SearchScope - Hvordan Fjernes Det?

-
 0
Type: Adware
 

SearchScope er opført som et adwareprogram på grund af flere ondsindede handlinger, som det foretager. Det trænger ind i computerne uden brugerne selv er klar over det, og når det først er inde, vil det vise diverse annoncer i deres netbrowsere. Denne applikation er uønsket, fordi de annoncer er forstyrrende og kan få dig ud i problemer angående netsikkerhed. Hvis din computer er inficeret med SearchScope, og du prøver at finde en måde at fjerne det på, er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil vi udstyre dig med en fuld trin-for-trin fjernelsesvejledning for SearchScope.

For at gøre det hurtigt og effektivt, kan du downloade et pålideligt anti-malware program. Vi anbefaler, at du installerer SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla. Du kan også benytte andre anti-malware programmer efter dit eget valg. Du skal blot scanne din PC med et af disse programmer, og det vil automatisk finde og fjerne virussen. Det vil ligeledes beskytte din computer mod lignende infektioner fremover. Hvis du af en eller anden grund ikke har lyst til at downloade anti-malware software, kan du også slippe af med SearchScope manuelt. I slutningen af denne artikel kan du finde vores trin-for-trin SearchScope fjernelsesvejledning. Du skal blot følge alle punkterne omhyggeligt, og du vil dermed være i stand til at fjerne denne infektion selv.

Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende fjernelsesprocessen eller selve infektionen, er du velkommen til at stille dem i kommentarsektionen nedenfor, og vi vil med glæde hjælpe dig. Hvis du gerne vil vide mere om SearchScope, skal du bare læse videre.

Om SearchScope

Programmet fungerer som en browsertilføjelse, der kan føjes til alle de mest populære netbrowsere, herunder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer og Safari. Når det først er inde i systemet, vil det vise forskellige annoncer i alle dine netbrowsere. Annoncerne kan blive vist som pop-up, pop-under, i-tekst, banner eller kontekstuelle reklamer. De dukker fuldstændig tilfældigt op, af og til, hvilket er ret forstyrrende. Det kan ikke anbefales at klikke på nogen af de annoncer, for hvis du gør det, vil du straks blive omdirigeret til andre hjemmesider, der kan tilhøre cyber kriminelle. Og som resultat kan din computer blive inficeret, eller i tilfælde af, at du forsøger at købe noget på de sider, kan du endog blive snydt og miste dine hårdtjente penge.

SearchScope bliver sponsoreret af cyber kriminelle for at vise deres annoncer for brugerne. Som du ved, så kan de ikke reklamere for deres hjemmesider i lovlige reklamenetværk, derfor benytter de adware ligesom dette, for at gøre det. Så hvis SearchScope er installeret i din computer, kan diverse cyber kriminelle i bund og grund nå dig direkte i din netbrowser hver dag.

SearchScope kan ligeledes indsamle dine personlige oplysninger, såsom din søgehistorik, søgeforespørgsler, mest besøgte sider, eller endda dine IP og e-mail adresser. Udviklere af adware bruger oplysningerne med henblik på markedsføring, så dine data kan blive solgt til tredjeparter. De tilpasser også annoncerne i henhold til de indsamlede data, så de på den måde virker mere relevante og attraktive specielt for dig, og dermed stiger chancen for, at du vil klikke på en af annoncerne. Og det er netop formålet med SearchScope, idet udviklerne af programmet bliver betalt, hver gang du klikker på annoncerne. Det er ikke svært at afgøre, om din computer er inficeret med SearchScope, da annoncerne, der vises af programmet, er markeret med et slogan, såsom ”Ads by SearchScope” eller ”Brought to you by SearchScope”.

Således distribueres SearchScope

Som det meste adware, distribueres SearchScope ved at følge med andet gratis software. Det vil sige, når du downloader og installerer en freebie fra en upålidelig kilde, er der risiko for, at SearchScope vil blive installeret sammen med det, uden at du overhovedet er klar over det. Du kan dog undgå, at det sker, hvis du er meget opmærksom under installationen. Du skal ikke springe punkter over (du skal ikke bare klikke ”næste” og ”godkend”, uden først at læse al information) og du skal altid vælge en brugerdefineret eller avanceret installationsmåde, hvis det er muligt. Se efter diverse afkrydsningsbokse, der allerede kan være afkrydset for dig. Det vil ligeledes være klogt at læse alle vilkår og betingelser. Du skal ikke forhaste dig, da noget af den mest vigtige information kan blive vist med meget lille skrifttype, hvilket du helst ikke skal overse. Hvis du bemærker, at noget ekstra software, som du ikke kender, bliver installeret ved siden af, skal du ikke tillade det, da det kan være SearchScope eller anden uønsket applikation.Automatiske fjernelsesværktøjer til SearchScope

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom SearchScope, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.

SearchScope

Sådan fjernes SearchScope ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom SearchScope installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til SearchScope
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af SearchScope fra dine browsere

  Top Fjern ondsindede udvidelser fra Internet Explorer

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med SearchScope samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Luk Indstillinger.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med SearchScope, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Internet indstillinger
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg en ”Slet personlige indstillinger” afkrydsningsboks og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med er anti-malware program.

  Top Fjernelse SearchScope fra Chrome

 • Klik på menu knappen i øverste højre hjørne i Google Chrome vinduet. Vælg ”Indstillinger”.
  Open settings
 • Klik på ”Udvidelser” til venstre i menuen.
 • Gå listen med udvidelser igennem og fjern programmer, som du ikke har brug for, især dem, der ligner SearchScope. Klik på affaldsspand-ikonet ved siden af SearchScope eller andre tilføjelser, som du gerne vil fjerne.
  Remove extensions
 • Klik på ”Fjern” i bekræftelsesvinduet.
  Remove approve
 • Hvis du ikke er sikker, kan du deaktivere dem midlertidigt.
  Disable extension
 • Genstart Chrome.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med SearchScope, så nulstil dine browserindstillinger til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (tre horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
  Open settings
 • Rul ned til bunden af siden og klik på ”Nulstil indstillinger”.
  Reset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Fjernelse SearchScope fra Firefox

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet og vælg ”Tilføjelser” ikonet (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Gå listen med Udvidelser og Tilføjelser igennem, og fjern alt, der har forbindelse med SearchScope samt elementer, du ikke genkender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.
  Remove add-on

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med SearchScope, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet. Klik på ”Hjælp”.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjerner man SearchScope fra Microsoft Edge:

Nulstilling af Microsoft Edge indstilling (Metode 1)

 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task

Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter.

Nulstilling af Microsoft Edge indstilling (Metode 2)

 • Navigér hen til følgende mappe: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe. Vælg alle posterne i denne mappe, højreklik på dem og vælg Slet.
  Delete files
 • Klik på start-knappen og indtast ”Windows power”. Højreklik på Windows PowerShell-posten og vælg Kør som administrator.
  Open powershell
 • Når Administrator: Windows PowerShell-vinduet kommer frem på din skærm, så indsæt følgende linje efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 og tast Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command

Når du er færdig med disse punkter, burde SearchScope være fjernet fra din Microsoft Edge browser.

Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

  Top Fjernelse SearchScope fra Safari (Mac OS X)

 • Klik på Safari menuen.
 • Vælg Præferencer.
  Open preferences
 • Klik på fanen Udvidelser.
 • Klik på Afinstaller tæt på SearchScope. Fjern ligeledes alle andre ukendte eller mistænkelige poster. Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for udvidelsen eller ej, kan du blot fjerne fluebenet i Aktiver afkrydsningsboksen, for at deaktivere udvidelsen midlertidigt.
  Extensions
 • Genstart Safari.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med SearchScope, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari.
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er alle afkrydset på forhånd) og klik på Nulstil.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

       
 

Om forfatteren

 
januar 23, 2015 09:46, januar 23, 2015 09:46
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *