Startpage.com virus - Hvordan fjernes det?

Startpage.com virus

Startpage.com virus er en browser hijacker, der er designet af de samme computerhackere, som også har designet Ixquick.com virus. Begge programmer kan tage kontrol over browserne Internet Explorer, Mozilla Firefox og Google Chrome uden brugerens tilladelse, og de har næsten den samme brugerflade. Programmet er bundtet med snesevis af freewareprogrammer, som man kan downloade fra internettet. Så hvis du for nylig har downloadet en musik- eller videoafspiller, download manager, PDF creator eller et andet værktøj, kan Startpage.com virus have sneget sig med ind i systemet sammen med det. Når programmet først er inde i systemet, erstatter det din startside og søgeudbyder, uden at du har mulighed for bare lige at lave om på det igen. Du kan måske midlertidigt være i stand til at ændre din startside, men når du genstarter systemet, vil den førnævnte modifikation vende tilbage.

Startpage.com ligner umiddelbart en almindelig søgeudbyder med et par ekstra funktioner. Men ingen programmer skal have lov til at foretage ændringer i dine browserindstillinger uden dit samtykke. Hvis du benytter dig af Startpage.com til dine søgninger, vil du hurtigt opdage programmets virkelige hensigter. Glem alt om pålidelige søgeresultater, for dette værktøj fokuserer nemlig på at fremme bestemte kommercielle hjemmesider. Startpage.com virus forsøger at øge trafikken til siderne og gøre deres sideplacering bedre. Udviklerne af programmet tjener penge, hvis du klikker på en af de annoncer, der vises blandt dine søgeresultater. Alle dem, som er blevet ofre for denne browser hijacker, bliver ret hurtigt klar over den risiko, de er ude for, og de vil derfor gerne slippe af med Startpage.com virus igen.

Programmet umuliggør ikke alene din almindelige søgning, det udsætter dig også for fare for at få dit system inficeret. Det kan omdirigere dig til kompromitterede hjemmesider, hvor dit system kan blive angrebet af spyware og lignende farer. Endvidere kan Startpage.com virus registrere dine søgevaner, såsom dine søgeforespørgsler og mest besøgte hjemmesider. Derudover kan den få adgang til dine personlige data, såsom dine e-mails, kodeord osv., som den giver videre til tredjeparterne, og således bliver du inddraget i andre irriterende aktiviteter.

Du skal dog vide, at du nemt kan beskytte din computer mod denne og lignende browser hijackere. Eftersom de fleste af dem følger med andet freeware, som du selv downloader, kan du sikre dig, at det ikke sker for dig igen. Mange internetbrugere er ikke særlig opmærksomme på installationspunkterne ved nye programmer. Det er grunden til, at it-kriminelle er begyndt at distribuere deres produkter på den måde. Så hvis du gerne vil undgå, at eventuelle bundter trænger ind i dit computersystem, rådes du til at vælge en brugerdefineret eller avanceret installation og omhyggeligt følge alle punkter, så du ved, hvad du går med til, når du installerer et eller andet softwareprogram. Hvis du bliver tilbudt at udskifte din startside med en ukendt hjemmeside eller at installere ekstra software, skal du aldrig acceptere det. Normalt skal du blot fravælge et par valgmuligheder, og de vil ikke blive anvendt. Det er også meget vigtigt, at du læser Vilkår og Betingelser for det software, som du skal til at installere, for de oplyser som regel om alle valgfrie downloads og beskriver alle de ændringer, som vil blive foretaget i dit system.

For at fjerne Startpage.com virus skal du gå ind i Kontrolpanelet, Tilføj/Fjern Programmer listen og installere det derfra. Du anbefales at afinstallere ALLE programmer, som blev tilføjet den samme dato, som problemer opstod. Nogle versioner af denne virus installerer software, der blokerer browserindstillingerne, så de ikke kan ændres. For at finde det software er det en rigtig god ide at scanne med Reimage, Spyhunter eller andet anerkendt anti-spywareprogram. Derefter kan du afinstallere udvidelserne og nulstille indstillingerne i dine browsere. Nedenfor kan du finde en mere detaljeret beskrivelse af, hvordan du fjerner Startpage.com virus.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Startpage Com Virus, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Særlig vejledning til fjernelsen af Startpage.com virus

TopSådan fjernes Startpage.com virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Startpage.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Startpage.com virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Startpage.com virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Startpage.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Startpage.com virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Startpage.com virus fra listen.
Sådan fjernes Startpage.com virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Startpage.com virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Startpage.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes genvejshijack (alle browsere) (valgfri):

Hvis din browser kun åbner Startpage.com virus siden ved opstart, så prøv dette:

 • Højreklik på dit browserikon. Vælg Egenskaber.
  Shortcut properties
 • Åbn Genvejs fane.
  Remove url
 • Slet Startpage.com virus delen fra destinationsfeltet.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-startpage-com-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *