Undgå £250-Tesco-gavekort-fupnummer på Facebook

-
 0

Facebook har altid været fyldt med svindel, der går ud på at stjæle brugeres identitet eller penge, og det bliver især tydeligt i juleperioden. Et af disse svindelnumre, der bliver spredt på det sociale netværk har ”lånt” supermarkedskæden Tescos navn. Den siger noget så dumt som, at de første 100.000 tilhængere, der deltager i den specielle begivenhed, har mulighed for at få et gratis £250 Tesco gavekort. Imidlertid beder Tescos repræsentanter om, at man ignorerer den slags vildledende annoncer og undgår at følge ethvert link. I virkeligheden er den ”begivenhed” en måde, som bruges af svindlere til at udvikle mere trafik til deres online undersøgelser og få tilladelse til brugeres Facebook sider.

Ifølge sikkerhedseksperter er tusindvis af kunder blevet lokket ind i det svindelnummer. De blev bedt om at melde sig til denne falske begivenhed og derpå følge en masse anvisninger, der hjælper svindlerne med at få trafik og endog stjæle ofrenes Facebook konti. Selvom Tesco har bekendtgjort, at de ikke har noget at gøre med den begivenhed d.16. december, har Facebooks sikkerhedsteam ikke lukket denne begivenhed i en periode, og dermed udsat intetanende PC brugere for fare.

Hvis du er den type, der godt kan lide at følge forskellige konkurrencer og begivenheder på Facebook, så sørg for, at du ikke er blevet narret af dette svindelnummer. Her er en meddelelse, der antageligt er sendt af Tesco:

ADVARSEL: Eventuelle annoncer, hjemmesider eller Facebook sider, der tilbyder ”de første 100.000 tilhængere får et Gratis £250 Tesco gavekort”, er svindel og har intet at gøre med Tesco. For alles online sikkerhed, beder vi dig om ikke at følge noget link.

Hvis du er et af ofrene, kan du sprede den meddelelse til dine online venner. Tjek alle dine Facebook apps, begivenheder og sider, for at sikre dig, at du ikke er med i svindel som dette.

Kilde: nakedsecurity.sophos.com

 

Om forfatteren

 
 
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *