Wawsearch.com Virus - Hvordan Fjernes Det?

-  0
Type: Browser Hijackere
 

Bliver de websider, som plejer at dominere dine browserpræferencerne, ikke brugt længere? Er de tidligere startsider, ny fane-sider og standardsøgeudbydere blevet erstattet af et fremmed domæne? Skifter adresselinjen pludselig til Wawsearch.com? Hvis du kan sige ja til mindst to af disse spørgsmål, bekræfter du stille og roligt din enheds tilstand. Wawsearch.com web-adressen leder hen til et søgenetværk, som ikke har det bedste ry blandt sikkerhedsforskerne. Faktisk antyder de, at denne webside er en browser hijacker, der trænger ind i systemet uden brugerens tilladelse. Hvis du bliver kastet rundt mellem det ene domæne efter det andet i løbet af din søgning, er det et tegn på, at du ikke passer godt nok på din enhed. Hvis det viser sig at forholde sig sådan, er du nødt til at være forsigtig og få fat på den nødvendige hjælp. Du kan f. eks kontakte nogle pålidelige sikkerhedsforskere, som vil hjælpe dig med fjernelsen af Wawsearch.com virus samt eventuelt tips til, hvordan du fremover undgår lignende infektioner. Du kan smide en kommentar i afsnittet forneden, hvor du fortæller os om din situation. Vi er naturligvis ivrige efter at besvare alle besøgende, som har brug for hjælp.

Oplysninger, der er værd at vide om Wawsearch.com virus

Det er nemt at afgøre hvilken bestemt malware-gruppe, Wawsearch.com virus hører til – den er født til at være i hijackware-kategorien. Hvis du har læst den første del af vores artikel, er du allerede blevet præsenteret for begrebet browser hijackere og deres primære hensigt. Dette afsnit vil gå i dybden med dette emne og informere dig om de yderligere tilbageslag, som Wawsearch.com virus forårsager. Ovenfor kom vi ind på problemet vedrørende omdirigering, men det er kun toppen af isbjerget. Hvis man blot blev omdirigeret til sikre domæner, ville det overhovedet ikke være noget problem. Men vi kan slet ikke forstå, hvorfor hackerne er så nederdrægtige og omdirigerer folk til malware-fyldte domæner.

Og det er på ingen måde nemmere at fatte de klikbare annoncer, der er i stand til at blive uploadet med skadelige eksekverbare. Begge disse funktioner kan være årsagen til en virus, der påvirker din enhed. Internetbrugere skal være ihærdige, hvad angår at ignorere online salgsfremmende materiale. Udviklerne af Wawsearch.com virus vil skødesløst vælge deres partnere, så længe de kan tjene penge på deres forbindelser. Det er grunden til, at sikkerheden ved de links, der præsenteres i søgeresultaterne, kan være tvivlsomme. Det antydes, at det primært er Google, der frembringer resultatsider, men Wawsearch.com virus vil ikke gå glip af muligheden for at indsætte partnernes links. Det underlige ved dette søgenetværk er, at det har en sektion, der kaldes ”Fortrolighedspolitik”. Men man får dog ikke vist noget dokument, eftersom linket sender én videre til en anden fane for det samme Wawsearch.com søgenetværk.

Mulige måder Wawsearch.com virus bliver distribueret på

Vi tvivler stærkt på, at Wawsearch.com virus selv har fundet på din egen måde at blive distribueret på. Den har sikkert valgt den samme metode, som andre potentielt uønskede programmer (PUP’er) benytter. Du kan derfor modtage denne browser hijacker, efter at du har downloadet en gratis browserudvidelse, tilføjelse, konverteringsprogram, videoafspiller osv. Det er altafgørende, at du ordentligt tjekker, om installationen går, som den skal uden nogen mistænkelige funktioner. Du skal f. eks tjekke, om det valgte program tilbyder dig nogle ekstra programmer, som tilsyneladende skulle forbedre din enhed. Men som følge af dens slags ekstra tilbud kan du ende med en masse PUP’er, som kun gør dit system langsommere. Du skal også holde dig langt væk fra potentielt farlige websider, da de kan være fyldt med skadelige scripts.

Folk tyer til Reimage, Spyhunter eller Hitman, når de finder ud af, at deres it-sikkerhed er truet af virusser. Wawsearch.com virus kan blive fjernet efter en passende scanning. En manuel fjernelse er også en mulighed, og du kan finde vejledningen til den metode nedenfor.Automatiske fjernelsesværktøjer til Wawsearch.com virus

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Wawsearch.com Virus, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.

Manuel fjernelse af Wawsearch.com virus

Sådan fjernes Wawsearch.com virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Wawsearch.com virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Wawsearch.com virus og relaterede parasitter såsom Monstermarketplace Redirect Virus , Search.ividi.org virus , Aartemis.com virus , Only-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Wawsearch.com virus fra dine browsere

  Top Sådan fjernes Wawsearch.com virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Wawsearch.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjernes Wawsearch.com virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Wawsearch.com virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Wawsearch.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Wawsearch.com virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

  Top
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Wawsearch.com virus fra listen.
Sådan fjernes Wawsearch.com virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Wawsearch.com virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Wawsearch.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjerner man Wawsearch.com virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

  Top Sådan fjernes Wawsearch.com virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Wawsearch.com virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Wawsearch.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

 

Wawsearch.com virus skærmbilleder

 
     
 

Om forfatteren

 
december 27, 2016 07:27, december 27, 2016 07:27
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *