Steel Cut - Hvordan Fjernes Det?

-  0
Type: Adware
 

Steel Cut kan ved første øjekast ligne et nyttigt værktøj, men det er bare endnu et ondsindet program, som ikke bør være installeret på din computer. Din PC kan som følge af dette adware blive inficeret med andre virusser, eller du kan endda blive snydt og miste dine hårdt tjente penge. Det er ikke vanskeligt at afgøre om din computer er inficeret med Steel Cut adware, fordi annoncerne, der vises af dette malware, er som regel markeret med tekst såsom ”Ads by Steel Cut” eller ”Brought to you by Steel Cut”. Så hvis du har bemærket denne forekomst i en af dine netbrowsere, er din computer helt klart inficeret, og du bør gøre noget ved sagen.

Der er to almindelige måder at fjerne dette malware på. Du kan gøre det enten manuelt eller automatisk. Hvis du ikke har nogen tidligere erfaring med at fjerne cyber infektioner, bør du gøre det automatisk, fordi det meget nemmere og hurtigere. Det eneste du skal gøre er at downloade et pålideligt anti-malware program, såsom SpyHunter eller Malwarebytes og scanne din computer med det. Et af disse programmer vil automatisk finde og fjerne truslen på ingen tid. Det vil ligeledes beskytte din computer mod lignende infektioner fremover, så det er klogt at installere den slags programmer. Du kan naturligvis også benytte andet anti-malware software.

Hvis du imidlertid af en eller anden grund gerne vil fjerne Steel Cut manuelt, skal du blot følge vores trin-for-trin Steel Cut manuelle fjernelsesvejledning, som du kan finde i slutningen af denne artikel.

Skulle du have spørgsmål vedrørende dette emne, er du velkommen til at stille dem i kommentarsektionen nedenfor, og vi vil med glæde hjælpe dig. Hvis du er interesseret i at vide mere om Steel Cut, skal du blot læse videre.

Om Steel Cut adware

Selvom det beskrives som et brugbart program, der skulle kunne spare både din tid og penge ved at skaffe dig diverse kuponer, tilbud samt andre kommercielle tilbud, når du handler på internettet, så er det ikke sandt. Alle disse tilbud fremkommer i alle mulige former for generende annoncer. De kan blive vist som pop-up, pop-under, i-tekst, banner- eller kontekstuelle reklamer. Der kan ligeledes blive åbnet en ny fane eller nyt vindue med en annonce i din netbrowser.

Annoncerne fra Steel Cut dukker som regel op på e-handel hjemmesider, såsom eBay eller Amazon, og de tilbyder dig at købe nogle bestemte varer til en favorabel pris. Programmet kan også fungere som et værktøj til prissammenligning. Du skal dog ikke falde for det trick – tilbuddene er som regel falske. Udviklerne af dem forsøger således blot at fange din opmærksomhed og få dig til at klikke på en af annoncerne. Og det kan vi ikke anbefale dig at gøre.

Hvis du klikker på en af annoncerne, der vises af Steel Cut, vil du straks blive omdirigeret til andre hjemmesider, der kan tilhøre cyber kriminelle, såsom hackere eller svindlere. Din computer kan på den måde blive inficeret, eller du kan endda blive snydt og miste dine hårdt tjente penge, hvis du forsøger at købe noget på en af de sider. Derfor er det farligt at have Steel Cut installeret i dit system.

Værktøjet fungerer som en browsertilføjelse, der kan føjes til alle de mest populære netbrowsere, herunder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller selv Safari. Det betyder, at Apple brugere også kan blive inficerede. Steel Cut kan beskrives som et reklamenetværk for cyber kriminelle. Som du sikkert allerede ved, så er de bandlyst fra alle lovlige reklamenetværk, såsom Google ads eller Facebook ads, så derfor benytter de adware ligesom dette til at få trafik hen til deres hjemmesider. Så hvis Steel Cut er installeret på din computer, kan cyber kriminelle nå dig daglig i din netbrowser. Og det er ret farligt.

Og det er slet ikke de samtlige ondsindede egenskaber ved Steel Cut. Når programmet først er installeret, vil det indsamle dine personlige oplysninger, såsom søgehistorik, søgeforespørgsler, mest besøgte sider, eller endog dine IP og e-mailadresser. Disse oplysninger bliver brugt til markedsføring. Tredjeparterne tilpasser annoncerne i henhold til de indsamlede data, og gør dem således mere relevante og tiltrækkende i dine øjne, og dermed stiger chancen for, at du vil klikke på en af dem. Og det er netop det væsentligste formål med Steel Cut – ejerne af programmet bliver betalt for hvert klik, du foretager på annoncerne. Samtidigt udvikler de også webtrafik og finder kundeemner.

Således distribueres Steel Cut

Steel Cut kommer rundt på samme måde som det meste adware – bundtet med gratis software, som kan downloades fra internettet. Når du for eksempel downloader og installerer en media player eller download manager fra en hjemmeside, der virker mistænkelig, er der risiko for, at Steel Cut vil blive downloadet og installeret ved siden af, uden så meget som at advare dig om det.

Det bedste vil være slet ikke at downloade software fra upålidelige kilder. Men nogle gange har du ikke andet valg, så du rådes til at være yderst opmærksom under installationen af freebies. Du skal ikke springe punkter over (du skal ikke bare klikke ”næste” og ”godkend” hele tiden, uden først at læse al information), og du skal om muligt vælge en brugerdefineret eller avanceret installationsmåde. Det vil gøre dig i stand til at se alle tilgængelige indstillinger samt foretage ændringer. Se efter diverse afkrydsningsfelter, der allerede kan være krydset af for dig. Du skal ikke forhaste dig, da noget af den mest vigtige information kan blive vist med meget lille skrifttype, og det vil du nødigt overse. Det vil ligeledes være klogt at læse alle vilkår og betingelser. Hvis du bemærker, at noget ekstra software, som du ikke kender, bliver installeret ved siden af, så skal du ikke tillade den installation, fordi det sandsynligvis kan være Steel Cut eller andet potentielt uønsket program. Hvis det er for sent og din computer allerede er inficeret med Steel Cut, skal du ikke tøve, men træffe de nødvendige foranstaltninger for at fjerne malware programmet, før det er for sent.Automatiske fjernelsesværktøjer til Steel Cut

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Steel Cut, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.

Sådan slipper du af med Steel Cut adware

Sådan fjernes Steel Cut ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Steel Cut installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Steel Cut
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Steel Cut fra dine browsere

  Top Fjern ondsindede udvidelser fra Internet Explorer

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Steel Cut samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Luk Indstillinger.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Steel Cut, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Internet indstillinger
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg en ”Slet personlige indstillinger” afkrydsningsboks og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med er anti-malware program.

  Top Fjernelse Steel Cut fra Chrome

 • Klik på menu knappen i øverste højre hjørne i Google Chrome vinduet. Vælg ”Indstillinger”.
  Open settings
 • Klik på ”Udvidelser” til venstre i menuen.
 • Gå listen med udvidelser igennem og fjern programmer, som du ikke har brug for, især dem, der ligner Steel Cut. Klik på affaldsspand-ikonet ved siden af Steel Cut eller andre tilføjelser, som du gerne vil fjerne.
  Remove extensions
 • Klik på ”Fjern” i bekræftelsesvinduet.
  Remove approve
 • Hvis du ikke er sikker, kan du deaktivere dem midlertidigt.
  Disable extension
 • Genstart Chrome.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Steel Cut, så nulstil dine browserindstillinger til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (tre horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
  Open settings
 • Rul ned til bunden af siden og klik på ”Nulstil indstillinger”.
  Reset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Fjernelse Steel Cut fra Firefox

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet og vælg ”Tilføjelser” ikonet (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Gå listen med Udvidelser og Tilføjelser igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Steel Cut samt elementer, du ikke genkender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.
  Remove add-on

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Steel Cut, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet. Klik på ”Hjælp”.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjerner man Steel Cut fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

  Top Fjernelse Steel Cut fra Safari (Mac OS X)

 • Klik på Safari menuen.
 • Vælg Præferencer.
  Open preferences
 • Klik på fanen Udvidelser.
 • Klik på Afinstaller tæt på Steel Cut. Fjern ligeledes alle andre ukendte eller mistænkelige poster. Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for udvidelsen eller ej, kan du blot fjerne fluebenet i Aktiver afkrydsningsboksen, for at deaktivere udvidelsen midlertidigt.
  Extensions
 • Genstart Safari.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Steel Cut, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari.
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er alle afkrydset på forhånd) og klik på Nulstil.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

       
 

Om forfatteren

 
februar 26, 2015 10:46, februar 26, 2015 10:46
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *