Search.safefinderformac.com Virus - Hvordan fjernes det?

Search.safefinderformac.com programmet er udviklet af Linkury selskabet, og det er lavet specielt til Mac-brugere, som kan bruge det som et søgeværktøj i stedet for deres tidligere søgeudbyder. Af bar begejstring kan en uvidende bruger tro, at Linkury har samarbejdet med Apple for at frembringe denne applikation. Desværre har sådan et samarbejde aldrig eksisteret. Langt fra. Hvis du tjekker SafeFinderFormac-udvidelsen på securemacos.com websiden, så vil du falde over en fjernelsesvejledning for Safe Finder For Mac-tilføjelsen. Du kan også finde en gratis fjernelsesvejledning i slutningen af dette indlæg, for Search.safefinderformac.com er en browser hijacker, og der er ikke plads til den slags applikationer på din PC.

Angående de særlige træk ved Search.safefinderformac.com Browser hijacker

Ifølge de ovenstående oplysninger er Search.safefinderformac.com hijacker umiddelbart mere fremtrædende i Safari-browserne. Som regel installerer den sig selv i offerets browser og afløser standardsøgemaskinen. Det er derfor, at programmet passer ind i kategorien med browser hijackere. Search.safefinderformac.com udvidelsen udviser flere egenskaber, der er kendetegnende for sidstnævnte kategori af PUP’er – potentielt uønskede programmer. En af dem er sporingsteknologien, der bruges til at skaffe dig personliggjorte annoncer. Det er det formål, som applikationen først og fremmest er blevet udviklet til. Denne udspionering kan muligvis overskride grænserne. Som der står i Fortrolighedspolitikken for Search.safefinderformac.com tilføjelsen, kan din PPI (personlige identificerbare information) krænkes:


search-safefinderformac-com-2-viruses

De data, som indsamles som følge af din brug af Tjenesten, kan omfatte PII, og som en del af vores fortrolighedsforanstaltninger, følger vi visse regler for at undgå utilsigtet indsamling af PII, såsom e-mailadresser, personnummer, kreditkortnumre, log in- information osv. Den slags regler er baseret på kendte felttyper, parameter, værdier og algoritmer, men de er ikke idiotsikre og derfor kan Tjenesterne sommetider, utilsigtet, indsamle uønskede oplysninger.

Det andet udsagn i Fortrolighedspolitikken antyder, at ved brug af Search.safefinderformac.com plug-in går du uden at vide det med til den slags overførsel af din PII, uden at du på anden måde er blevet gjort opmærksom på det:

Hvis du bor i et EU-medlemsland eller anden jurisdiktion, hvor overførslen af din PII til en anden jurisdiktion kræver dit samtykke, så giver du os hermed dit udtrykkelige samtykke til en sådan overførsel af dine data.

Selv borgerne i EU-landene er ikke beskyttet mod den slags overtrædelser. Der er også en hel del tankevækkende information i Vilkår for brug for Search.safefinderformac.com modulet. Som vi allerede har afsløret, er annoncer noget af det, som udvidelsen viser. Det gør søgetjenesten gratis. Men du kan ikke vælge denne funktion fra.

Du forstår også og godkender, at Linkury tjenesterne kan indeholde annoncer, og at disse annoncer er nødvendige, for at Linkury kan tilbyde tjenesterne. Du forstår og godkender også, at Linkury tjenesterne kan omfatte visse meddelelser fra Linkury, som du har ikke mulighed for at fravælge.

Og selvom det lyder helt vanvittigt, så kan du blive opkrævet penge, når du modtager annoncer, som Search.safefinderformac.com tilføjelsen viser dig:

[…] adgang til Linkury tjenesterne […] kan omfatte gebyr til tredjeparterne […]. Du er ansvarlig for disse gebyrer, herunder de gebyrer, der er forbundet med fremvisning eller levering af annoncer.

Ligesom det gælder for alle Vilkår for brug-dokumenter for tvivlsomme softwareudbydere, har Vilkår for brugen af Search.safefinderformac.com udvidelsen fra Linkury også et begrænset ansvar:


safefinderformac-com-2-viruses

Linkury FRASKRIVER SIG UDTRYKKELIGT ANSVAR FOR EVENTUELLE OG ALLE TAB OG SKADER, DER OPSTÅR SOM FØLGE AF BRUGERENS, ELLER ANDRES PÅ VEGNE AF DENNE, BRUG AF Linkury TJENESTERNE. […] Linkury’s ANSVAR OVER FOR BRUGEREN VIL UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER OVERSTIGE $200. BRUGEREN GODKENDER, AT HVIS BRUGEREN IKKE HAR BETALT NOGEN GEBYRER TIL Linkury FOR TJENESTEN, HAR BRUGEREN IKKE KRAV TIL NOGEN FORM FOR ERSTATNING FRA Linkury […].

Interessant nok så kan du kun kræve 200 dollars som kompensation fra Linkury Ltd, og kun hvis du har betalt gebyrer vedrørende brugen af firmaets tjenester. Der er en tydelig stavefejl i den engelske udgave af ovenstående udsagn – BEHLF i stedet for BEHALF. Og det er ikke den eneste fejl i dokumentation for Linkury’s software. F. eks står der devoice i stedet for device. Den følgende syntaktiske, brogede blanding virker også ganske besynderlig, […] to upload, post. Email transmit. Alle disse sproglige fejl hjælper ikke på Linkury firmaets og dets produkters ry.

Disse oplysninger om Linkury tjenesterne, nærmere betegnet ansvarsfrasigelsen for Search.safefinderformac.com’s wanna-be søgemaskine, skulle være mere end rigeligt, for at du kan danne dig en mening, om du skal fjerne programmet eller ej. Læs, hvordan Linkury selv bringer tjenesterne til ophør:

Du godkender, at Linkury kan, uden forudgående varsel, omgående ophæve, begrænse din adgang til eller lukke din Linkury-konto og/eller adgang til Linkury tjenesterne, efter eget skøn, uden at skulle forklare årsagen til ophævelsen.

Stands Search.safefinderformac.com Hijacker

Du kan enten manuelt eller automatisk sætte en stopper for Search.safefinderformac.com’s kontrol over din browser. Den manuelle fjernelse kan udføres i henhold til vejledningen nedenfor følgende afsnit. Ønsker du en automatisk fjernelse, kan du downloade et af følgende anti-malwareprogrammer – Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes – og scanne din computer med det.

Sådan trænger Search.safefinderformac.com ind i maskinen

Search.safefinderformac.com er til rådighed på safefinderformac.com, hvilket er en adresse, som faktisk dukker op i slutningen af den anden side af søgeresultaterne fra Google. Fjernelsesvejledningerne står blandt de første søgeresultater. Search.safefinderformac.com hijacker er også tit bundtet med gratis applikationer. Hvis brugeren downloader dem i en Anbefalet indstilling, vil det skadelige program blive installeret som standard. Derfor bør alle computerbrugere anvende Manuelle indstillinger, når de installerer gratis software.

Manuel fjernelse af Search.safefinderformac.com Virus

Sådan fjernes safefinderformac Virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Search.safefinderformac.com Virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til safefinderformac Virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Search.safefinderformac.com Virus fra dine browsere

TopSådan fjernes Search.safefinderformac.com Virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med safefinderformac Virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Search.safefinderformac.com Virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Search.safefinderformac.com Virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search.safefinderformac.com Virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Search.safefinderformac.com Virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern safefinderformac Virus fra listen.
Sådan fjernes safefinderformac Virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med safefinderformac Virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search.safefinderformac.com Virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Search.safefinderformac.com Virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Search.safefinderformac.com Virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller safefinderformac Virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Search.safefinderformac.com Virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-search-safefinderformac-com-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *