4Yendex.com virus - Hvordan fjernes det?

4Yendex.com virus

4Yendex.com virus er ikke en passende søgefacilitet. Hvis I er fælles om én computer i din familie, og en mindreårig får lov til at bruge den med jævne mellemrum, ville du så være vild med, at der automatisk bliver åbnet en startside for en webside, der viser en annonce med følgende tekst: Hej nabo, har du lyst til at se nogle nøgenbilleder af mig? Det er først og fremmest dét element, der understøtter vores anelse om, at 4Yendex.com bestemt ikke er et program, der skal have lov til at få kontrol over browserindstillingerne. Hvis det gør, så er det et tegn på, at computeren/enheden er blevet invaderet af en browser hijacker. Det er ikke vanskeligt at gøre noget ved disse parasitter, men man bør tage sine forholdsregler, så de ikke får chance for at forårsage mere alvorlige infektioner fremover.

Om 4Yendex.com virus

4Yendex.com virus har en række sektioner med genveje, der leder hen til domæner af forskellig art. Man kan fra dette centrale domæne få adgang til faciliteter, såsom spilleplatforme, nyhedsportaler, sociale netværk osv. Men denne funktion er ikke nok til at gøre programmet brugbart. Tredjeparts annoncer befinder sig over alt på siden – lige fra forfalskede sikkerhedsadvarsler, chat-vinduer til andre alarmerende bannere. Vi er rimelig negativt stemt over for 4Yendex.com virus og dets partnere. Som ordsproget lyder: Man skal ikke skue hunden på hårene. Alligevel tegner det første indtryk af denne søgefacilitet et ganske informativt billede. Har du lyst til at få din søgning fyldt med tvetydige annoncer, som ikke alene er ubrugelige, men også potentielt inficerede? Faktisk kan der blive vendt op og ned på din generelle brug af enheden pga. 4Yendex.com virus. Hvordan? Den kan sætte sig på en del af CPU-ressourcerne. Denne infektion er en byrde, som du sandelig ikke har lyst til at bære rundt på. Fjern den, lige så snart du opdager dens tilstedeværelse.

4Yendex.com virus vil ikke alene foretage ændringer i dine browserindstillinger, den er også i stand til at omdirigere dig til tilfældige domæner, som ikke er særlig interesseret i brugernes behov. Hvis du tror, at en tilfældig chat vil præsentere dig for en smuk pige, så lever du i en fantasiverden. Hvis du klikker på sådan en provokerende bannerreklame, vil du formodentlig blive omdirigeret til et domæne, der ikke har rent mel i posen. Imidlertid kan omdirigeringen også finde sted, på trods af at du ikke har klikket på det viste materiale, for 4Yendex.com virus er i stand til at omdirigere brugerne automatisk. Det ene øjeblik hygger du dig på din foretrukne webside, det andet befinder du dig på et problematisk domæne. Hvis den slags fænomener finder sted, så bør du finde ud af, om en browser hijacker har sat kløerne i din enhed.

Således distribueres 4Yendex.com virus

4Yendex.com virus er en parasit, som altid vil passe på sig selv. Og man skal derfor være opmærksom på måden, den bliver distribueret på. Det er muligt, at denne browser hijacker spredes sammen med freeware eller shareware. Hvis du downloader programmer fra tilfældige fildelingsdomæner, vil du før eller senere invitere en parasit ind i din enhed. Hvis du gerne vil beskytte dine installationer, skal du vælge en avanceret/brugerdefineret indstilling, for den er meget mere pålidelig, eftersom du får oplyst flere oplysninger om det program, du er ved at installere. Hvis du i løbet af proceduren bemærker nogle mærkelige vilkår eller ekstra programmer, skal du forsøge at ændre dem. Hvis det ikke er muligt, er det bedst, at du annullerer opsætningsguiden.

Hvis du har bemærket 4Yendex.com virus i dit system, så er det et tegn på en infektion. Eftersom browser hijackere imidlertid hjælper andre malwareprogrammer angående distribution, er det også et spørgsmål, om din enhed er blevet invaderet af mere end én parasit. En fuld systemscanning vil finde alle de malwareprogrammer, der har bragt din pc i fare. Reimage eller Spyhunter vil ikke have problemer med at håndtere skadelige pestilenser. Du kan også overveje en manuel fjernelse, hvis du er fortrolig med fremgangsmåden.

Manuel fjernelse af 4Yendex.com virus

Sådan fjernes 4Yendex.com virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom 4Yendex.com virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til 4Yendex.com virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af 4Yendex.com virus fra dine browsere

TopSådan fjernes 4Yendex.com virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med 4Yendex.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes 4Yendex.com virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med 4Yendex.com virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med 4Yendex.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes 4Yendex.com virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern 4Yendex.com virus fra listen.
Sådan fjernes 4Yendex.com virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med 4Yendex.com virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med 4Yendex.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man 4Yendex.com virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes 4Yendex.com virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller 4Yendex.com virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med 4Yendex.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-4yendex-com-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *