Rapid Ransomware - Hvordan Fjernes Det?

-
 0
Type: Ransomware
 

Rapid Ransomware er en ekstrem farlig virus, der er ved at spredes i Europa. Som det fremgår blev denne virus lanceret i januar 2018 og har siden da inficeret tusindvis af computerbrugere, de fleste af dem i Europa.

Det er på samme tid en typisk og unik ransomware-infektion – den har nogle egenskaber, der er typiske for denne form for infektion, og samtidigt har den nogle ret underlige funktioner.


Rapid Ransomware remove

Hvis du bliver ramt af en ransomware-infektion, scanner den typisk din computer for filer, som er gemt på din harddisk og krypterer den dem derefter, så du ikke længere kan bruge nogle af dem. Derpå kræver den en løsesum til gengæld for dekrypteringsnøglen, så du kan få filerne tilbage. I dette tilfælde forbliver Rapid virus aktiv selv efter den oprindelige første kryptering, og alle de nye filer, du opretter eller downloader på din computer, bliver straks krypteret. Det betyder, at du blot skal fjerne denne virus fra din computer, hvis du gerne vil fortsætte med at bruge din computer uden at skulle geninstallere operativsystemet eller rent faktisk betale løsesummen.

Den nok bedste måde at fjerne virus som Rapid ransomware er at scanne din computer med et anti-malwareprogram og lade det klare arbejdet. Hvis du ikke har ét endnu eller det, du har, ikke har kunnet finde og fjerne Rapid ransomware, anbefaler vi på det kraftigste, at du prøver Reimage eller SpyHunter til denne opgave. Begge kan nemt finde og fjerne alle de filer, der er tilknyttet Rapid. Og det vil samtidigt sikre, at din computer aldrig bliver inficeret med malware igen, så du skal endelig beholde det på din computer. Lad os nu tale lidt om det specielle ved selve infektionen.

Virus med udvidelsen .rapid

Det vides ikke, hvor denne infektion kommer fra og hvordan den distribueres, men den spredes højst sandsynligt med spam e-mails, hvor virussens skadelige filer følger med som en vedhæftning. Hackerne forsøger at få brugerne til at tro, at de har modtaget et vigtigt brev og at de bør åbne vedhæftningen for at se de yderligere detaljer. Lektie nr. 1 – du skal aldrig åbne e-mails fra spammappen, især ikke de filer, der er vedhæftet til dem, hvis du gerne vil holde ransomware på afstand.

Ransomwarevirusser krypterer gerne filerne ved at tilføje en eller anden form for udvidelse i slutningen af filnavnet. I dette tilfælde vil Rapid ransomware tilføje udvidelsen ”.rapid”. Så hvis filnavnet er ”photo.jpg”, vil den efter krypteringen hedde ”photp.jpg.rapid”, og så vil du ikke være i stand til at åbne den.

Når krypteringen er overstået, placeres der en fil kaldet “”! How Decrypt Files.txt”‘ på dit skrivebord. Den indeholder følgende meddelelse:

Hello!

All your files have been encrypted by us

If you want restore files write on e-mail – rapid@rape.lol

Som du kan se, er der ingen yderligere oplysninger (såsom løsesummens beløb eller betalingsmetoden). I stedet bliver du opfordret til at kontakte de it-kriminelle på rapid@rape.lol. Faktisk er der tilknyttet flere e-mailadresser til denne virus, så de kan altså variere. Vi foreslår, at du ikke gør det – det er næsten altid en dårlig ide, hvis man betaler løsesummen eller endda kontakter de it-kriminelle.

Som sagt er krypteringen, som Rapid ransomware udfører, en løbende proces, og den vil konstant scanne din computer for nye filer, så det er derfor meget vigtigt, at du hurtigst muligt fjerner selve virussen.

De filer, der allerede er krypteret, kan desværre være tabt for evigt. Denne virus kører specielle kommandoer, som sletter filernes shadow kopier, så medmindre du har en sikkerhedskopi på et eksternt drev eller i Skyen, vil du nok ikke kunne udføre en systemgendannelse. Indtil videre er der heller ikke noget dekrypteringsprogram til denne særlige virus.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Rapid Ransomware

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Rapid Ransomware, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.

Manuel Rapid Ransomware fjernelse

 
Filer:
Registre:
Extensions:
     
 

Om forfatteren

 
marts 15, 2018 20:56, marts 15, 2018 20:56
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *