Advanced System Optimizer PUP - Hvordan fjernes det?

Advanced System Optimizer fra Systweak reklamerer for sig selv som en ”brugervenlig løsning til alle dine behov vedrørende Windows PC-optimering”. ASO kan betragtes som et potentielt uønsket program (PUP). Det er sndsynligvis ikke så farligt at bruge det, men du bør være opmærksom på de problemer, det har, såvel som at der findes alternativer.

Advanced System Optimizer er ikke så slemt sammenlignet med andre ”optimeringsprogrammer”, for det forsøger ikke at skræmme folk lige så meget. Det er dog stadig lige så ubrugeligt. Vi har allerede skrevet om nogle andre Systweak-applikationer. De er heller ikke virusinfektioner, men de anses for at være potentielt uønskede applikationer, nogle af dem på grund af den uetiske distribution.

Hvad udretter Advanced System Optimizer?

Når det befinder sig på din computer, og hver gang du tænder for den, vil Advanced System Optimizer scanne systemet for dig og fortælle dig om alle de problemer, det har fundet. Advanced System Optimizer tilbyder ikke noget, som du ikke selv kan klare, udover at prøve på at sælge dig et program. Pågældende program er hovedsageligt bare en brugergrænseflade til Windows, der simpelthen har funktioner, som allerede eksisterer på din pc.

For eksempel defragmentering: der reklameres for det som en funktion i Advanced System Optimizer, men Windows gør det allerede automatisk. Så det er slet ikke nødvendigt, at du betaler for det. Det samme gør sig gældende for sikkerhedskopiering af filer, fjernelse af uønskede filer, kontrol af harddisken for fejl, kryptering af dine filer, så de ikke kan ses uden en adgangskode, administrering af opstartsprogrammer og afinstallering af programmer, opdatering af drev, at gøre notifikationer lydløse (det er umiddelbart det eneste, som Game-optimeringsprogrammer gør), selv antivirus-funktionalitet. Alle disse ting kan gøres ved hjælp af Windows. Funktionerne er indbyggede.

Hvis du imidlertid har lyst til at anvende Advanced System Optimizer for at udføre opgaver og reparere ”problemer”, som det har fundet, så er du nødt til at købe det for lidt under 40 dollars.

Er ASO til nogen nytte?

I sin slutbrugerlicensaftale lover ASO ikke, at det vil forbedre din computers ydeevne. Selvom det er ærligt, så afviger det lidt fra det, der markedsføres på deres hjemmeside:


advanced system optimizer PUP

“Brug dette formidable programmerede værktøj til din pc og du behøver ikke længere klage over en langsom pc.”

Du kan gøre alt det, som Systweaks Advanced System Optimizer gør og mere til ved hjælp af de indbyggede Windows-funktioner og et par online instrukser, uden at skulle betale penge for det. Den eneste grund til at bruge Advanced System Optimizer skulle lige være for brugergrænsefladen, hvis du ikke bryder dig om den normale Windows-brugergrænseflade.

Er ASO farligt?

Nej, egentlig ikke. Advanced System Optimizer er ikke en virus. Det er nok snarere et potentielt uønsket program, og der er en del antivirusprogrammer, der sporer det som sådan.

Funktionen, der ”reparerer” registreringsdatabasen, kan være et problem. Selvom Microsoft giver dig mulighed for at redigere din registreringsdatabase, er de imod rengøringsprogrammer til registreringsdatabasen. Der er ingen grund til at tro, at rensning af registreringsdatabasen forbedrer ydeevnen. Der er til gengæld en lille risiko for at skade registreringsdatabasen. Du skal heller ikke blive bekymret over renseprogrammernes scanningsresultater – i henhold til Advanced System Optimizer har selv en ny installation af Windows brug for at få repareret sin registreringsdatabase.

Programmet forsøger at præsentere alt det, det opfatter som et problem, som noget dårligt, hvilket kan virke bekymrende på uerfarne pc-brugere, der kan gå hen og tro, at de problemer, som Advanced System Optimizer har fundet, rent faktisk er alvorlige (selv når de ikke er. Her kommer en forklaring på, hvorfor folk f. eks tillader web-cookies). Som så mange andre systemoptimeringsprogrammer griber dette værktøj efter det mindste strå og præsenterer det som et problem, som deres betalingsversion kan reparere.

Slutbrugerlicensaftalen for Advanced System Optimizer fortæller dig f. eks, at du har accepteret at lave og teste en komplet sikkerhedskopiering af systemet, før du bruger ASO. Har du det? Systweak frasiger sig også eventuelt lovet eller antydet egnethed til ethvert formål, såsom scanningsresultaternes nøjagtighed og manglende virusinfektioner, samt evnen til at forhindre virusinfektioner og trojanske heste. Dette er blot for at være ekstra forsigtig, så det betyder absolut ikke, at Advanced System Optimizer er en form for malware. Men det er vigtigt at holde fast i, at et optimeringsprogram er i stand til at påvirke dit system på en meget negativ måde.

Distributionen af ASO

Advanced System Optimizer kan downloades fra deres primære hjemmeside. Man kan også finde det i programpakker. De andre Systweak-programmer følger også med andre programmer. Det er lidt problematisk, eftersom det kan medføre, at folk utilsigtet installerer nogle programmer. Det er ikke altid, at der oplyses tydeligt om de ekstra programmer, og de bliver for det meste installeret som standard, hvilket betyder, at det er dit ansvar, at du omhyggeligt får læst alle indstillingerne i installationsprogrammet samt finder og fravælger det ekstra software, som du ikke vil have. Denne distributionsmetode indgyder ikke tillid, for den anvendes ofte af malware (især adware og browser hijackere).

Sådan fjerner du Advanced System Optimizer

Nu, hvor du er klar over risikoen, kan du fortsætte med at anvende Advanced System Optimizer, hvis du er tilfreds med det. Men hvis du beslutter dig for at afinstallere det, kan du fjerne det manuelt fra Kontrolpanelet. Det er stadig en god ide at scanne din maskine med et antivirus (f. eks malwarebytes), for at du kan være sikker på, at der ikke længere befinder sig nogen trusler på din computer.

Sådan fjernes Advanced System Optimizer PUP ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Advanced System Optimizer PUP installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Advanced System Optimizer PUP
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Advanced System Optimizer PUP fra dine browsere

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Advanced System Optimizer Pup, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-advanced-system-optimizer-pup

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *