Search Awesome Virus - Hvordan Fjernes Det?

-  0
Type: Adware
 

Search Awesome beskrives som et innovativt, nyttigt værktøj, der gør dine søgninger på internettet mere interaktive. Det er designet til at passe til Google Chrome, Mozilla Firefox og Safari, dvs. alle de mest populære webbrowsere på markedet. Ifølge beskrivelsen skulle dette værktøj gøre din søgning social – tilføje relevante resultater fra dine venner til dine almindelige søgeresultater, invitere venner til SearchAwesome og hjælpe dem med at finde det, du deler. De prøver kort sagt at skabe et nyt, socialt netværk, der direkte interagerer med forskellige søgemaskiner, såsom Google og Yahoo. Men vi har imidlertid fundet ud af, at dette værktøj ikke er særligt brugbart og at det har nogle reklamemæssige funktioner, der gør det til et adware. Det minder meget om Wajam virus, så du må hellere holde dig langt væk fra det.

SearchAwesome adware

Hvis du spekulerer på, hvorfor dette værktøj, som ser lovligt ud, kategoriseres som et adware, så er svaret helt enkelt, at det vil fylde dine webbrowsere med forskellige annoncer. Der er forskellige slags annoncer, der starter med standard bannerreklamer og popup-annoncer, som så udvikler sig til annoncer i nye faner og i-tekstreklamer. Det er imidlertid ret nemt at afgøre, om annoncerne vises af den hjemmeside, du besøger, eller af dette adware, for de kaldes nemlig for ”Ads by Search Awesome” eller ”Brought to you by Search Awesome”. Så når du støder på den slags slogans, skal du endelig ikke klikke på dem. Hvorfor? Fordi Search Awesome virus er en slags falsk reklamenetværk – de inficerer computersystemerne, får sig et publikum og tjener penge på det ved at vise sponsoreret indhold fra tredjeparter. Det største problem er, at de, som benytter sig af reklamenetværk som dette, sædvanligvis er it-kriminelle. Hverken hackere eller svindlere kan reklamere for sig selv på lovlige reklamenetværk, for de er omfattet af en streng kontrol, så værktøjer såsom SearchAwesome er deres eneste håb. Så når det så er sagt, kan det give dig andre it-sikkerhedsproblemer, hvis du klikker på annoncerne, der leveres af dette værktøj.


Search-Awesome-virus-remove

Du skal også være opmærksom på en anden funktion, eller mangel på samme, for der er nemlig ingen download-knap på deres hjemmeside. De har en officiel hjemmeside på www.searchawesome.net med salgsfremmende tekster, der forklarer, hvorfor du skal bruge dette plugin, men du kan ikke rigtig få fat i det. Det er mærkeligt, ikk? Det betyder, at denne infektion kun kan komme ind i din computer sammen med andet gratis software. Det gør dette værktøj endnu mere uønsket, fordi det som regel lige pludselig dukker op uden rigtig at spørge brugerne, om de har lyst til at bruge det.

Sidst men ikke mindst tror vi, at malware som dette højst sandsynligt vil indsamle dine personlige oplysninger. Selvom der ikke er tydelige beviser på det, kan det være, at Search Awesome virus sporer dine online vaner. Det ville være okay, hvis de holdt disse oplysninger for sig selv, men de bruger dem som regel til at tiltrække annoncører med dybdegående informationer om brugerne, så annoncørerne bedre kan målrette deres annoncer.

Fjernelse af Search Awesome

Det kan både være nemt og vanskeligt at fjerne denne infektion, for det kommer an på din sikkerhedsmæssige viden om IT. Du ved allerede, at den fungerer som en browsertilføjelse, så det betyder, at du både er nødt til at fjerne den fra din webbrowser samt computeren. Start med dine webbrowsere – i slutningen af denne artikel finder du vores trin-for-trin manuelle fjernelsesvejledning. Det kan være lidt mere kompliceret at fjerne SearchAwesome fra computeren, så det kan ikke skade at få lidt hjælp fra et pålideligt anti-malwareprogram. Du kan anvende Reimage, da det har vist sig at være ekstremt effektivt til at bekæmpe virusser som denne.Automatiske fjernelsesværktøjer til Search Awesome virus

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Search Awesome Virus, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.

Search Awesome virus

Sådan fjernes Search Awesome virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Search Awesome virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Search Awesome virus og relaterede parasitter såsom Search.ividi.org virus , Better-Search.net virus , Search.selected-search.co virus , Only-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Search Awesome virus fra dine browsere

  Top Fjern ondsindede udvidelser fra Internet Explorer

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Search Awesome virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Luk Indstillinger.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search Awesome virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Internet indstillinger
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg en ”Slet personlige indstillinger” afkrydsningsboks og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med er anti-malware program.

  Top Fjernelse Search Awesome virus fra Chrome

 • Klik på menu knappen i øverste højre hjørne i Google Chrome vinduet. Vælg ”Indstillinger”.
  Open settings
 • Klik på ”Udvidelser” til venstre i menuen.
 • Gå listen med udvidelser igennem og fjern programmer, som du ikke har brug for, især dem, der ligner Search Awesome virus. Klik på affaldsspand-ikonet ved siden af Search Awesome virus eller andre tilføjelser, som du gerne vil fjerne.
  Remove extensions
 • Klik på ”Fjern” i bekræftelsesvinduet.
  Remove approve
 • Hvis du ikke er sikker, kan du deaktivere dem midlertidigt.
  Disable extension
 • Genstart Chrome.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search Awesome virus, så nulstil dine browserindstillinger til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (tre horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
  Open settings
 • Rul ned til bunden af siden og klik på ”Nulstil indstillinger”.
  Reset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Fjernelse Search Awesome virus fra Firefox

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet og vælg ”Tilføjelser” ikonet (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Gå listen med Udvidelser og Tilføjelser igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Search Awesome virus samt elementer, du ikke genkender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.
  Remove add-on

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search Awesome virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet. Klik på ”Hjælp”.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjerner man Search Awesome virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

  Top Fjernelse Search Awesome virus fra Safari (Mac OS X)

 • Klik på Safari menuen.
 • Vælg Præferencer.
  Open preferences
 • Klik på fanen Udvidelser.
 • Klik på Afinstaller tæt på Search Awesome virus. Fjern ligeledes alle andre ukendte eller mistænkelige poster. Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for udvidelsen eller ej, kan du blot fjerne fluebenet i Aktiver afkrydsningsboksen, for at deaktivere udvidelsen midlertidigt.
  Extensions
 • Genstart Safari.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search Awesome virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari.
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er alle afkrydset på forhånd) og klik på Nulstil.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

     
 

Om forfatteren

 
juni 4, 2018 10:00, juni 4, 2018 10:00
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *