Malwarebytes’ Anti-Malware

Malwarebytes’s Anti-Malware er et af nutidens førende anti-malware programmer. Det er almindeligt brugt af PC supports på grund af prisen: fjernelsen af parasitter er gratis og det virker ret godt mod de fleste antimalware parasitter. Første version af Malwarebytes udløb ikke. Derfor var det en ganske billig løsning som sekundær real-time beskyttelsesprogram. Imidlertid er den siden marts skiftet til årligt betalingsprogram for version 2 af programmet. Derfor er det nu helt sammenligneligt med andre anti-malware programmer.

Malwarebytes kommer som en lille installationsfil, der kan downloades/ hentes ganske gratis. Efter installationen bliver du bedt om at downloade malware database opdateringer. I alvorlige tilfælde kan du få Malwarebytes database opdateringer separat og opdatere dem manuelt (hvilket kan være nyttigt på en inficeret PC). Programmet vil give besked, når det bør opdateres, imidlertid anbefaler jeg opdatering før hver skanning. Ved installering starter den gratis beskyttelsesprøveversion (i 30 dage).

Malwarebytes design er i høj grad forbedret siden version 2 af programmet. Det har Dashboard (instrumentbræt), Scan (skanning) og Settings (indstillinger) faner. Typisk vil du kun have brug for Scan one (Skanning et). Skanningsfunktionerne blev ændret i version 2. Flash scan (den hurtigste) ændrede navn til Hyper scan. Der er ikke længere nogen Full system scan (fuld systemskanning), men der er tilføjet en brugerdefineret skanning. I de fleste tilfælde er det nok med regelmæssig Threat scan (trussel skanning). I den nuværende version af Malwarebytes er der en lille fejl: du kan ikke køre skanningen igen fra scan fanen indtil programmet er helt lukket (real-time modulet ligeledes) og genåbnet.

Alt i alt er kvaliteten af Malwarebytes scan meget god. Den har kun få falske positiver (dog så vi den heuristisk opdage nogle versioner af Process Explorer). Dens stærke side er falske antivirus og Trojan sporing. Imidlertid er Malwarebytes lidt ringere til påvisning af andre parasitter. For eksempel har den problemer med nogle versioner af TDSS rootkit, det har en dårlig database af adware og spyware parasitter. I sådanne tilfælde er andre værktøjer relevante. Malwarebytes antimalware er ikke et antivirus program. Det er heller ikke en firewall, selv om det har et web shield (skjold).

Forskellen på gratis og betalte versioner af Malwarebytes er hovedsageligt real-time beskyttelsen. Gratis versioner kontrollerer ikke downloaded og udførende programmer. Derfor lader den inficeringen ske. Dog vil den opdage størstedelen af infektioner under systemskanning og vil fjerne dem gratis. Dette kunne være et problem i tilfælde hvor malware forhindrer de udførende programmer i at starte. Der findes supplerende programmer, der hjælper med at starte anti-malware programmer i sådan nogle tilfælde.

Malwarebytes anti-malware fungerer godt sammen med antivirus programmer. Det skyldes det faktum, at det kun er en anti-malware skanner. Der kendes ikke til nogen konflikter bortset fra med nogle crapware sikkerhedsprogrammer, der registrerer Malwarebytes som skadeligt. Disse programmer er ikke til at stole på alligevel.

Jeg anbefaler, at man downloader og tester Malwarebytes anti-malware gratis version. Hvis dit antivirus ikke opdager Trojans og andre lignende programmer, bør du overveje at købe Malwarebytes Anti-Malware, for at beskytte din computer.

Positive sider af Malwarebytes' Anti-Malware

 

  • Egnet til størstedelen af Trojans og lignende parasitter
  • Gratis Malwarefjernelse

 

Negative sider af Malwarebytes' Anti-Malware

Ikke så egnet til hijackers (kaprere) i forhold til andre fjernelsesværktøjer

Kilde: https://www.2-viruses.com/reviews/malwarebytes-anti-malware

Læs "Malwarebytes’ Anti-Malware" på andre sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *