Android-oplåsningsmønsteret kan nemt knækkes

Android-oplåsningsmønsteret kan nemt knækkes

Millioner af enheder med Android OS er beskyttet af et oplåsningsmønster. Selvom det kan virke som en god måde at beskytte sine fortrolige oplysninger på, kan denne kode nemt blive knækket.

Universiteter i Storbritannien og Kina startede en undersøgelse angående denne sag og afslørede, at Android skærmlåskoden kan knækkes med kun 5 forsøg, blot ved at man filmer nogle personer, der tegner et mønster på enheden, hvorefter man uploader det på en computer. Og med hjælp fra et specielt software matches håndbevægelsen med positionen af enhedens skærm, og mønsteret kan således nemt knækkes.

Låsemønsteret er en nyttig funktion på Android-enheder, som giver brugerne mulighed for at låse deres telefoner og tablets med et unikt mønster. For at få adgang til enheden er man nødt til at tegne et særligt mønster (forbinde prikkerne på skærmen).

120 brugere deltog i den førnævnte undersøgelse, og utrolig nok var softwaret i stand til at fortælle 95% af mønstrene. Det tog blot 5 eller færre forsøg at gætte hvert mønster. Men endnu mere interessant er, at de mere enkle mønstre umiddelbart er mere sikre, eftersom softwaret var hurtigere til at gætte mere komplicerede mønstre. Men det er der dog en nem forklaring på. Det software, der er udviklet til at knække Android-mønstre, aflæser fingerbevægelserne i skærmens perspektiv og gætter derefter mulige mønstre. Jo mere kompliceret mønsteret er, jo mere præcise fingerbevægelser skal brugeren lave for at kunne tegne det korrekt, og således har softwaret nemmere ved at spore bevægelsen. Så når det er sagt, så er et virkelig enkelt mønster bedre end et kompliceret mønster.

Det tager kun et videokamera på en smartphone og et specielt software på computeren for at knække mønsteret, så alle og enhver kan i bund og grund gøre det. Selvom det nok ikke er sandsynligt, at denne form for hacking vil gå hen og blive populær, så bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du bruger oplåsningsmønsteret som sikkerhed. Hvis du imidlertid foretrækker den sikkerhedsmetode, bør du skjule dine hænder, når du tegner mønsteret et offentligt sted. Og hvis du ikke har lyst til at gemme dig, kan du simpelthen udskifte mønsteret med en PIN-kode eller adgangskode. Det vil tage nogle sekunder længere at få adgang til din enhed, men det er en meget mere pålidelig metode.

Lederen af undersøgelsen, dr. Zheng Wang, har en kommentar til emnet:

Mønsterlåsen er en meget populær beskyttelsesmetode til Android-enheder. Ligesom det gælder for låsning af enhederne, har folk en tendens til at benytte komplicerede mønstre til vigtige, pengemæssige transaktioner, såsom online banking og e-handel, fordi de tror, at det er et sikkert system. Men vores resultater tyder imidlertid på, at det faktisk kan være ret risikabelt at bruge mønsterlåsen til beskyttelse af følsomme oplysninger.

Source: ibtimes.co.uk

Læs "Android-oplåsningsmønsteret kan nemt knækkes" på andre sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *