Time-to-read.ru virus - Hvordan fjernes det?

Time-to-read.ru virus

På grund af .ru – et nationalt topdomæne (ccTLD) for Rusland – cirkulerer websteder med denne udvidelse hovedsageligt rundt omkring i Rusland. Ligesom Workno.ru virus er Time-to-read.ru endnu en browser hijacker, der lokker folk til at besøge og bruge tid på dette websted med dens underholdende indhold, som f. eks horoskoper og et bredt udvalgt af artikler, som kan være opskrifter på perfekte cocktails eller hvad der foregår på den politiske scene rundt om i verden.

Om Time-to-read.ru virus

Efter at denne browser hijacker har sat sig godt til rette i dit computersystem, vil den indstille Time-to-read.ru domænet som din startside. Den har et søgefelt, som giver nova.rambler.ru websiden til opgave at levere dine søgeresultatsside. Time-to-read.ru er ikke det værd og nærmer sig slet ikke et velrenommeret domæne, der fortjener din tid.

Time-to-read.ru virus vil foretage ændringer i dine søgeresultater. Der er stor sandsynlighed for, at dette russiske domæne har en masse tredjepartspartnere. Så links, der fører hen til disse Time-to-read.ru browser hijackers affilierede, bliver derfor flyttet højere op på resultatlisten, for at deres sider får en bedre webtrafik. Ved hjælp af denne tilsyneladende lille ændring tjener Time-to-read.ru browser hijacker penge.

Endvidere kan disse links omdirigere folk til websteder, som er proppet med ondsindede programmer. Det er efter sådan et besøg, at man kan begynde at bemærke tegn på en infektion. Annoncerne fra Time-to-read.ru er også beregnet til dette formål: hemmeligt at installere potentielt uønskede programmer (PUP’er) i computersystemerne. Annoncerne vil placere brugerne på websider med tvivlsomme tjenester: pornografiske, hasardspil og spilledomæner.

Internettet er blevet forurenet af browser hijackere som ligner Time-to-read.ru. Indtil videre har vi inspiceret en lang række varianter: Hihikal.ru, Smartinf.ru, Startmain.ru, Funday24.ru samt andre. Deres layout giver et indtryk af, at man besøger et lignende/det samme domæne. Men de er imidlertid forskellige infektioner, og vi håber på, at vores besøgende vil kunne forstå vores hentydninger vedrørende denne lede Time-to-read.ru virus. Det er klart, at de førnævnte domæner er en lidt uregelmæssige, eftersom de fleste browser hijacker kun består af et søgefelt og et eller andet logo, og det er mere eller mindre det hele.

Udviklerne af denne russiske virus bruger imidlertid konceptet ’browser hijacker’ på en lidt anden måde. Time-to-read.ru virus bringer nyheder i form af alle mulige slags artikler. Ved vores sidste besøg på dette tvivlsomme domæne fandt vi en ny opskrift på cupcakes samt grill-tips. Da vi rullede ned på siden, så vi en masse artikler omhandlende de nyeste begivenheder i verden. Da vi klikkede på et af linkene, blev der åbnet en ny fane, som præsenterede os for indholdet. Alt står naturligvis på russisk, så det er mest russisk talende personer, som vil blive generet af dette domæne.

Siden den også er en søgemaskine, har den naturligvis også et søgefelt. Resultaterne leveres i en ny fane, og linket på adresselinjen fortæller, at de kommer fra Go.mail.ru. Men der er flere gange blevet sat spørgsmålstegn ved pålideligheden af dette russiske domæne. Derfor vil det være en meget dårlig ide at foretage nogen søgninger ved hjælp af Time-to-read.ru virus.

Således distribueres Time-to-read.ru virus

Time-to-read.ru browser hijacker bruger den velkendte metode. Ondsindede programmer bliver ofte overført via fildelingshjemmesider. På de fleste af dem kan alle og enhver oploade programmer, og ingen tjekker deres kvalitet eller sikkerhed. Program-bundtning er en effektiv fremgangsmåde til at sprede alle former for malware på. Disse ondsindede applikationer eller PUP’er bliver hemmeligt tilføjet programmerne, som man kan downloade gratis. Derfor skal man vælge en avanceret/brugerdefineret installation, så man kan være i stand til at få et glimt af de medfølgende programmer. Lister med anbefalet software vil uden tvivl indeholde mindst et par skadelige programmer. Så dem må du endelig huske at fravælge.

Malwarebytes eller Hitman vil automatisk fjerne Time-to-read.ru virus. Hvis du imidlertid har erfaring med manuelle sikkerhedsforanstaltninger, kan du nedenfor finde en vejledning, hvormed du manuelt kan slette denne browser hijacker.

Manuel fjernelse af Time-to-read.ru virus

Sådan fjernes Time-to-read.ru virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Time-to-read.ru virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Time-to-read.ru virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Time-to-read.ru virus fra dine browsere

TopSådan fjernes Time-to-read.ru virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Time-to-read.ru virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Time-to-read.ru virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Time-to-read.ru virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Time-to-read.ru virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Time-to-read.ru virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Time-to-read.ru virus fra listen.
Sådan fjernes Time-to-read.ru virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Time-to-read.ru virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Time-to-read.ru virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Time-to-read.ru virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Time-to-read.ru virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Time-to-read.ru virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Time-to-read.ru virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-time-to-read-ru-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *