Surf-live.com Virus - Hvordan Fjernes Det?

-  0
Type: Browser Hijackere
 

Surf-live.com virus har, selvom den kun har været i gang i 3 måneder, fået erhvervet sig et stort publikum i hele verden. Og som vi havde forventet, er de fransktalende computerbrugere det primære mål. Udviklerne af infektioner såsom Hellosearch.fr og Secure-surf.com har også valgt, at brugere i fransktalende lande skulle blive udsat for deres browser hijackere. Vi har i øvrigt fundet en identisk variant, som kaldes for Dig.coinup.org.

Opdatering af Surf-live.com malware

Det er dog lykkedes omdirigeringsvirussen Surf-live.com at påvirke operativsystemerne så aggressivt, at den nu er placeret som hjemmeside nr. 152,414 i verden, og i Frankrig er dens popularitet røget i vejret til en placering på 6,909 (1). Lige siden juni er webtrafikken til den pågældende hjemmeside steget helt vildt, men vi er overbeviste om, at mange af de besøgende ikke havde nogen intension om at besøge den.


Surf-live.com virus

Surf-live.com har også gjort tydelige fremskridt med at vinde brugere fra USA, Togo, Cameroun og Marokko. Og den har ligeledes vækket opmærksomhed i Spanien. Brugere har fortalt om gentagne omdirigeringer, der udskiftede deres besøgte hjemmesider med domæner, de aldrig havde stødt på før. Som følge af den slags automatiske overførsler, kan man blive udsat for såkaldte drive-by downloads (2), der kulminerer i infektioner med endnu flere malware-parasitter.

Ifølge nogle udtalelser er denne søgemaskine konstrueret af Dig Surf. Den er også redigeret af Coinup Ltd. Eftersom den er mere interesseret i at modtage provision fra de solgte varer, vil den inkludere sponsorerede webadresser som nogle af de første blandt søgeresultaterne. Der kan dukke skadelige annoncer op (3) i løbet af din søgning, for virussen vil gerne inficere dig med andre skadelige virusser.

Yderligere oplysninger om denne infektion

Surf-live.com er en skadelige computervirus, der kan påbegynde irriterende ændringer og vise uønskede annoncer. Den kan medføre generende uregelmæssigheder såsom forstyrrende, salgsfremmende materiale, der vil vise sig på skærmen, hver gang du stille og roligt sidder og surfer. Brugerfladen består af et originalt logo, et søgefelt, Mentions légale og Conditions Générales d’Utilisation.


Surf-live.com virus

Da sproget er valgt som standard, er det formentlig brugere fra Frankrig, som er målgruppen. Hvis en engelsktalende bruger opdager, at en fransk søgemaskine har sat sig på startsiden, standardsøgeudbyderen og ny fane-siden, har vedkommende god grund til at fjerne den.

Den frembringer hurtigt en række sider, der indeholder tonsvis af links til hjemmesider, der er relevante for det indtastede søgeord. Men vi kan dog ikke anbefale dette franske værktøj til vores besøgende. Brugere har fortalt, at det virker som om, at deres browsere styres af denne falske søgeplatform. Og for at gøre fjernelsen samt nulstilling af browserne mere kompliceret, har hijackere for vane at konfigurere Windows Registreringsdatabasenøgler.

Vi er ikke vilde med denne falske søgeplatform Surf-live.com, og vi kategoriserer den som en typisk browser hijacker. Søgemaskinen vil højst sandsynligt indsætte yderligere malware-eksemplarer, der i langt højere grad vil vende op og ned på dit operativsystem. Der vil være et grelt overforbrug af CPU-ressourcerne, som vil få alvorlige følger. Hvis du gerne vil tjekke, hvor mange CPU-ressourcer din aktivitet bruger, så kig i Joblisten. Hvis CPU-ressourcerne bliver drænet, selvom det kun er få applikationer, der er tændt, så er din computer sandsynligvis ude for malware.

Hver gang du er bekymret for din it-sikkerhed, råder vi dig til at scanne dit system, så du kan finde ud af, om der er nogle skadelige applikationer, som prøver at gennemføre deres væmmelige planer gennem dig. Hvis du regelmæssigt får vist vildledende annoncer, og du nærmest rutinemæssigt leder efter et ”X”, så kan du ikke komme uden om, at du langt om længe må kigge nærmere på din it-sikkerhed. Du har næppe lyst til, at ukendte tredjeparter overvåger din søgning, for de kan finde på at udnytte de indsamlede oplysninger til deres lede planer.

Noget af det mest irriterende ved browser hijackere er, at de udsætter en for ubekræftet og højst sandsynligt vildledende materiale. I de fleste tilfælde er tredjepart-udviklerne af søgemaskiner mere interesseret i at tjene penge, frem for at deres service bliver godkendt som sikker. Og det er meget uprofessionelt at prioritere pay-per-click-ordninger, vildledende artikler, clickbait-bannere og forskelligt slags mistænkeligt materiale.

Og de personer, som har frembragt det pågældende franske værktøj, har ikke i sinde at påtage sig noget ansvar for det materiale, som de går med til at reklamere for. Alt, hvad der foregår mellem brugeren og det materiale, som er tilgængeligt på den pågældende platform, er helt på egen risiko.

Fjernelsesmuligheder

Hvis du gerne vil have, at din enhed fortsat kører problemfrit uden forstyrrende fejl eller modifikationer, så er du kommet til det rette sted. Du kan fjerne browser hijackere manuelt fra operativsystemet, hvis du omhyggeligt følger de punkter, som vi har beskrevet i slutningen af denne artikel. Det er imidlertid lettere at anvende et anti-malwareprogram, som kan scanne din enhed. Sikkerhedsværktøj som f. eks Reimage, Spyhunter og Plumbytes har vist sig at være meget pålidelige.

Når infektionen er fjernet, skal du kigge på de metoder, der kan hjælpe dig med at styre uden om malware. Du skal udelukkende downloade applikationer samt deres opdateringer fra pålidelige distributører og udviklere. Dermed kan du undgå software, der fungerer som malware. Hvad angår programmernes installationsproces skal du kun vælge en avanceret/burgerdefineret indstilling. Endvidere skal du ikke røre ved ukendt, online materiale, dvs. tvivlsomme annoncer og hjemmesider.

Henvisninger:

  1. Analysis. Similarweb.com.
  2. What’s a ‘drive-by-download’ attack? Comodo.com.
  3. Ads on websites are dangerous to more than your sanity. Blog.trendmicro.com.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Surf-live.com virus

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Surf-live.com Virus, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.     
 

Om forfatteren

 
december 22, 2017 16:05, marts 9, 2018 08:27
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *