SweetIM - Hvordan fjernes det?

SweetIM

SweetIM er et adwareprogram, der kan blive installeret på din computer sammen med andet software. I mange tilfælde er man slet ikke klar over denne installation, førend den har ændret indstillingerne i din internet-browser. Tilføjelsen bliver aktiv, hvis computerbrugeren ikke fjerner fluebenet ud for angivelsen af programmets installation, når hovedsoftwareprogrammet bliver installeret. SweetIM virus erstatter den oprindelige startside og standard søgemaskine med search.sweetim.com.

Skønt websiden, til hvilken en inficeret computerbruger bliver omdirigeret til, ligner en almindelig søgeside, er der nogle ting, man skal være opmærksom på. For det første, når du foretager en søgning ved hjælp af denne søgemaskine, vil du få SweetIM annoncer blandt topresultaterne. Det betyder, at du nok ikke får leveret præcis det, du søgte efter. Et andet problem, du skal tage med i overvejelserne, er dine fortrolige oplysninger samt retten til at vælge. Ændringerne i din PC, blev foretaget uden dit samtykke, og du blev ikke givet det valg at kunne redigere ændringerne. Med henblik på dine fortrolige oplysninger, er SweetIM virus kendt for at overvåge computerbrugerens søgevaner på internettet, hvorefter det sender disse data til fjerne servere. Den indsamlede information kan blive brugt til forskellige formål, såsom målrettede annoncer.

Når du beslutter dig for at fjerne SweetIM, vil det ikke være nok med en simpel afinstallation af programmet. Det anbefales på det kraftigste at udføre en fuld systemscanning, før du gør noget som helst andet. Til det skal du benytte et anti-malware program, såsom spyhunter. I mange tilfælde distribueres værktøjslinjer af trojanske virusser, så derfor skal du tjekke, at lignende infektioner er fjernet og først derefter fortsætte med afinstallationen:

  1. Åbn Kontrolpanelet. Afinstaller SweetIM Værktøjslinje.
  2. Åbn din browser. Gå til udvidelser/plugins. Kontroller, at der ikke er noget, der har forbindelse til SweetIM. Slet alle udvidelser, der ikke er lavet af Microsoft, Adobe, Oracle, Sun og Google.
  3. Nulstil din søgeudbyder:

I IE:

Klik på højre side af søgeboksen;

I IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere eller i IE7 klik på Rediger standard søgninger;

Fjern SweetIM fra listen.

I Firefox:

Indtast ”about:config” i url feltet (uden anførselstegn) og gør følgende =>

Skriv ”Keyword.url” i søgefeltet. Højreklik på det og nulstil det.

Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgefeltet. Højreklik på det og nulstil det.

I Google Chrome:

Klik på tandhjulsikonet eller de tre linjer på browserens værktøjslinje;

Vælg Indstillinger;

Vælg Søg -> Administrer søgemaskiner;

Fjern SweetIM fra listen.

  1. Scan med et anti-malware program, såsom spyhunter eller Spybot S&D, så du kan være sikker på, at der ikke er flere trusler tilbage.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Sweetim, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Manuel SweetIM fjernelse

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-sweetim

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *