ZoomyLib - Hvordan Fjernes Det?

-  0
Type: Adware
 

ZoomyLib er endnu en ondsindet applikation, som ikke bør være installeret på din computer. Programmet kategoriseres officielt som adware, så når det først er installeret, vil det fylde dine browsere med diverse annoncer. Annoncerne er ikke alene generende, de er også ondsindede.

Det er ikke svært at afgøre, om din computer er inficeret eller ej, for annoncerne, der vises af ZoomyLib, er markeret med et slogan, såsom ”Ads by ZoomyLib” eller ”Brought to you by ZoomyLib”. Så hvis du har opdaget denne forekomst i en af de dine browsere, er din computer helt klart inficeret, og du er nødt til at gøre noget ved sagen.

Der findes to almindelige måde at fjerne dette malware på, nemlig manuelt eller automatisk.

Det er nemmest og mest effektivt at vælge den automatiske metode. Du skal blot downloade et pålideligt anti-malware program, såsom Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installere det og derefter køre en scanning af alle gemte filer i din harddisk. Det skulle automatisk kunne finde og fjerne virussen på kun få øjeblikke, og det vil ligeledes beskytte din computer mod lignende infektioner fremover, så det er værd at have det installeret. Du kan naturligvis også anvende andet anti-malware program efter eget valg.

Hvis du imidlertid af en eller anden grund ikke har lyst til at downloade ekstra anti-malware software, kan du som sagt også slippe af med ZoomyLib manuelt. Denne proces kan være kompliceret, så for at hjælpe dig, har vi udviklet en trin-for-trin ZoomyLib manuel fjernelsesvejledning, som du finder i slutningen af denne artikel. Hvis du kan fuldføre alle punkter korrekt, vil du være i stand til at fjerne denne virus ved egen hånd.

Videre i artiklen kan du finde oplysninger om de specifikke funktioner, som ZoomyLib er i besiddelse af. Skulle du have nogle spørgsmål vedrørende dette emne, er du velkommen til at stille dem i kommentarsektionen nedenfor, og vi vil gøre vores bedste for at besvare dem alle.

Om ZoomyLib adware

Som vi tidligere har været inde på, kategoriseres ZoomyLib som adware, så det vil som sagt vise forskellige annoncer i alle dine browsere. Der findes alle mulige slags af disse annoncer, såsom pop-up, pop-under, i-tekst, kontekstuelle og bannerreklamer. Der kan også åbnes en ny fane eller et nyt vindue, som indeholder en annonce.

Programmet fungerer som en browsertilføjelse, der kan føjes til alle de mest almindelige browsere, herunder Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome og selv Safari. Det betyder, at Apple brugere også kan blive inficeret.

Det anvendes af it-kriminelle som et reklamenetværk. Da de ikke har adgang til de lovlige reklamenetværk, såsom Google og Facebook ads, benytter de sig af adware ligesom dette til at fremme deres hjemmesider og dermed skabe trafik til dem. Så hvis du altså beholder ZoomyLib på din computer, vil hackere og svindlere være i stand til at nå dig direkte i din browser til dagligt, og det er meget farligt.

Således distribueres ZoomyLib adware

ZoomyLib spredes på samme måde som det meste andet adware, nemlig bundtet med diverse freeware, som kan downloades fra forskellige upålidelige hjemmesider. Når du f. eks downloader og installerer en media player eller PDF generator fra en tvivlsom hjemmeside, er der risiko for, at ZoomyLib vil blive installeret ved siden af, uden at du bliver advaret om det. Derfor skal du altid være yderst opmærksom på installationen af freeware.

Du skal aldrig springe punkter over, og du skal vælge en brugerdefineret eller avanceret installationsmåde, hvis det er muligt. På den måde vil du være i stand til at se alle tilgængelige indstillinger samt kunne foretage de nødvendige ændringer. Det vil også være klogt at læse alle vilkår og betingelser. Hvis du i løbet af installationen bemærker, at noget ekstra software, som du ikke kender, vil blive installeret ved siden af, skal du ikke tillade den installation, for det kan muligvis være ZoomyLib eller andet malware.Automatiske fjernelsesværktøjer til ZoomyLib

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom ZoomyLib, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.

Manuel fjernelse af ZoomyLib

Sådan fjernes ZoomyLib ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom ZoomyLib installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til ZoomyLib
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af ZoomyLib fra dine browsere

  Top Fjern ondsindede udvidelser fra Internet Explorer

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med ZoomyLib samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Luk Indstillinger.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med ZoomyLib, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Internet indstillinger
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg en ”Slet personlige indstillinger” afkrydsningsboks og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med er anti-malware program.

  Top Fjernelse ZoomyLib fra Chrome

 • Klik på menu knappen i øverste højre hjørne i Google Chrome vinduet. Vælg ”Indstillinger”.
  Open settings
 • Klik på ”Udvidelser” til venstre i menuen.
 • Gå listen med udvidelser igennem og fjern programmer, som du ikke har brug for, især dem, der ligner ZoomyLib. Klik på affaldsspand-ikonet ved siden af ZoomyLib eller andre tilføjelser, som du gerne vil fjerne.
  Remove extensions
 • Klik på ”Fjern” i bekræftelsesvinduet.
  Remove approve
 • Hvis du ikke er sikker, kan du deaktivere dem midlertidigt.
  Disable extension
 • Genstart Chrome.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med ZoomyLib, så nulstil dine browserindstillinger til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (tre horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
  Open settings
 • Rul ned til bunden af siden og klik på ”Nulstil indstillinger”.
  Reset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Fjernelse ZoomyLib fra Firefox

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet og vælg ”Tilføjelser” ikonet (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Gå listen med Udvidelser og Tilføjelser igennem, og fjern alt, der har forbindelse med ZoomyLib samt elementer, du ikke genkender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.
  Remove add-on

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med ZoomyLib, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet. Klik på ”Hjælp”.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjerner man ZoomyLib fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

  Top Fjernelse ZoomyLib fra Safari (Mac OS X)

 • Klik på Safari menuen.
 • Vælg Præferencer.
  Open preferences
 • Klik på fanen Udvidelser.
 • Klik på Afinstaller tæt på ZoomyLib. Fjern ligeledes alle andre ukendte eller mistænkelige poster. Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for udvidelsen eller ej, kan du blot fjerne fluebenet i Aktiver afkrydsningsboksen, for at deaktivere udvidelsen midlertidigt.
  Extensions
 • Genstart Safari.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med ZoomyLib, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari.
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er alle afkrydset på forhånd) og klik på Nulstil.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

       
 

Om forfatteren

 
august 11, 2015 11:35, august 11, 2015 11:35
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *