Chromesearch.today virus - Hvordan fjernes det?

Chromesearch.today virus er en browser hijacker infektion, som med garanti vil medføre nogle ulemper. Først og fremmest invaderer den browserindstillingerne og indsætter sin egen vildledende søgeplatform som startside, ny fane og standardsøgeudbyder. Denne metode udnyttes af en lang række væmmelige personer, som f. eks udviklerne af den falske søgemaskine Startxxl.com. Chromesearch.today hijacker hører til de nyeste medlemmer af hijackware, for den blev lavet i september 2017. Men folk rapporterer allerede om, at dette domæne har invaderet præferencerne i deres browsere.

Chromesearch.today virus prøver at ligne en lovlig søgeudbyder for Google Chrome. Og man kan nemt blive narret af web-adressen. Men du må endelig ikke tro, at denne webside er Googles standardsøgeudbyder. Den kan finde på at vise sponsorerede søgeresultater, hvilket betyder, at der kan være indlemmet upålidelige links blandt de andre. Vi håber, at du ikke vil klikke på et skadeligt link eller en web-adresse, som vil indlæse en søgeudbyder af ringe kvalitet. Chromesearch1.info virus anvender også samme strategi.

Tegn på en infektion med Chromesearch.today browser hijacker


Chromesearch.today virus

Når dine browserindstillinger er under indflydelse af Chromesearch.today virus, vil du konstant blive omdirigeret til en bred vifte af tredjepart-websider. Vi har faktisk fundet ud af, at der bruges den samme IP-adresse for denne hijacker og en service fra SpringFiles.net. Man har bemærket, at den anden webside laver svindel med teknisk support samt viser andet vildledende materiale, som er potentielt farligt. Denne infektion vil gerne betragtes som en almindelig søgeplatform, ligesom Googlesearch.me eller Faststartpage.com.

Derfor håber vi ikke, at du reagerer på tilfældige annoncer og websider, for de kan præsentere dig for svindel og andre former for fupnumre. Husk på, at hackerne benytter popup-annoncer for at lede brugerne hen til domæner, der er vært for exploit kits. Og de sætter såkaldte (Drive-by downloads) i gang. Det betyder, at din browser og dit operativsystem generelt kan blive fyldt med potentielt uønskede programmer.

Chromesearch.today omdirigeringsvirus benytter flere metoder til at vise links til andre websteder. I nogle tilfælde vil omdirigeringen ske automatisk og uden nogen form for advarsel. Derudover kan din søgning blive forstyrret af konstante online annoncer. I de fleste tilfælde prøver falske meddelelser at fange din opmærksomhed. Det er naturligvis bedst at undgå alle former for tilfældige annoncer. Især hvis de pågældende annoncer bliver vist fuldkommen tilfældigt (Beskrivelse af malvertising). Mange malware-parasitter har til hensigt at sætte spyware-infektionernes aktiviteter i gang. Derfor er de viste annoncer tit og ofte som skræddersyet.

Hvis brugerne kommer ind på visse websider pga. Chromesearch.today virus, har de pågældende domæner lov til at sende cookies til deres besøgende, indsamle data eller spørge efter private oplysninger. Og som følge deraf kan mistænkelige parter indsamle brugernes personligt identificerbare oplysninger. Eftersom vi ikke har nogen anelse om, hvem disse partnere er, kan vi ikke sige, om de indsamlede oplysninger ikke skal bruges til ulovlige formål, såsom identitetstyveri.

Hvordan kan brugerne holde deres operativsystem fri for malware?

Hvis du gerne vil have den bedste beskyttelse, så håber vi, at du vil installere værktøjet Reimage. Det vil afgøre, om dit operativsystem lider under skadeligt indhold. Det vil give dig mulighed for at køre scanninger efter behov, hvilket betyder, at du er i stand til at køre en grundig scanning, hver gang dit operativsystem begynder at opføre sig underligt.

Hvis du gerne vil undgå potentielt uønskede programmer (PUP’er) samt andre slags virusser, håber vi, at du kun vælger at downloade pålidelige applikationer på din computer. Vælg en avanceret/brugerdefineret installationsindstilling og afvis alle mistænkelige programmer. Hvis du gør det, vil dit operativsystem være mindre tilbøjeligt til at blive generet af malware-infektioner. Du skal også helst vælge blandt værktøjer, der har fået positive anmeldelser af sikkerhedseksperterne og er udviklet af professionelle. Hvis du får fat i værktøjer, hvor udviklerne ikke står tydeligt beskrevet, virker det stærkt mistænkeligt. Husk, at denne søgemaskine ikke har noget som helst at gøre med den lovlige Google-virksomhed.

Sådan slipper man af med Chromesearch.today virus

Sådan fjernes Chromesearch.today virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Chromesearch.today virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Chromesearch.today virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Chromesearch.today virus fra dine browsere

TopSådan fjernes Chromesearch.today virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Chromesearch.today virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Chromesearch.today virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Chromesearch.today virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Chromesearch.today virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Chromesearch.today virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Chromesearch.today virus fra listen.
Sådan fjernes Chromesearch.today virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Chromesearch.today virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Chromesearch.today virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Chromesearch.today virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Chromesearch.today virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Chromesearch.today virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Chromesearch.today virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-chromesearch-today-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *