Search.searchtp.com Virus - Hvordan Fjernes Det?

-
 0
Type: Browser Hijackere
 

Search.searchtp.com er en browser hijacker ud af en serie af browser hijackere fra Safer Browser, som er dedikeret til de Olympiske Lege. Listen af hijackware, der er designet til denne begivenhed, omfatter Search.theweathercenter.co, Search.emailfaster.co, Query.theweathercenter.co, Search.myrecipesxp.com, Search.searchfdm.com, Search.mynewswire.co, Search.classifiedlist.net. Og man forventer at finde flere kloner indtil slutningen af de Olympiske Lege i Rio 2016. Så derfor råder vi computerbrugere til at holde godt øje med eventuelle ændringer i deres browserindstillinger.

Om Search.searchtp.com browser hijacker

Search.searchtp.com er en snedig snegl. Når den først er kravlet ind i din pc, spørger den ikke om din tilladelse til at ændre standardindstillingerne i dine browsere, såsom startside, søgemaskine og ny fane-side. Det kommer som en mindre behagelig overraskelse, som du ikke lige havde lyst til at få. Og når det sker, er det vanskeligt at få din browser (eller browsere) tilbage til den tidligere tilstand. Det er ligesom at få en hadegave, som man ikke kan returnere. Forskellen er dog bare den, at en hadegave kan du f. eks smide ud, hvorimod i tilfælde af Search.searchtp.com infektionen er problemet lidt mere vanskeligt og kompliceret end som så. Men lad os først i detaljer beskrive virkningerne af Search.searchtp.com browserudvidelsen.

Search.searchtp.com udvidelsen er en applikation, som er udviklet til at vise annoncer. Udviklerne af denne app er i ledtog med annoncørerne, ved hvilke der hviler stor mistanke angående deres aktiviteter. Disse kaldes almindeligvis for tredjepart eller tredjeparts annoncører. De udvikler annoncer, som Search.searchtp.com viser. Sagen er den, at denne tilføjelse, ligesom alle browser hijackere, sættes i forbindelse med fremvisning af svindelannoncer, som ikke blot leverer falske tilbud, de omdirigerer også til tvivlsomme domæner. Og det er det, man ikke skal finde sig i. Der er også noget andet, du skal vide om Search.searchtp.com. Denne falske applikation indeholder også en funktion, der kan spore data, så den dermed kan være i stand til at spore din søgehistorik såvel som din real-time online aktivitet. De indsamlede data fungerer som et krydderi, med hvilket tredjepart krydrer (dvs. tilpasser) de retter (dvs. annoncer), som de serverer for dig, på trods af at du slet ikke har bestilt noget. De vil sørge for at fodre dig med deres junk-annoncer, indtil din mave er så fyldt, at du får lyst til at kaste op.

Selvom Search.searchtp.com plug-in omdirigerer dig til search.yahoo.com, er den ikke og kan den ikke være tilknyttet med denne legitime søgemaskine. Yahoo Search sponsorerer hverken svindel eller gør din computer langsom og din browser uvirksom.

Hvordan slår Search.searchtp.com browser hijacker sig ned i din computer?

Tracker Package udvidelsen (som passer til Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer) har til formål at sprede Search.searchtp.com hijacker. Logoet og navnet på denne app er placeret under den øverste værktøjslinje på den primære søgeside på search.searchtp.com. Der reklameres for Tracker Package udvidelsen på den officielle webside på web-adressen trackerpackage.com. Den skulle efter sigende være i stand til at spore dine pakker gratis ved at få adgang til alle de store fragtmænd med ét klik. Men sandheden er, at for at denne tvivlsomme, brugbare applikation kan være gratis, er den bundtet med Search.searchtp.com. Andre programmer udover TrackerPackage kan også distribuere denne browser hijacker. Disse distributører omfatter applikationer, såsom fil-konverteringsprogrammer, media players osv. Hvis deres installationsprogram er bundtet i løbet af installationsproceduren, kommer brugeren uforvarende til at opsætte Search.searchtp.com på pc’en. For at frigøre det gratis program for bundtet, som kan være en vedhæftning i form af et PUP (potentielt uønsket program), skal man sætte installationsopsætningen i en avanceret (brugerdefineret) indstilling. Den dårlige nyhed er, at praktisk talt alle freeware- og sharewareprogrammer er bundtet. Den gode nyhed er, at de kan frigøres for den slags.

Man bør anvende autoriserede værktøjer, såsom Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes, når man ikke har fået frigjort programmet (som man har installeret) fra PUP’er, i dette tilfælde Search.searchtp.com browser hijacker. Du kan også finde en manuel fjernelsesvejledning i slutningen af denne artikel. Men vi anbefaler imidlertid, at du udfører en automatisk fjernelse, for på den måde vil du have større chance for at gennemføre det og permanent slippe af med den beskrevne virtuelle pestilens.Automatiske fjernelsesværktøjer til Search.searchtp.com Virus

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Searchtp Virus, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.

Manuel fjernelse af Search.searchtp.com Virus

Sådan fjernes searchtp Virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Search.searchtp.com Virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til searchtp Virus og relaterede parasitter såsom Do-search.com virus , Allo-search.com virus , Search.medianewtabsearch.com virus , Search.mpc.am virus .
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Search.searchtp.com Virus fra dine browsere

  Top Sådan fjernes Search.searchtp.com Virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med searchtp Virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjernes Search.searchtp.com Virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Search.searchtp.com Virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search.searchtp.com Virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Search.searchtp.com Virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

  Top
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern searchtp Virus fra listen.
Sådan fjernes searchtp Virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med searchtp Virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search.searchtp.com Virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjerner man Search.searchtp.com Virus fra Microsoft Edge:

Nulstilling af Microsoft Edge indstilling (Metode 1)

 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task

Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter.

Nulstilling af Microsoft Edge indstilling (Metode 2)

 • Navigér hen til følgende mappe: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe. Vælg alle posterne i denne mappe, højreklik på dem og vælg Slet.
  Delete files
 • Klik på start-knappen og indtast ”Windows power”. Højreklik på Windows PowerShell-posten og vælg Kør som administrator.
  Open powershell
 • Når Administrator: Windows PowerShell-vinduet kommer frem på din skærm, så indsæt følgende linje efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 og tast Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command

Når du er færdig med disse punkter, burde searchtp Virus være fjernet fra din Microsoft Edge browser.

Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

  Top Sådan fjernes Search.searchtp.com Virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Search.searchtp.com Virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med searchtp Virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

 

Search.searchtp.com Virus skærmbilleder

 
     
 

Om forfatteren

 
august 29, 2016 08:31, august 29, 2016 08:31
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *