, vil du lægge mærke til en interessant kendsgerning: i forbindelse med Tjenesterne, indsamler applikationen følgende typer af dine oplysninger:

Personlig Identificerbar Information (bruger-leveret information)

Personlig Identificerbar Information (”personlig information”) er enhver oplysning, som kan bruges til at identificere eller kontakte dig personligt, såsom dit navn, e-mail adresse, køn, telefonnummer, postnummer eller anden fysisk adresse. Når brugeren kontakter os med spørgsmål vedrørende til Tjenesterne, har brugeren mulighed for at opgive personlig information, hvilket gør os i stand til at reagere på spørgsmålene og kommunikere effektivt. Opgivelsen af personlig information er ikke påkrævet, men kan være nødvendig for at kommunikere med dig angående Tjenesterne. Der kan ligeledes være andre omstændigheder, i hvilke personlig information bliver indsamlet i forbindelse med din brug af Tjenesterne.

Ikke-Personlig Information (automatisk indsamlet information, som ikke identificerer brugeren).

Ikke-personlig identificerbar information, såsom IP adresse, unikt identifikationsnummer, operative system, browser, søgeforespørgsler og søgehistorik bliver indsamlet under normalt brug af Tjenesterne. Vi benytter browser cookies, datalagring, JavaScript, web beacons, pixel, flash cookies og anden tracking (opsporende) teknologi, for at indsamle ikke-personlig identificerbar information fra brugere af Tjenesterne. Tracking teknologien indsamler og videregiver den indsamlede information med et anonymt, unikt identifikationsnummer.”

I bund og grund betyder det, at dine personlige oplysninger, såsom søgehistorik, søgeforespørgsler, MEST besøgte sider eller endog IP adresse kan blive indsamlet og videregivet til tredjeparterne. De tilpasser deres annoncer i henhold til den givne information, og gør dem derved mere attraktive og relevante for dine søgevaner. Formålet med LookThisUp er at få dig til at klikke på de annoncer, fordi de tjener penge på hvert klik på de pop-ups. Indehaverne af dette værktøj bliver betalt for at udvikle nettrafik og finde kundeemner. De prøver ligeledes at lokke så mange folk som muligt til at installere deres tilføjelse, da et større publikum i sidste ende betyder større indtægt. Selv om den ikke officielt er en farlig virus, der selv kan forårsage en masse skade, kan den lede dig hen til nogle mere farlige infektioner, derfor er det nødvendigt at fjerne den hurtigst muligt.

Som du kan se, så er der en downloadfunktion på LookThisUps officielle hjemmeside, men for det meste bliver denne skadelige applikation ikke distribueret fra hjemmeside men ved at følge med andet gratis software, der kan findes på internettet. Det vil sige, at når du downloader og installerer noget gratis software, er der en chance for, at LookThisUp bliver installeret sammen med det, uden at du overhovedet er klar over det. Af denne grund bør du være yderst forsigtig under installationen af software, der er hentet fra en mistænkelig hjemmeside. Du skal ikke springe noget trin over (du skal ikke bare klikke ”næste” og ”accepter”, uden at have læst det hele først) og vælg en brugerdefineret eller avanceret installationsmåde, hvis det er muligt. På den måde vil du være i stand til at se alle tilgængelige valgmuligheder. Hvis det er for sent og din computer allerede er inficeret, skal du med det samme foretage de nødvendige foranstaltninger og fjerne det. Der er flere måder at gøre det på. Den første (og nok den nemmeste) er at downloade et pålideligt anti-malware program, såsom Spyhunter, malwarebytes eller Stopzilla. Det vil automatisk finde og fjerne virussen. Hvis du ikke har lyst til at downloade og bruge ekstra software til opgaven, kan du også gøre det manuelt. Du skal blot følge vores trin-for-trin LookThisUp fjernelsesvejledning nedenfor.

Sådan slipper du af med LookThisUp

Sådan fjernes LookThisUp ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom LookThisUp virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til LookThisUp og relaterede parasitter såsom AdChoices , Search Donkey , Aartemis.com virus , Search.ividi.org virus .
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af LookThisUp virus fra dine browsere

  Top Fjernelse LookThisUp fra Firefox

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet og vælg ”Tilføjelser” ikonet (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Gå listen med Udvidelser og Tilføjelser igennem, og fjern alt, der har forbindelse med LookThisUp virus samt elementer, du ikke genkender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.
  Remove add-on

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med LookThisUp, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet. Klik på ”Hjælp”.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Fjern ondsindede udvidelser fra Internet Explorer

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med LookThisUp virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Luk Indstillinger.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med LookThisUp, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Internet indstillinger
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg en ”Slet personlige indstillinger” afkrydsningsboks og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med er anti-malware program.

  Top Fjernelse LookThisUp virus fra Chrome

 • Klik på menu knappen i øverste højre hjørne i Google Chrome vinduet. Vælg ”Indstillinger”.
  Open settings
 • Klik på ”Udvidelser” til venstre i menuen.
 • Gå listen med udvidelser igennem og fjern programmer, som du ikke har brug for, især dem, der ligner LookThisUp. Klik på affaldsspand-ikonet ved siden af LookThisUp virus eller andre tilføjelser, som du gerne vil fjerne.
  Remove extensions
 • Klik på ”Fjern” i bekræftelsesvinduet.
  Remove approve
 • Hvis du ikke er sikker, kan du deaktivere dem midlertidigt.
  Disable extension
 • Genstart Chrome.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med LookThisUp, så nulstil dine browserindstillinger til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (tre horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
  Open settings
 • Rul ned til bunden af siden og klik på ”Nulstil indstillinger”.
  Reset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Automatiske fjernelsesværktøjer til LookThisUp

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom LookThisUp, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen. 

LookThisUp skærmbilleder

 
     
 

Om forfatteren

 
september 23, 2014 06:46, juni 26, 2017 09:59
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *