TotalAV - Hvordan fjernes det?

TotalAV, eller Total AV, er tilsyneladende en anti-malware løsning til alle større operativsystemer, både desktop og mobil. Virksomheden bag programmet er Protected.net, som også står bag nogle kendte potentielt uønskede programmer. Protected.net beskyldes for at bruge falske anmeldelser og vildledende annoncer til at reklamere for TotalAV. Mange anmeldere af TotalAV klager over forvirrende købsmuligheder, uautoriserede opkrævninger samt besværligheder med at bruge det software, de har betalt for. Man skal nok undgå TotalAV, eller fjerne det, hvis man allerede har fået det.

Form for trussel

Potentielt uønsket program

Problemer med TotalAV

Uvenlige handlinger (uautoriserede opkrævninger, forkerte høje gebyrer osv.), forvirrende moduler, der kan købes separat, bedrageriske sporinger af harmløse filer, vildledende annoncer, udvidelser ændrer søgeindstillingerne, VirusTotal – 6 sporinger.

Undgå usikre antivirusprogrammer

Tjek brugeranmeldelser, tjek udviklerens ry, tjek virussporinger.

Fjernelse af TotalAV

Afinstaller manuelt, fjern malware (Combo Cleaner til Mac OS, SpyHunter til Windows).

Hvordan fungerer TotalAV

TotalAV har versioner til Mac og til Windows. Det tilbyder også browserudvidelser til Chrome og Firefox. Mobilenheder får en TotalAV applikation. Udvikleren af alle TotalAV-produkter, Protected.net (også kendt som SS Protect Limited), har også lavet ScanGuard og PCProtect, som næsten er ens (og har alle de samme problemer).

TotalAV’s primære tiltrækning er, at det er billigt. Og det er vildledende, eftersom der er alle mulige former for in-app køb og gebyrer, der bliver relevante med tiden. Men ved første øjekast er TotalAV billigt, og det tiltrækker brugerne. De fleste antivirusprogrammer koster mindst 40 dollars om året, mens TotalAV starter ved 20 dollars (i det mindste det første år).

TotalAV tilbyder nogle favorable og meget nyttige funktioner selv i den billigste pakke. Et par af de funktioner er:


TotalAV

 • beskyttelse mod ransomware, malware, virusinfektioner samt potentielt uønskede programmer,
 • Realtidsbeskyttelse (blokerer skadelige hjemmesider),
 • fjernelse af virus og malware,
 • beskyttelse mod phishing (phishing fupper kort sagt folk til at oplyse deres adgangskoder),
 • systemoptimering og værktøjer, der frigør plads.

TotalAV virker – det kan finde malware. Det gør ikke computeren betydeligt langsommere, og dets brugergrænseflade er udmærket. Optimeringsfunktionen består i at administrere dine opstartsprogrammer, som er en overflødig men brugbar funktion. Som et antivirusprogram er TotalAV overordnet set ganske funktionelt.

Men TotalAV markerer imidlertid nogle sporinger som mere alvorlige end de er. Det finder for eksempel sporende cookies og kalder dem for alvorlige trusler (meget hyklerisk eftersom TotalAV selv bruger adfærdsmæssig annoncering på sin hjemmeside). Faktisk markerer TotalAV konstant dit trusselniveau som rødt, dvs. meget alvorligt, hvilket for det meste er uberettiget. Jeg mener, et par hundrede megabytes af overflødige filer, som TotalAV finder, er på ingen måde særligt alvorligt, men TotalAV reagerer alligevel, som om det er.


6 detections on VirusTotal

Problemer med TotalAV

Klager fra brugerne

Online er der en masse utilfredse brugere af TotalAV. De klager over opkrævning og over TotalAV’s kvalitet:


TotalAV ad: "Antivirus protection for your computer is recommended!"

 • mange brugere klager over at være blevet opkrævet, efter at de har annulleret abonnementet,
 • nogle brugere hævder, at de er blevet opkrævet for meget,
 • anmelderne hænder, at TotalAV’s moduler er forvirrende beskrevet, og det medfører, at folk kommer til at betale flere gange for produkter, som de ikke vil have,
 • nogle brugerne er bare ikke tilfredse med kvaliteten – adware bliver tilsyneladende ikke fjernet, popups bliver ikke blokeret og malware bliver ikke altid sporet.

Det ser ud til, at TotalAV har nogle forvirrende opkrævnings- og installationsordninger til de mange separate moduler. Det gør brugen af, betalingen af samt annulleringen af tjenesten meget irriterende. Og når du fjerner TotalAV, annullerer det ikke dit abonnement.

Et eksempel på det er browserudvidelsen, som er beregnet til at beskytte brugerne af TotalAV online. Dette er en funktion, man skal betale for, men af en eller anden årsag kan Total AV Web Shield blive installeret og derefter deaktiveret af den gratis version af TotalAV. For ikke at nævne at udvidelsen ”Total AV Web Shield” ændrer dine søgeindstillinger og læser din søgehistorik som en anden slags browser hijacker. Vi råder generelt folk til at fjerne den slags udvidelser.

TotalAV-annoncer

Annoncerne for TotalAV dukker op på sociale medier, på streaming-hjemmesider og andre populære hjemmesider, samt i e-mails. Desværre markedsfører skadelige websteder såsom free-coupons.network også TotalAV, hvilket er et ret dårligt tegn. Lovlige produkter anvender sjældent dens slags websteder til markedsføring.

Jeg fandt først TotalAV via en af de der online annoncer, der siger ”Antivirus-beskyttelse til din computer anbefales!”. I første omgang lignede det en advarsel om en virus på den pågældende computer, ligesom en af de der falske virusadvarsler, og jeg blev noget forskrækket. Da jeg så læste lidt nærmere, gik det op for mig, at det handlede om en opdatering fra TotalAV. Dog stadig meget vildledende. Annoncen åbnede TotalAV’s downloadside og ville samtidigt gerne sende mig underretninger.

Webstedet, der viste disse popups, Smartestwebuser.com, omfattede også nogle gamle, falske nyhedsartikler (dvs. artikler på en side, der skulle ligne en nyhedsside), der reklamerede for ScanGuard, et produkt fra samme virksomhed, som har lavet TotalAV. Et par artikler med ”et enkelt trick…”, der alle sælger ScanGuard antivirus.

Pågældende side, Smartestwebuser.com, bliver spredt af browser hijackere (såsom Free Forms Now og TV Now) og flere underretnings-spammere (såsom check-now.online), men i almindelighed med e-mails og annoncer på sociale medier. Faktisk har nogle fortalt, at de fandt TotalAV på Facebook.

Sådan fjerner man TotalAV

Du kan fjerne TotalAV manuelt fra dine enheder, og det tilbyder en 30-dages returret. Men er du imidlertid tilfreds med TotalAV og ikke har lyst til at afinstallere det, er det helt i orden. Din computer vil ikke være i fare. Du skal bare være påpasselig med dine bestillinger og køb, og hold øje med din kreditkortkonto.

Hvis du er på udkig efter et godt antivirusprogram, skal du være opmærksom på, at blandt de mange gode antivirusprogrammer (Combo Cleaner til Mac, SpyHunter til PC, og mange andre), er der også mange falske af slagsen, såsom de forskellige PCVARK produkter. Selvom TotalAV ikke er fuldstændig svindel, skal man behandle det med mistanke.

Hvis du bruger Mac og gerne vil fjerne TotalAV, skulle du være i stand til bare at trække det over i Papirkurven fra dine Applikationer. Windows-brugere kan bruge Kontrolpanelet – vejledning forneden. Browserudvidelserne kan afinstalleres manuelt, vejledningen forefindes ligeledes nedenfor. Eller du kan anvende et grundigt anti-malwareprogram, såsom Malwarebytes, der sporer TotalAV som et potentielt uønsket program. Derefter kan du fjerne TotalAV automatisk, hvilket muligvis er nemmere og mere grundigt end en manuel fjernelse.

Sådan fjernes TotalAV ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom TotalAV installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til TotalAV
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af TotalAV fra dine browsere

Manuel fjernelse af TotalAV-udvidelsen

TopFjernelse TotalAV fra Chrome

 • Klik på menu knappen i øverste højre hjørne i Google Chrome vinduet. Vælg ”Indstillinger”.
  Open settings
 • Klik på ”Udvidelser” til venstre i menuen.
 • Gå listen med udvidelser igennem og fjern programmer, som du ikke har brug for, især dem, der ligner TotalAV. Klik på affaldsspand-ikonet ved siden af TotalAV eller andre tilføjelser, som du gerne vil fjerne.
  Remove extensions
 • Klik på ”Fjern” i bekræftelsesvinduet.
  Remove approve
 • Hvis du ikke er sikker, kan du deaktivere dem midlertidigt.
  Disable extension
 • Genstart Chrome.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med TotalAV, så nulstil dine browserindstillinger til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (tre horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
  Open settings
 • Rul ned til bunden af siden og klik på ”Nulstil indstillinger”.
  Reset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopFjernelse TotalAV fra Firefox

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet og vælg ”Tilføjelser” ikonet (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Gå listen med Udvidelser og Tilføjelser igennem, og fjern alt, der har forbindelse med TotalAV samt elementer, du ikke genkender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.
  Remove add-on

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med TotalAV, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet. Klik på ”Hjælp”.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Totalav, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-totalav

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *