Bitcoin scams in social networking sites are the new trend

Bitcoin scams in social networking sites are the new trend

Sociale netværk såsom Facebook og Twitter har allerede ry for at udløse skænderier mellem de kendte samt sprede temmelig kontroversielle udtalelser fra politiske personer. Apropos it-sikkerhed, har vi allerede set, at såkaldte scammere og skurke drager fordel af de sociale vandhuller ved at gøre den brede vifte af brugere potentielt modtagelige for malware. Disse netværk bliver således fyldt med trojanske heste og ransomware-infektioner.

Vi har bemærket et nyt svindelnummer, som hackerne bruger på de mest populære sociale medier. Den vildledende strategi sigter efter at stjæle Bitcoins fra de brugere, som bruger denne krypto-valuta. Du skal vide, at bitcoin-priser og værdi kan være uforudsigelige. I løbet af første del af 2017 har krypto-valutaen været meget svingende, og i øjeblikket har bitcoin-værdien taget et stort dyk.

Man har for ganske nylig bemærket, at svindel rettet mod bitcoins er dukket op på de sociale netværk. Noget af det mest almindelige er, at svindlerne poster og distribuerer links på webstederne. Og for at gøre de promoveret domæner mere fristende, oplyser svindlerne, at folk vil modtage præmier, hvis de besøger dem eller svarer på forskellige spørgeskemaer angående Bitcoin-krypto-valutaen. Svindlerne distribuerer imidlertid ikke de skadelige links for at hjælpe brugerne økonomisk. De har til hensigt at inficere dem med skadelige programmer.

Der bliver også lagt et andet link ud på de sociale netværk, og det fører hen til en søgemaskine. Hvis folk bruger den, kan de finde ud af, om deres bitcoin-konto findes i den officielle database. Men for at få fat i den information, skal de indtaste den private nøgle til deres bitcoin-wallet. Og med denne fortrolige oplysning er svindlerne i stand til at støvsuge bitcoin-kontoen.

Svindel, der tilbyder brugerne, at de kan veksle deres bitcoins til penge

Nogle svindlere kan beslutte sig for at bruge de sociale medier som et sted, hvor de kan fremme deres såkaldte ydelser. Denne gang har de valgt at give brugerne mulighed for omgående at få en passende sum penge for deres bitcoins. Men hvis man sender sine bitcoins til den pågældende wallet, vil man desværre ikke modtage de penge, som man er blevet lovet. Endvidere kan upålidelige personer skrive sentimentale historier og tigge folk om at foretage donationer til forskellige slags velgørende formål.

Noget af det mest ubehagelige ved bitcoin-svindel er, at ofrene ikke er beskyttet af nogen myndighed, og de vil ikke få deres tab refunderet. Når man bruger krypto-valuta, accepterer man disse mulige trusler. Hvis du ikke har lyst til at miste alle dine bitcoins, så skal du være skeptisk, når det drejer sig om diverse bitcoin-tilbud, som du finder på de sociale netværk (og alle andre steder).

Kilde: zdnet.com

Kilde: https://www.2-viruses.com/bitcoin-scams-in-social-networking-sites-are-the-new-trend

Læs "Bitcoin scams in social networking sites are the new trend" på andre sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *