Duba.com virus - Hvordan fjernes det?

Duba.com virus er en browser hijacker, der påvirker computersystemer i Kina. Programmet udskifter startsiden og standardsøgemaskinen med Duba.com uden at spørge om tilladelse, og efterfølgende har brugerne problemer med at fjerne det. Det er designet med henblik på reklame, og det ændrer dine normale søgeresultater ved at tilføje sponsorerede hjemmesider, fordi udviklerne af programmet gerne vil have dig til at klikke på linkene og dermed øge trafikken til de pågældende hjemmesider.

Heldigvis er det ikke så svært at finde ud af, om din computer er inficeret med denne browser hijacker eller ej. Vi har allerede nævnt, at når virussen først er trængt ind i systemet, vil den automatisk udskifte både startside og standardsøgemaskine med www.duba.com, så hvis denne webside er din startside, og du ikke kan huske at have foretaget den ændring, er det et tegn på, at din computer er inficeret, og det bør du gøre noget ved.

Hvis du er blevet offer for denne virus og du ikke aner, hvad du skal gøre, så skal du bare læse videre, for i denne artikel vil vi forsyne dig med de nødvendige oplysninger om infektionen samt fjernelsen af den.


Duba.com virus remove

Om Duba.com virus

Som sagt så sigter Duba.com virus efter kinesiske computerbrugere. Og det fremgår klart og tydeligt af websidens udseende. Det er for resten ikke den første browser hijacker, der er skrevet på kinesisk, eftersom vi har set eksempler på det førhen, såsom Uc123.com virus. Det er ret usædvanligt, for hackerne vil som regel gerne nå så mange computerbrugere som muligt på hele kloden og præsenterer derfor deres indhold på engelsk.

Hvis du foretager en søgning med Duba.com, vil du bemærke, at den omfatter mange sponsorerede links på listen med søgeresultater. Endvidere kan du også se en masse annoncer blandt søgeresultaterne, og de omdirigerer ligeledes til sponsorerede websider. Udviklerne af denne hijacker tjener penge på at vise disse meddelelser og reklamere for kommercielle websider. Men det har imidlertid en masse konsekvenser for computerbrugerne.

Du skal være opmærksom på, at Duba.com virus så nemt som ingenting kan omdirigere dig til potentielt farlige websider. Hvis det sker, kan du risikere, at dit system bliver inficeret med malware eller andre farlige trusler. Eftersom du vil komme ud for rigtig mange omdirigeringer, kan du nemt komme til at installere andre potentielt uønskede programmer, såsom adware, browser plugins osv. Du er nødt til at fjerne Duba.com virus, inden det giver dig større problemer.

Duba.com virus er som regel bundtet med forskellige gratis programmer, som brugerne nemt kan downloade fra internettet. Det bliver automatisk tilføjet, medmindre du afviser indstillingen i installationspunkterne, når du downloader dit valgte program. Men det er imidlertid ikke alle brugere, der bemærker, at deres startside er ved at blive udskiftet, eftersom de er tilbøjelige til at springe installationspunkterne over og bare klikker ”Næste”, indtil installationen er overstået. Hvis du gerne vil undgå det, skal du altid vælge en Brugerdefineret eller Avanceret installation og omhyggeligt følge samtlige punkter, så du ikke kommer til at tilføje ukendte programmer.

Den kendsgerning, at websiden er på kinesisk og sigter efter kinesiske computerbrugere, betyder ikke, at den ikke kan inficere brugere andre steder. Og det vil være endnu mere frustrerende, for du vil jo nok ikke kunne forstå et eneste ord på siden. Derfor er den ubrugelig, og det vil kun være spild af tid, hvis du beholder den som din startside.

Selvom denne infektion er ret gammel, får den stadig omkring 20 millioner besøg hver måned. Det betyder, at nogle af brugerne bare har godtaget Duba.com og bruger den som deres standardsøgemaskine. Det betyder også, at virussen stadig distribueres og inficerer nye computerbrugere. Faktisk er flere end 3% af de besøgende på Duba.com fra USA ifølge Rapporten fra SimilarWeb.

Hvis dit system allerede er under indflydelse af Duba.com virus, så skal du fjerne den hurtigst muligt. Det kan være noget af en udfordring, for du kan ikke bare udskifte startsiden med en anden webside. Vi har lavet en vejledning, der trin-for-trin forklarer, hvordan du slipper af med denne hijacker. Hvis du gerne vil fjerne Duba.com virus automatisk, kan du scanne dit system med et anti-malwareprogram. Når du har et pålideligt anti-malwareprogram installeret, kan det fremover forhindre lignende infektioner. Vi foreslår, at du downloader Reimage, for denne applikation har vist sig at være yderst effektiv mod den slags infektioner, og den kan tilbyde dig den bedste beskyttelse mod malware.

Nem fjernelse af Duba.com virus

Sådan fjernes Duba.com virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Duba.com virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Duba.com virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Duba.com virus fra dine browsere

TopSådan fjernes Duba.com virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Duba.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Duba.com virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Duba.com virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Duba.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Duba.com virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Duba.com virus fra listen.
Sådan fjernes Duba.com virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Duba.com virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Duba.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Duba.com virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Duba.com virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Duba.com virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Duba.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-duba-com-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *