Er konto-gendannelsesmulighederne sikre?

Brugere, som giver udtryk for bekymring angående deres sikkerhed online, vil altid gerne sikre deres konti med en bunke sikkerhedslag. Hvis du har en hukommelse som en svamp, glemmer du nok konstant dine adgangskoder til dine forskellige konti – især hvis du forsøger at oprette forskellige og komplicerede koder til hver af dem. Folk, som har været ude for det problem med at glemme deres kodeord, kan ty til relativt gamle tricks, som har været brugt til at gendanne konti. Stort set alle online tjenester tilbyder muligheder for konto-gendannelse, men er de virkelig sikre at bruge? Eksperter har fundet fejl i denne proces, og de understreger, at det er bydende nødvendigt, at metoderne til konto-gendannelse forbedres. Lad os se nærmere på hver enkelt mulighed.

Sikkerhedsspørgsmål

For et par år siden var det meget in at beskytte sine konti med sikkerhedsspørgsmål. Folk brugte navnet på deres hund, hjemby, familiemedlemmer og andre oplysninger, der tilsyneladende kun var kendt af få personer. Nogle faciliteter havde allerede spørgsmål parat vedrørende oplysninger om brugerens liv, og med andre kunne man selv konstruere sine egne spørgsmål for at beskytte kontoen. Men ikke desto mindre viste denne mulighed sig at være usikker, enkel og elementær. Selvom man umiddelbart gik ud fra, at disse spørgsmål var komplicerede og vanskelige at svare korrekt på, så tænkte man nok ikke lige over, at den slags oplysninger er noget, man hele tiden udveksler med hinanden.


Når man begynder at lære nogen bedre at kende, nævner man måske sit første og elskede kæledyr, eller man taler lystigt om sit drømmejob. Og eftersom mange mennesker møder hinanden online, er det muligt, at den slags oplysninger falder i tvivlsomme personers hænder. I andre tilfælde kan nogle oplysninger være til rådighed på din Facebook, Twitter eller kort sagt på ethvert socialt netværk. Det materiale og personlige oplysninger, man lægger på f. eks Facebook, bliver i mange tilfælde gjort offentligt, og det betyder, at alle kan se hele din konto. Hvis du ikke har noget andet valg end at lave sikkerhedsspørgsmål for at beskytte din konto, bør du udtænke et unikt spørgsmål og endda et mere originalt svar. Du skal ikke bruge oplysninger om dig selv, som er tilgængelige online.

Sikkerhedskode

Hvis du er en loyal bruger af, lad os sige Gmail, har du måske bemærket, at det er muligt at oprette et telefonnummer, som du kan gendanne din konto med. Så hvis du skulle glemme din adgangskode eller blive låst ude af din konto, er du i stand til at modtage en bekræftelseskode fra Google til det angivne telefonnummer. Denne mulighed virker umiddelbart ganske sikker. Du mister din adgangskode, kontakter faciliteten og anmoder om en ny bekræftelseskode. Derudover kan denne oplysning om dig bruges på andre måder for at beskytte din konto.

Du kan f. eks indstille, at du modtager en besked, hver gang nogen logger ind på din konto fra en anden enhed. Endvidere kan du vælge at få en besked om, at din adgangskode er blevet ændret. Det virker ret godt, ikke? Men faktisk har denne mulighed også nogle fejl. Hvis du har prøvet at bruge dit gamle nummer med et nyt sim-kort, har du sikkert opdaget, at denne procedure ikke er så vanskelig at udføre. Overraskende nok, så er det nogle gange nok at kontakte sit telefonselskab per telefon eller online. Og for at selskabet kan være sikker på, at det også er dig, de har med at gøre, kræver de nok, at du giver dem nogle oplysninger. Men hvis hackere VIRKELIG gerne vil ind på din konto, vil de finde en metode.

E-mailadresse

Når du tilføjer en e-mailadresse som din gendannelseskontakt, er det stort set det samme som at bruge et telefonnummer. Den vil på samme måde hjælpe dig med at oprette en ny adgangskode, i tilfælde af at du glemmer din gamle. Derudover kan faciliteten også vælge at informere dig om eventuel underlig aktivitet, som er foregået på din konto. Som du sikkert har bemærket, har alle konto-gendannelsesmuligheder deres fejl. Hvis du angiver din anden e-mailadresse som din gendannelseskontakt, skal du sørge for, at den ikke bliver hacket. Hvis hackerne finder af, at du har oprettet din e-mailadresse til gendannelse, kan de forsøge at bruge den information imod dig.

Betroet gendannelse

GitHub vil fra d. 31. januar begynde at bruge en splinterny, betroet gendannelsesmulighed. Det betyder, at du vil have mulighed for at bruge din Facebook-konto til at komme med yderligere godkendelse i GitHub. Hvis du gerne benytte dig af dette innovative alternativ, er du på forhånd nødt til at gemme et såkaldt token til gendannelse i Facebook. Det token vil være krypteret, og dine personlige oplysninger i både Facebook og GitHub vil med garanti forblive private. Og for at sikre, at denne mulighed er endnu mere sikker, vil den blive beskyttet af HTTPS-kryptering. Hvordan skiller denne måde sig ud fra de tidligere nævnte metoder til konto-gendannelse? Ja, altså den betroede gendannelse sker, når token til gendannelse udveksles mellem to parter. Hvis du gerne vil opfordre andre faciliteter til at benytte sig af denne mulighed, kan du finde fremgangsmåden her.

Kilde: thetechportal.com

Kilde: https://www.2-viruses.com/are-account-recovery-options-secure

Læs "Er konto-gendannelsesmulighederne sikre?" på andre sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *