Ninja Ransomware - Hvordan fjernes det?

Ninja Ransomware

Ninja Ransomware er en ondsindet applikation, som vil blokere dine filer og forlange en løsesum, for at du kan få dem tilbage.

Som så meget andet ransomware er Ninja Ransomware udviklet i Rusland, og derfor er meddelelsen, som vises på de inficerede computere, på russisk. Den ser således ud:

Hvis du ikke taler russisk, så kommer en oversættelse her:

Dine filer er krypteret, hvis du gerne vil have dem tilbage, så send en af dem til

[email protected]

BEMÆRK! Du har 1 uge til at sende mig din fil. Efter det tidsrum vil fil-dekrypteringen ikke være til rådighed

Hackerne er kort sagt kun ude på at skræmme brugerne og få dem til at betale løsesummen hurtigt. For at bevise, at de er i stand til at dekryptere dine filer, bliver du bedt om at sende en af dem, og de vil sende den dekrypterede fil tilbage til dig. Det fremgår ikke helt, hvor meget du bliver bedt om at betale og hvilke betalingsmetoder, som hackerne foreslår, men der er ingen tvivl om, at selvom du betaler løsesummen, er der ingen garanti for, at dine filer vil blive dekrypteret. Så du må hellere tænke dig om en ekstra gang, inden du gør det.

Dette ransomware kan kryptere de fleste af de mest almindelige filtyper, herunder .mp3, .jpg, .txt, .rtf og andre. Selvom det ikke er muligt at dekryptere filerne, foreslår vi, at du fjerner Ninja Ransomware fra din computer, for det kan kryptere flere filer eller infiltrere andet malware på din computer. I slutningen af denne artikel kan du se, hvad du skal gøre i denne specielle situation.

Fjernelsesmetoder til Ninja Ransomware

Bemærk, at der er mange versioner af dette svindelnummer, men hver af dem kan fjernes med metoder af forskellig sværhedsgrad. Det er vanskeligt at identificere den korrekte metode med det samme, så hvis den ene metode ikke lykkes, så gå videre til den næste. Vi beskriver de fleste metoder lige fra den nemmeste til den mest komplekse, så du kan fjerne dette fupnummer i form af Ninja Ransomware.

1. Hvordan fjernes Ninja Ransomware ved hjælp af systemgendannelse?

Genstart din computer i Fejlsikret tilstand med kommandoprompt


I Windows 7 / Vista / XP
 • Start → Sluk → Genstart OK
 • Tast F8 uafbrudt, indtil vinduet med Avancerede startindstillinger dukker op.
 • Vælg Fejlsikret tilstand med kommandoprompt. Windows 7 enter safe mode

I Windows 8 / 10
 • Tast Power på Windows log ind skærmen. Tast og hold derpå Shift tasten nede og klik Genstart.Windows 8-10 restart to safe mode
 • Vælg Fejlfinding → Avancerede Indstillinger → Opstartsindstillinger og klik Genstart.
 • Når den indlæses, vælg Aktiver Fejlsikret tilstand med kommandoprompt fra listen i Opstartsindstillinger.Windows 8-10 enter safe mode

Gendan systemfiler og indstillinger.

 • Når Kommandoprompt tilstanden indlæses, tast cd gendannelse og tast Enter.
 • Tast derefter rstrui.exe og tast Enter igen. CMD commands
 • Klik ”næste” i vinduet, er der kommet frem. Restore point img1
 • Vælg et af gendannelsespunkterne, der er tilgængelige fra før, Ninja Ransomware trængte ind i dit system, og klik derpå ”Næste”. Restore point img2
 • For at starte Systemgendannelse klik ”Ja”.Restore point img3

2. Fuldfør fjernelsen af Ninja Ransomware

Efter at du har gendannet dit system, anbefales du at scanne din computer med et anti-malware program, såsom Reimage, Spyhunter for at fjerne alle de ondsindede filer, der har forbindelse med Ninja Ransomware.


3. Gendan filer, der er påvirket af Ninja Ransomware, ved hjælp af Shadow Volume Kopier

Hvis du ikke anvender Systemgendannelsesindstillingen i dit operativsystem, er der mulighed for, at du kan bruge Shadow Copy øjebliksbilleder. De lagrer kopier af dine filer på det tidspunkt, hvor øjebliksbilledet for systemgendannelsen blev oprettet. Ninja Ransomware prøver som regel på at slette alle mulige Shadow Volume Kopier, så denne metode virker nok ikke på alle computere. Men det kan være, at virussen ikke har held med det.

Shadow Volume Kopier er kun tilgængelige med Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 samt Windows 8. Du kan få dine filer tilbage via Shadow Volume Kopier på to måder. Du kan gøre det ved hjælp af native Windows Tidligere Versioner eller via Shadow Explorer.

a) Native Windows Tidligere Versioner

Højre-klik på en krypteret fil og vælg Egenskaber>Tidligere versioner fanen. Nu vil du kunne se alle tilgængelige kopier af den pågældende fil og tidspunktet, da den blev lagret i en Shadow Volume Kopi. Vælg den filversion, du gerne vil have tilbage og klik Kopier, hvis du gerne vil gemme den i en af dine egne mapper, eller Gendannelse, hvis du gerne vil erstatte den eksisterende, krypterede fil. Hvis du gerne vil se indholdet af filen først, skal du bare klikke Åbn.
Previous version

b) Shadow Explorer

Det er et program, der findes gratis på internettet. Du kan downloade enten en fuld eller transportable version af Shadow Explorer. Åbn programmet. I øverste venstre hjørne skal du vælge det drev, hvor filen, du leder efter, er lagret. Du vil kunne se alle mapper i det drev. For at få en hel mappe tilbage, skal du højre-klikke på den og vælge ”Eksporter”. Vælg derefter, hvor du gerne vil lagre den.
Shadow explorer

Bemærk: I mange tilfælde er det umuligt at gendanne datafiler, der er påvirket af moderne ransomware. Derfor anbefaler jeg, at du anvender et ordentlig cloud sikkerhedskopieringssoftware som sikkerhedsforanstaltning. Vi kan anbefale Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-ninja-ransomware

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *