Smart Web Search - Hvordan Fjernes Det?

 

Smart Web Search er en browser hijacker, der kan blive installeret i enhver computer, hvis du bruger Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome. Applikationen følger med en freeware, der normalt er fundet på internettet, og den trænger ind på computerne uden at spørge brugerne om separat tilladelse. Når programmet først er inde i systemet, ændrer det din startside til smartwebsearch.mysearchsocial.com og indstiller denne side som din standard søgeudbyder.

Selv om denne søgemaskine ligner enhver anden søgeudbyder, har dens udviklere programmeret den til at arbejde på en uretfærdig måde. Smart Web Search inkluderer forskellige sponsorerede websider i dine søgeresultater, fordi dens ejere får økonomisk udbytte af at annoncere disse links. Disse sider skiller sig ikke ud fra dem, der er relevante for din forespørgsel. Dette gør dine søgninger upræcise, fordi i stedet for at få relevante søgeresultater, vil du konstant blive skubbet til at besøge kommercielle websider. Det tager ikke blot masser af din tid og gør dit arbejde fuldstændigt ineffektivt, det kan også få din PC inficeret med malware, når du bliver ledt til kompromitterende websider.

Hvis du spekulerer på, hvordan du kan undgå, at den slags programmer bliver føjet til dit system, så er det helt op til dig. Da Smart Web Search bliver installeret sammen med andre applikationer, skal du være mere forsigtig med dine downloads fra internettet. Som regel kan du se, hvilke programmer, der følger med den software, du downloader, ved dens installationstrin. Sørg for at fravælge alle tjekboksene, der siger, at det anbefales at installere nogle andre programmer som standard, undtagen hvis du ved, at det faktisk vil være nyttigt.

For at blive fri for de gener, forårsaget af denne generende applikation, fjern først Smart Web Search fra Kontrolpanel, Tilføj/Fjern Programmer listen. Det anbefales at afinstallere ALLE programmer, der blev installeret den samme dag, som problemerne opstod. Nogle versioner af dette virus installerer software, der blokerer browserindstillinger, så de ikke kan ændres. For at identificere dem, kan det være nyttigt at skanne med Spyhunter eller andet anerkendt anti-spyware værktøj. Derefter kan du afinstallere udvidelserne og nulstille indstillingerne i dine browsere.

Sådan fjernes Smart Web Search ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Mysearchsocial virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Smart Web Search Virus og relaterede parasitter såsom Search Donkey , Search.gophoto.it virus , Astromenda Search , Search.offersbar.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Smartwebsearch fra dine browsere

Sådan fjernes Smart Web Search fra Internet Explorer (ældre versioner):

 1. Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 2. Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 3. Fjern smartwebsearch.mysearchsocial.com fra listen.

Sådan fjernes Smart Web Search fra IE11:

 1. Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Addons.
 2. Vælg Søgeudbydere.
 3. Udskift standardsøgemaskinen med Bing eller Google.
 4. Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.

Sådan fjernes Smart Web Search fra Firefox:

 1. Indtast “about:config” i URL baren. Det vil åbne indstillingssiden.
 2. Skriv “Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik på det og nulstil det.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik på det og nulstil det.
 4. Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik på det og nulstil det.
 5. Skriv ”browser.startup.homepage” i søgeboksen. Højreklik på det og nulstil.
 6. Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil. Dette vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 7. Hvis indstillingerne nulstilles og skanning med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil Explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis filen eksisterer, giv den nyt navn og start Firefox igen. Du er nødt til at gentage de foregående trin.

Sådan fjernes Smart Web Search fra Google Chrome:

 1. Klik på ikonet med de 3 vandrette linjer på browser værktøjslinjen;
 2. Vælg Indstillinger;
 3. Vælg Basics (Generelt)->Administrer Søgemaskiner;
 4. Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen.
 5. Gå tilbage til Indstillinger. På Opstart vælg ‘Open blank page’ (vis blank side) (du kan også fjerne uønskede sider fra set pageslinket);
 6. Hvis din ”Ny Fane” side er hijacket, er du nødt til at skanne med anti-malware program eller bruge ”Omdirigering af Ny Fane” udvidelse fra Google Store.

Sådan fjernes genvejshijack (alle browsere) (valgfri):

Hvis din browser kun åbner smartwebsearch.mysearchsocial.com siden ved opstart, prøv dette:

 1. Højreklik på dit browserikon. Vælg Egenskaber.
 2. Åbn Genvejs fane.
 3. Slet smartwebsearch.mysearchsocial.com delen fra destinationsfeltet.

 

Automatiske fjernelsesværktøjer til Smart Web Search

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Smart Web Search, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.       
 

Om forfatteren

 
juli 24, 2014 07:46, august 21, 2014 08:47
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *