Ransomware-angreb er stigende

Anstødelige handlinger mod enkeltpersoner, stater eller grupper er ved at blive en daglig kamp. Du må gå rundt med skyklapper på, hvis du i det mindste ikke kender til de mest kendte, skadelige handlinger, såsom angrebene WannaCry og NotPetya. Bare for nyligt led byen Atlanta under endnu et stød fra infektionen WannaCry, og byen er stadig i gang med at få rettet alvorligt op på skaderne.

Byen modtog krav om en løsesum på 51.000 dollars, og regeringen var naturligvis tilbageholdende med at betale løsesummen. Om torsdagen bekendtgjorde byen heldigvis, at de havde gjort fremskridt med gendannelsen af netværkene. Sikkerhedsforskerne advarer imidlertid staterne og computerbrugerne om, at ransomware-infektionerne skal anses som en kæmpe trussel, og at hackerne eksperimenterer med nye malware-arter.


It-angreb mod kraftværk i Indien

Blot i sidste uge fik hackerne adgang til systemerne i kraftværket Uttar Haryana Bijli Vitran Nigam i Indien. Det resulterede i, at svindlerne fik fat i en stor mængde faktureringsdata fra virksomhedens kunder. Hackerne krævede også 1 RS Core, eller 10 millioner rupee, som er omkring 150.000 dollars. Derfor skal alle virksomheder rundt om i verden være mere opmærksomme på deres it-sikkerhed, patch-software samt gøre deres ansatte mere opmærksomme på dette.

Hackerne sigter ofte efter vigtige bytjenester. It-angreb kan medføre kaos og lukke for vigtige tjenester såsom nødkald, online faktureringer samt påvirke andre tjenester. Derfor er byer blevet et mere fordelagtigt mål for hackerne, eftersom regeringerne nok er mere interesseret i at holde deres vigtige bytjenester kørende, fremfor at tabe nogle tusinde dollars. Men det er fedt, at byer som Atlanta stritter imod og nægter at rette sig efter hackernes krav. Selvom gendannelsesprocessen kan tage meget længere tid, er det vigtigt at give hackerne modstand, i stedet at sende dem penge, som de bruger til andre skadelige handlinger.

Ransomwarevirusser saboterer byer i USA

I januar 2018 ramte en ransomwarevirus biblioteker i St. Louis. I det tilfælde krævede hackerne 35.000 dollars som løsesum for at gendanne systemet efter it-angrebet. I alt påvirkede den anstødelige handling 700 computersystemer på de offentlige biblioteker i byen Missouri. Overraskende nok så nægtede myndighederne også at betale løsesummen og valgte en mere tidskrævende løsning i form af at rense hele computersystemet og starte alt på ny.

En anden tragisk hændelse opstod for blot et par dage siden. En alarmcentral i Baltimore var ude for et it-angreb, som midlertidigt lukkede alarmsystemet. Det resulterede i, at operatørerne skulle klare det hele manuelt, mens de uddannede specialister arbejdede på en løsning. Ifølge Frank Johnson, den overordnede informationsofficer for informationsafdelingen på borgmesterkontoret sagde, at der ikke var blevet opkrævet nogen løsesum. FBI undersøger sagen yderligere og håber at finde flere oplysninger om dette it-angreb mod Baltimore.

Kilde: wptv.com.

Kilde: https://www.2-viruses.com/ransomware-attacks-are-on-the-rise

Læs "Ransomware-angreb er stigende" på andre sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *