12kotov.ru virus - Hvordan fjernes det?

12kotov.ru er et russisk domæne, der består af mange faciliteter. Når du besøger det, får du øjeblikkeligt gåsehud af websidens layout og en stærk følelse af webstedets upålidelighed. Det ser ud til, at siden består af valutakurser, daglige horoskoper, vejrudsigter og nyheder. Men da vi forsøgte at bruge søgefeltet på 12kotov.ru, blev vi overrasket over at blive omdirigeret til go.mail.ru.

Om 12kotov.ru virus

12kotov.ru blev sporet i juni 2016 og i løbet af tre måneder var den ihærdigt i gang med at inficere en lang række enheder. Den slags browser hijackere er ikke skadelige, for de forårsager ikke nogen egentlig skade, såsom at låse din skærm eller ødelægge filer. Den tilhører bunken af parasitter, og deres skadelige bivirkning omfatter malwareinfektioner. Hvis du skødesløst går ind på de domæner, som 12kotov.ru virus reklamerer for, vil du nok ikke ende et sikkert sted. Så det er på eget ansvar, at du besøger dem. Du kan se det lyssky ved dette domæne, hvis du kigger nærmere på de såkaldte spil, som det viser for brugerne i form at et banner. Det omfatter gerne stødelige billeder, som man ikke skal have noget at gøre med. Hvis du gør, kan du blive sendt videre til et domæne, der vil skade din enhed.


12kotov-ru-virus

Sikkerhedsforskere insisterer på, at de domæner, der ændrer browsernes DNS-indstillinger uden tilladelse, kaldes for browser hijackere (eller hijackware). Og eftersom det er lige præcis det, som 12kotov.ru virus gør, klassificeres websiden som en af dem. Beget Ltd, et russisk selskab, der specialiserer sig i web-hosting, domæneregistrering og andre faciliteter, er grundlæggeren af 12kotov.ru browser hijacker.

Når 12kotov.ru virus har båret sig ad med at inficere computersystemet, ændrer den hurtigt dine indstillinger, hvor domænet bliver indsat som din startside, browserens ny fane og søgemaskine. Med disse belejlige positioner omdirigerer 12kotov.ru virus så vidt muligt til sin webside for at øge webtrafikken til den. Jo flere inficerede computersystemer, jo højere indtjening. Desuden reklamerer 12kotov.ru for sine sponsorer i søgeresultaterne. Når du indtaster en søgeforespørgsel, vil de øverste links tilhører tredjeparter, som har forbindelse med 12kotov.ru virus. Nogle af disse partnere har nok ingen intentioner om at være skadelige eller påtrængende. Men størstedelen af de domæner, der har besluttet sig for at sponsorere 12kotov.ru, brygger på tvivlsomme ting. Falske web-adresser kan f. eks være inficeret med skadelige programmer, der har held til at blive plantet i computersystemet (nogle gange besøger folk disse websider med vilje, men ofte omdirigerer 12kotov.ru browser hijacker automatisk til sine sponsorer uden brugernes samtykke).

Andre ulemper omfatter: langsommere computersystem, farlige annoncer, sporing af dine private data og infektioner med yderligere skadelige programmer. Jo længere du beholder 12kotov.ru virus, jo flere problemer er dit system nødt til at håndtere.

Således distribueres 12kotov.ru virus

12kotov.ru browser hijacker bliver umiddelbart installeret sammen med freeware eller shareware. Gratis programmer er bundtet med ekstra software. Disse tilføjelser er som regel potentielt uønskede programmer eller virusser. Hackere kan fuldstændigt slippe afsted med den slags svindel, for det er lovligt, men det er faktisk også muligt at undgå. Du skal bare vælge en avanceret/brugerdefineret installation. I sådan en indstilling vil du kunne se listen med anbefalet software (sådan kaldes det ekstra software) og give dig mulighed for at fravælge de applikationer, du ikke har lyst til at installere. Hvis du er blevet inficeret, har 12kotov.ru virus nok befundet sig i det afsnit, da du gjorde et gratis program klar til brug, men valgte en grundinstallation, hvormed alt blev installeret automatisk.

Reimage, Spyhunter har vist sig at være nogle meget effektive og professionelle anti-malwareprogrammer. Disse tre super ninjaer vil uden besvær og forsinkelse fjerne 12kotov.ru virus. En manuel fjernelse er som bekendt ikke altid lige nem, så vi anbefaler, at du kun benytter sådan en, hvis du har prøvet det før.

Manuel fjernelse af 12kotov.ru virus

Sådan fjernes 12kotov virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom 12kotov.ru virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til 12kotov virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af 12kotov.ru virus fra dine browsere

TopSådan fjernes 12kotov.ru virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med 12kotov virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes 12kotov.ru virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med 12kotov.ru virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med 12kotov.ru virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes 12kotov.ru virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern 12kotov.ru virus fra listen.
Sådan fjernes 12kotov.ru virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med 12kotov virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med 12kotov.ru virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man 12kotov.ru virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes 12kotov.ru virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller 12kotov virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med 12kotov.ru virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-12kotov-ru-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *