BCC Northampton fik hacket sin Twitter-konto med falske nyheder om præsident Trump

-  0

Den 21. januar kl. 10.52 kom der chokerende nyheder på Twitter fra BBC Northamptons Twitter-konto. ”Breaking news: Præsident Trump er såret i armen efter skud #Indsættelsen”, stod der. Det er naturligvis falske nyheder og overraskende nok så kommer det fra den officielle BBC-konto.

Tweet-beskeden dukkede op, da hr. Trump blev indsat som præsident og der var en hel masse opmærksomhed rettet på denne begivenhed. Selvom den oprindelige tweet blev fjernet kun få øjeblikke senere, var nogle brugere hurtige nok til at sende den videre.

Det er hackeres værk – kom det fra BBC’s talsmand. BBC Northampton Twitter-kontoen blev hacket og hackerne sendte denne besked. ”Vi er i gang med at undersøge sagen og tager forholdsregler, så det ikke sker igen” – tilføjede BBC-talsmanden.

BBC mener, at det var en amerikansk hacker-gruppe, OurMine, der gjorde det. Men talsmanden for OurMine har en anden mening om denne sag. ”Vi hackede den ikke først. Vi bemærkede en usædvanlig aktivitet på kontoen, og vi hackede den for at se, om kontoen var hacket eller ej, og desværre var den hacket. Vi tweetede kun, at nogle havde hacket den. Vi hacker aldrig nogen uden grund. Vi er en sikkerhedsgruppe”, udtalte han.

Selvom denne gruppe hackere er kendt for at hacke Twitter-konti, der tilhører diverse organisationer, såsom Marvel, NFL og Netflix, så ser det i dette tilfælde ud til, at beskeden blev sendt af nogle andre it-kriminelle.

BCC Northampton undskylder for dette problem og lover at gøre noget ved sagen samt sikre, at det ikke sker igen.

 

Om forfatteren

 
 
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *