AnonymizerGadget PUP - Hvordan fjernes det?

AnonymizerGadget er ikke en brugbar applikation, som vil være gavnlig at have på computeren. Det er et PUP – et potentielt uønsket program – og dets funktioner opvejer ikke de negative og uønskede bivirkninger, det har på dit computersystem. Dette PUP er udviklet af Jetico Ltd. og ifølge programmets navn har det at gøre med anonymitetsanliggender. På AnonymizerGadget download-siden beskriver udgiveren det som et værktøj, der kan bruges til at skjule din placering, mens du søger på internettet. Men selv den funktion kan der sættes spørgsmålstegn ved, eftersom der er en række tilgængelige gratis web proxy-servere på internettet. Du har derfor ikke brug for at installere noget ekstra program for at være privat online. Det er imidlertid vigtigt at nævne, at gratis proxy-tjenester ikke er sikre, og det anbefales at bruge en Proxy Checker for beskyttelse eller helt at gå over til VPN-tjenester, såsom ExpressVPN. Derudover vil denne AnonymizerGadget applikation spore dig i baggrunden, også ledes svigter den sin egen grundlæggende funktion.

Beskrivelse af AnonymizerGadget PUP

Med hensyn til den tekniske side af AnonymizerGadget PUP kaldes programmets eksekverbare fil for AnonymizerLauncher.exe. Denne eksekverbare er placeret i C-drevet, mappen med Programfiler. Den udfører følgende kommando: C:Program Files (x86)AnonymizerGadgetAnonymizerLauncher.exe” /S /startup, som indlæser applikationen ved hver opstart af Windows. Denne opstartsnøgle aktiveres automatisk fra et Run, RunOnce, RunServices eller RunServicesOnce-nøgle i Windows registreringsdatabasen. Den er almindeligt kendt som en 04-post.

anonymizer-gadget

Hvis du kigger nærmere på AnonymizerGadgets primære vindue, vil du se nogle punkter nederst på skærmen, nemlig Donate (donér), Buy proxy (køb proxy) og Pay now (betal nu). Disse punkter er forbundet med de proxy-tjenester, der koster penge. Det sidste punkt, Free proxy, henviser til de gratis tjenester. Men hvis du klikker på det sidstnævnte punkt i håb om, at du vil modtage gratis proxy-tjenester af god kvalitet, kan du godt tro om igen. For at AnonymizerGadget kan være gratis, er programmet nødt til at vise dig tvivlsomme annoncer fra tredjepart, hvilket kan kendes på følgende navne: Ads by AnonymizerGadget, Powered by AnonymizerGadget, Brought to you by AnonymizerGadget, You have received a premium offer from AnonymizerGadget osv. Disse tags bliver sat på forskellige annoncer, som vises på tilfældige websider, som du besøger, og de udskifter dermed sidernes oprindelige reklamemateriale. Derudover er disse annoncer endda personlige. Og sådan ved du, at du bliver sporet, og at din søgehistorik samt oplysninger vedrørende din computers operativsystem bliver solgt til tredjepart. Det er nødvendigt at understrege, at reklamematerialet fra AnonymizerGadget rejser en masse spørgsmål.

anonymizer gadget download

Hvordan bliver man inficeret med AnonymizerGadget og hvordan slipper man af med det?

AnonymizerGadget applikationen kan downloades fra anonymizergadget.software.informer.com. Man kan dog også ufrivilligt komme til at downloade det på computeren, når man downloader og installerer gratis software, som man finder overalt på internettet. Man kan imidlertid undgå denne automatiske download, hvis man vænner sig til at bruge de avancerede indstillinger, med hvilke man skal udføre alle installationer af freeware og shareware.

Hvis den uønskede AnonymizerGadget applikation allerede kører i dit computersystem, kan du vælge mellem to metoder for at fjerne det, uanset hvordan dette uønskede program er trængt ind i din enhed. Du kan slette det fra din computer enten manuelt eller automatisk. Den automatiske fjernelse kan udføres ved hjælp af et automatisk anti-malwareprogram, såsom Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes. Den manuelle fjernelse kan fuldføres, hvis du omhyggeligt læser og følger punkterne i nedenstående vejledning.

Manuel fjernelse af AnonymizerGadget PUP

Sådan fjernes Anonymizer Gadget PUP ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom AnonymizerGadget PUP installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Anonymizer Gadget PUP
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af AnonymizerGadget PUP fra dine browsere

TopFjern ondsindede udvidelser fra Internet Explorer

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Anonymizer Gadget PUP samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Luk Indstillinger.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med AnonymizerGadget PUP, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Internet indstillinger
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg en ”Slet personlige indstillinger” afkrydsningsboks og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med er anti-malware program.

TopFjernelse Anonymizer Gadget PUP fra Chrome

 • Klik på menu knappen i øverste højre hjørne i Google Chrome vinduet. Vælg ”Indstillinger”.
  Open settings
 • Klik på ”Udvidelser” til venstre i menuen.
 • Gå listen med udvidelser igennem og fjern programmer, som du ikke har brug for, især dem, der ligner AnonymizerGadget PUP. Klik på affaldsspand-ikonet ved siden af Anonymizer Gadget PUP eller andre tilføjelser, som du gerne vil fjerne.
  Remove extensions
 • Klik på ”Fjern” i bekræftelsesvinduet.
  Remove approve
 • Hvis du ikke er sikker, kan du deaktivere dem midlertidigt.
  Disable extension
 • Genstart Chrome.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med AnonymizerGadget PUP, så nulstil dine browserindstillinger til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (tre horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
  Open settings
 • Rul ned til bunden af siden og klik på ”Nulstil indstillinger”.
  Reset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopFjernelse Anonymizer Gadget PUP fra Firefox

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet og vælg ”Tilføjelser” ikonet (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Gå listen med Udvidelser og Tilføjelser igennem, og fjern alt, der har forbindelse med AnonymizerGadget PUP samt elementer, du ikke genkender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.
  Remove add-on

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Anonymizer Gadget PUP, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet. Klik på ”Hjælp”.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man AnonymizerGadget PUP fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopFjernelse AnonymizerGadget PUP fra Safari (Mac OS X)

 • Klik på Safari menuen.
 • Vælg Præferencer.
  Open preferences
 • Klik på fanen Udvidelser.
 • Klik på Afinstaller tæt på Anonymizer Gadget PUP. Fjern ligeledes alle andre ukendte eller mistænkelige poster. Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for udvidelsen eller ej, kan du blot fjerne fluebenet i Aktiver afkrydsningsboksen, for at deaktivere udvidelsen midlertidigt.
  Extensions
 • Genstart Safari.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med AnonymizerGadget PUP, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari.
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er alle afkrydset på forhånd) og klik på Nulstil.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-anonymizergadget-pup

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *