‘‘Internet of Things’’ Becomes the Most Recent Tool Exploited by Cyber Crooks

-
 0

IoT (Tingenes internet) refererer til intelligente objekter, som er tilbøjelige til at erstatte den almindelige elektronik. Disse udarbejdede anordninger er udstyret med software, som er meget kompatible, og således kan de være indbyrdes forbundet. Du kan f. eks forbinde din mobiltelefon med din vaskemaskine. Men det er ret foruroligende, at der er en tendens til, at man bruger de digitale enheder for at kunne gennemføre et it-angreb. Så meget desto mere, fordi ca. 50 milliarder IoT-enheder efter planen skulle være blevet tilsluttet internettet i 2020.

Sagen er, at Internet of Things-objekter er produceret med fokus på deres omkostninger og bekvemmelighed som de væsentligste faktorer, eftersom det får den bestemte enhed til at virke tiltrækkende på slutbrugerne. Selvom de er blevet (og stadig bliver det i endnu større grad) indlejret i avanceret, elektronisk udstyr, er deres sikkerhed det sidste, der bliver taget højde for, hvis den da overhovedet kommer i betragtning. Konsekvensen er, at de nemt kan gå hen og blive værktøj, hvorigennem din mobile enhed eller computer kan blive inficeret med malware-trusler.

Man kan naturligvis diskutere, om den beregningsmæssige såvel som ressourcemæssige hukommelse er i stand til at udføre et kæmpe hacker-angreb ved hjælp af disse instrumenter. Selvom vi ikke kan nægte, at f. eks printere ikke kan sammenlignes med computere, når det drejer sig om de førnævnte egenskaber, kan de og lignende enheder stadig bruges til temmelig store angreb, som vi kunne se i Krebs-sagen.

It-sikkerhedsforskeren Brian Krebs’ hjemmeside blev udslettet fra internettet pga. DDoS (Distributed Denial of Service) angreb. DDoS-angreb refererer til, at en online tjeneste oversvømmes med netværkstrafik fra mange kilder, og således bliver tjenesten (f. eks en webside osv.) utilgængelig. Dette angreb blev gennemført ved hjælp af IoT, såsom digitale videooptagere og overvågningskameraer. Krebs-hjemmesidens DDoS beskyttelsesudbyder (Akamai cloud-tjenester) var ikke i stand til at håndtere dette DDoS-angreb (i hvert fald ikke gratis), som nåede helt op på omkring 620 GB i sekundet.

Derfor er det ret åbenlyst, at it-sikkerhedsudbydere fremover skal sigte efter at udvikle pålidelig teknologi, der kan gøre Internet of Things-enheder sikre, så de ikke bliver midler, med hvilke it-kriminelle kan nå deres mål. Og foranstaltningerne bør træffes allerede i dag.

 

Om forfatteren

 
 
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *