Stopzilla anmeldelser

StopZilla er et af de anti-malware programmer, der har eksisteret et stykke tid. Det er lavet af et amerikanskbaseret sikkerhedsselskab IS3. StopZilla har altid haft blandede meninger om sig selv.

StopZilla er en forholdsvis lille og hurtig anti-spyware (der findes ligeledes en antivirus version). Det er et kommercielt program, og dets gratis prøveversion er kun en skanner. StopZilla bruger meget aggressive algoritmer (trin for trin procedure) og vi har tidligere set mere end en enkelt falsk positiv. Men forholdet for opsporing af malware parasitter er særdeles god.

Til disse tests brugte vi StopZilla version 5.0.

De vigtigste fortrin ved StopZilla er dens procesdræbende maskine. Det tillader StopZilla eksekverbar at overleve angreb fra malware, der deaktiverer andre sikkerhedsløsninger. Dens resultater ligner SpyHunters installeringsprogram og rkill (distribueret af bleepingcomputer). Den er imidlertid mere belejlig for brugerne, da den ikke kræver eksterne programmer og ikke er begrænset til installeringsprogram. Det gør dette anti-spyware program i stand til at køre i selv meget inficerede systemer, så længe de eksekverbare bare dræbes efter start. Når eksekveringen bliver deaktiveret, er det nemmere at installere og køre StopZilla end så mange andre anti-spyware programmer.

Her er en video demo af vores test af StopZillas dræbermaskine til skadelige processer:

StopZillas sporingsforhold ligner andre gode anti-spyware programmer. Vores tests viser, at den opsporer størstedelen af skadelige parasitter, dog kan den have problemer med nyligt udgivet malware, ligesom alle programmer har. StopZilla viser den fulde sti til inficerede elementer, og dermed kan brugerne vælge selv at fjerne malware eller få den fulde version. 

Såvel som alle programmer, har StopZilla nogle ulemper. Først og fremmest er der problemer med falske positiver, som nævnt foroven, som tidligere skabte dårlig omtale. For øjeblikket antager vi, som følge af vores seneste tests, at det var fejl, som er blevet rettet. Vores undersøgelse viser, at StopZilla ikke er en fidus, men vi anbefaler dog at bruge sund fornuft og dobbelt tjekke de opsporede filer, på grund af den aggressive karakter af dens malware opsporingsalgoritme. For eksempel så opdagede den under vores tests et andet antivirusprogram, såsom ESET Nod 32 eksekverbar som virus. Derfor er det yderst vigtigt at dobbelt tjekke de opsporede elementer og hvidliste dem, som kommer fra kendte programmer.

Et andet problem er, at StopZilla standardskanning er en fuld skanning. Jeg mener ikke, at den er nødvendig i alle tilfælde, og den er forholdsvis langsom. Der findes hurtigere måder hvorpå man kan skanne systemet. Jeg anbefaler at vælge en hurtig skanning først, i stedet for en fuld skanning, og senere kontrollere med en fuld skanning, hvis der ikke blev fundet noget.

Alt i alt er StopZilla et ordentligt anti-malware program, som kan hjælpe i tilfælde af eksekverbardræbende infektioner. Vi anbefaler dog at dobbelt tjekke de elementer, den opsporer, for at forhindre uvæsentlig opsporing af lovlige programmer.

Positive sider af StopZilla

  1.   Skadelige processer dræbes under programinstallering og ved programmets start.

  2. Gode opsporingsforhold

Negative sider af StopZilla

  1.  Undertiden for aggressiv og har falske positiver
  2. Standardskanning er en fuld systemskanning.

Kilde: https://www.2-viruses.com/reviews/stopzilla

Læs "Stopzilla anmeldelser" på andre sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *