MacShiny - Hvordan fjernes det?

Der reklameres for det falske systemoptimeringsprogram MacShiny (fra Cyan Soft Ltd.) på den officielle hjemmeside, og ifølge beskrivelsen skulle værktøjet nemt beskytte og holde Apple-computerne godt i gang. Ud fra dette perspektiv ligner det applikationer såsom PC Optimizer Pro. Dette nyopdagede program indeholder tilsyneladende følgende funktioner: trash cleaner, systemstatusudbyder, sikkerhedsscanner, duplikatfinder, avanceret afinstallationsprogram, udvidelsesmanager, datasletter, hurtig problemløsning, ydeevneforstærker samt et par andre funktioner, der øger effektiviteten.

Men man anser det for at være lige så falsk som Identity Protector og VSnapshotTool, som vi har talt om tidligere på ugen. Legitime sikkerhedseksperter har bekræftet, at Optimeringsprogrammet MacShiny er et potentielt uønsket program (PUP), og vi er af den opfattelse, at det er i stand til at downloade yderligere malware-parasitter.

MacShiny rogue

Man skal ikke købe det falske systemoptimeringsprogram MacShiny, for det er et PUP

MacShiny PUP

Vi besluttede os for at downloade og scanne MacShiny.pkg, som er en eksekverbar fil, der starter en installationsproces. Og ligesom vi havde haft mistanke om vedrørende (Antivirus scanningen af MacShiny), fastslog respektable sikkerhedsprogrammer denne applikation som BV:Downloader-OA [Drp], OSX/Deceptor.MacShiny.A, Trojan.Linux.Downloader, not-a-virus:HEUR:Downloader.OSX.MacShiny.a. Ud fra ordet ”downloader” kan vi formode, at dette mistænkelige Xar-arkiv hemmeligt vil kunne installere ekstra uønskede værktøjer eller applikationer, som anses for at være mere skadelige.

Den officielle hjemmeside for det falske optimeringsprogram MacShiny modtager over 70% af sin trafik fra omdirigering. Og du vil sikkert synes, det er interessant at vide, at henvisningerne indledes af en række hjemmesider, der leverer pornografisk indhold. Respektable udviklere bør ikke benytte sig af denne markedsføringsmetode, eftersom man bør få sine brugere via professionelle og passende tjenester.

Men ret ofte bliver brugerne automatisk sendt videre til den officielle hjemmeside for denne tjeneste. I nogle lande bliver man tilbudt dette værktøj i langt større grad end i andre. For eksempel bliver folk i USA, England, Canada, Australien og Tyskland regelmæssigt tilbudt at installere det falske MacShiny.

Selvom MacShiny virker som et godt køb, skal du ikke spilde dine penge på dette hjælpeprogram. En licens på 24 måneder koster 4,95 euro pr måned. Men det betyder imidlertid også, at du hænger på dette værktøj i hele 2 år – du skal ikke lade dig lokke af dette tidsbegrænsede tilbud. Upålidelige udviklere kan finde på at udnytte dine bankkontooplysninger og opkræve kontoen uden tilladelse (Gratis prøvetilbud kan medføre uønskede kreditkortopkrævninger).

Det hævdes, at folk kan få deres penge tilbage i løbet af de første 30 dage af licensen. Men der skal nok vise sig at være nogle hemmelige vilkår angående denne garanti. Og hvis du køber Deluxe-planen for 24 måneder vil du sammenlagt blive opkrævet 118,80 euro, også selvom du efter et par måneders brug synes, at værktøjet er ineffektivt.

Vi kan heller ikke råde brugerne til at prøve demoversionen af denne MacShiny infektion, selvom den er gratis (Antivirus software svindel: gratis prøvetilbud). Værktøjet vil kun vise falske positiver og dermed prøve på at overbevise dig om at købe den fulde version. Et gratis prøvetilbud vil give dig mulighed for at løse 100 fundne problemer, men det falske værktøj vil få det til at se ud som om, det kun er en dråbe i havet. Vi håber ikke, at du overvejer at få dette værktøj, for det vil kun give dig sikkerhedsproblemer og muligvis downloade langt mere farlige programmer.

Hvordan undgår man potentielt uønskede programmer?

Vi bliver ved med at minde vores besøgende om de metoder, hvorpå de kan beskytte deres operativsystem mod infiltration af mistænkeligt software. Det er godt installere et respektabelt anti-malwareprogram, som for eksempel Reimage, der effektivt kan finde PUP’er samt andre potentielt farlige virusser.

Vedrørende installation af freeware så håber vi, at du installerer software i en avanceret/brugerdefineret indstilling, som du har langt mere gavn af end blot at haste gennem installationen i en grundindstilling. Det er også en god ide at læse Slutbrugerlicensaftalen og Fortrolighedspolitikken, så du undgår at blive snydt og involveret i et værktøj, der automatisk vil opkræve dit kreditkort eller vise vildledende annoncer.

Manuel vejledning, med hvilken man kan slippe af med det potentielt uønskede program MacShiny:

  1. Vælg ”Gå” og ”Gå til mappe” på værktøjslinjen Finder.
  2. I sektionen ”Gå til mappe” skriver du /Library/LaunchAgents.
  3. I mappen, der vises, tjekker du, om der er nogle mistænkelige filer, som kunne udløse aktiviteten af et adware. Du kan evt. se poster, der er forbundet med ”Genieo” eller ”RarGenie”.
  4. Hvis du finder nogle mistænkelige filer, skal du flytte dem til Papirkurven.
  5. Skriv /Library/Application Support i ”Gå til mappe”.
  6. Endnu engang tjekker du mappen for alarmerende filer eller mapper.
  7. Tjek mappen ~/Library/LaunchAgents for eventuelle farlige poster. Det gør du ved at indtaste mappens navn i ”Gå til mappe”.
  8. Til sidst gentager du samme rutine i mappen /Library/LaunchDaemons.

Hvis det ikke virker, anbefaler vi på det kraftigste den automatiske fjernelsesmulighed, som vi nævnte ovenfor. Kør en scanning, så du kan se, hvor dette adwareprogram gemmer sig.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Macshiny, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-macshiny

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *