PC Smart Cleanup virus - Hvordan fjernes det?

PC Smart Cleanup er et upålideligt værktøj, der promoveres som en nem og effektiv løsning på en lang række problemer i Windows operativsystemerne. Det kategoriseres som et potentielt uønsket program, men det kan også betegnes som et tvivlsomt systemoptimeringsprogram. Dette værktøj har nogle funktioner, der ligner Super PC Cleanup: de ordner forældede poster i Windows registreringsdatabasen, forbedrer PC-ydeevnen, giver mere plads på disken ved at fjerne junk-filer og beskytter endda systemet mod malware. Denne gruppe af uægte programmer er ret populær, og der udgives regelmæssigt nye eksemplarer såsom CleanUp.

Hvad kan man vente af det uønskede program PC Smart Cleanup

PC Smart CleanUp virus

Vi har fundet ud af, at der reklameres for PC Smart Cleanup i upålidelige annoncer fra Mysystempoint.com. I denne falske pop-up (BusinessKnowHow) vil brugerne blive opfordret til at downloade dette program med det formål at forbedre hardwarens ydeevne, frigøre mere lagerplads og endelig nyde en velfungerende PC. På en måde ligner denne besked den falske popup for Disk Cleanup. Som vi vil komme nærmere ind på i denne artikel, skal man ikke have tillid til PC Smart Cleanup virus. Dette værktøj benytter sig af uacceptable reklamemetoder, og du skal ikke spilde 29,99 dollars på noget, som ikke vil forbedre dit operativsystem.

PC Smart Cleanup PUP

Vores sikkerhedsteam besluttede sig for at downloade pc-smart-cleanup-en.exe-filen for at finde ud af, om de lovlige sikkerhedsprogrammer ville spore denne eksekverbare fil som skadelig. Først blev filen downloadet fra den officielle webside. Efter at vi havde kørt installationsprogrammet gennem en række antivirusprogrammer (VirusTotal), så vi, at det blev kaldt Program.Unwanted.2197, MSIL/Ultraheal.A potentially unwanted, Rogue.PCSmartCleanup og andre mistænkelige navne. Endvidere downloadede vi den samme fil fra Mysystempoint.com popup-vinduet. Denne fil (VirusTotal) viste sig at være mere undvigende, eftersom færre sikkerhedsværktøjer sporede den som skadelig.

Problemet med det uægte værktøj PC Smart Cleanup er ikke, at det er skadeligt. Det burde betegnes som ubrugeligt, uden nogen reelle fordele og bare fylder i brugerens computer. Det vil også konstant forsøge at skræmme brugerne, idet det hævder, at operativsystemet er slemt påvirket af malware eller tynget af tonsvis af junk-filer og forældede poster. Det er en meget almindelig metode at vise falske positiver. Værktøjer såsom Advanced File Optimizer og SPC Optimizer tjener tilsyneladende alle til samme formål, nemlig at forbedre operativsystemets effektivitet. Ikke desto mindre bliver disse krav ikke opfyldt.

Derudover benytter de fleste uægte optimeringsprogrammer sig af tricket med gratis prøveperioder (FreeFromBroke). Computerbrugerne bliver tilbudt at afprøve en applikation i en kort periode, hvorefter de kan beslutte sig for, om de er klar til at forpligte sig til en premium version. Men med disse gratis prøveperioder bliver brugerne konstant opfordret til at tilegne sig betalingsversionen af programmet. PC Smart Cleanup malware kommer med disse kraftige anbefalinger, eftersom det tilsyneladende skulle have fundet en masse sikkerhedsproblemer, herunder unødvendige filer og malware-parasitter. Du skal dog ikke tro på scanningsresultaterne, som kommer fra falske sikkerhedsprogrammer såsom Maxperforma og Speed Optimizer Pro.

Det uønskede software PC Smart Cleanup kan også finde på at vise reklamer for andet software, som kommer fra de samme udviklere fra USA/Canada. Det faktum, at personerne bag dette optimeringsprogram skjuler deres sande identitet er endnu et mistænkeligt træk. Der er så mange utroværdige systemoptimerings- og antivirusprogrammer såsom SmartFixer og Driver Reviver, at brugerne skal være meget forsigtige for ikke at komme til at downloade dem ved en fejltagelse.

Hvis du bemærker et mistænkeligt popup-vindue, der tilbyder dig en mulighed for at installere et sikkerhedsværktøj fuldstændig gratis, så husk, at det ikke holder hvad det lover. Faktisk prøver den slags kun på at få fat i naive folk, som er villige til at betale høje priser for programmer, som har meget få positive funktioner. PC Smart Cleanup lover også live support, der skal løse tekniske problemer, herunder diagnose og fjernelse af malware. I nogle tilfælde kræver de lyssky teknisk support-medarbejdere, at folk giver dem fjernadgang til operativsystemet (Consumer FTC). Dette privilegium skal man aldrig give til ukendte personer.

Hvilke muligheder har man for at fjerne dette uønskede software?

Dette uønskede, mistænkelige værktøj kan fjernes fra Kontrolpanelet. Til det formål kan du følge vejledningen forneden. Udover den løsning har du også mulighed for at køre en scanning med Reimage. Dette sikkerhedsprogram vil give dig alle de oplysninger du har brug for vedrørende dit operativsystem. Hvis du gerne forhindre falske applikationer i at påvirke din søgning og andre processer i din enhed, så håber vi, at du aldrig vil installere mindre kendte applikationer. Derudover skal du vælge en avanceret/brugerdefineret installation af freeware.

Sådan fjernes PC Smart Cleanup virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom PC Smart Cleanup virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til PC Smart Cleanup virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af PC Smart Cleanup virus fra dine browsere

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Pc Smart Cleanup Virus, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-pc-smart-cleanup-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *