Trotux.com virus - Hvordan fjernes det?

Trotux er en ny browserudvidelse, eller nærmere betegnet en tilføjelse, der fungerer i Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome og Safari. Den tilbyder velvilligt sine tjenesteydelser på 20 forskellige sprog, så folk i hele verden kan falde for denne browser hijacker, der er tilknyttet Trotux.com. Trotux hostes via Cloudflare (et lovligt selskab, som hjælper store websteder med at få styr på deres trafik), så den har uden tvivl en masse besøgende. Men dog ikke efter de besøgendes bedste vilje.

Det kan godt være, at den ligner de meget brugte søgemaskiner, men den er langt fra pålidelig og godkendt. Den er tydeligvis udviklet med det formål at reklamere for diverse ting, og den udgiver sig blot for at være en brugbar søgemaskine. Vi anbefaler på det kraftigste, at du fjerner Trotux.com virus, hvis du har opdaget den i en af dine browsere. Videre i denne artikel kan du finde flere oplysninger om dette potentielt uønskede program (PUP). Og nedenfor kan du finde en fjernelsesvejledning til Trotux.com virus.

Om Trotux.com virus

Først og fremmest hævder Trotux.com at være en metasøgemaskine, det vil sige, at den indhenter søgeresultaterne fra andre søgemaskiner. Det passer dog ikke altid, eftersom den kan omdirigere brugerne til en anden søgemaskine efter eget valg.


trotux-com-virus

Vi er stærkt imod Trotux.com browser hijacker. Den ændrer indstillingerne på sådan en måde, at det er muligt for dette potentielt uønskede program at fremme sit eget centrale domæne. Som du sikkert allerede har gættet, er der ikke nogen god grund til at beholde denne Trotux.com virus. Man har bemærket, at hoveddomænet handler uden tilladelse og indstiller sig selv som brugernes startside, ny fane-side og standard søgemaskine. Og der kan opstå problemer vedrørende materiale, når man bruger denne platform til sine søgninger.

For det første tyer Trotux.com til Google, så den kan vise passende resultater. Så snart brugerne indtaster deres søgeforespørgsler, bliver de omdirigeret til det førnævnte, højtudviklede søgesystem. Men Trotux.com browser hijacker skubber sine sponsorer højere op på listen for at øge deres webtrafik. Disse fremtvungne domæner er som regel lyssky og farlige, og spreder skadelige applikationer.

Hvis brugerne endvidere forsøger at bruge en anden søgemaskine, kan de automatisk blive omdirigeret til Trotux.com webstedet eller til en af de affilierede. Og på grund af disse utilsigtede besøg, kan flere browserudvidelser og tilføjelser snige sig ubemærket ind i deres computersystem. Annoncer, der pludselig dukker op, og indsamling af forskellige oplysninger om din personlighed og identitet er noget, som kan forekomme som følge af en infektion med Trotux.com virus.

Sidst men ikke mindst kan Trotux.com browser hijacker blande sig i lovlige søgemaskiners arbejde og få dem til at fremstå som upålidelige domæner. Så man har faktisk ikke mulighed for at søge efter og modtage informationer uden at få mere skadelige ting med i købet.

Således distribueres Trotux.com virus

Hackerne bruger forskellige metoder til at sprede skadelige programmer: den førnævnte omdirigering eller den såkaldte malvertising. Og Trotux.com virus kan altså også blive distribueret ved hjælp af disse metoder.

Men den foretrukne metode er at bundte gratis programmer med ekstra materiale. Og man har konkluderet, at den slags tilføjelser er potentielt uønskede og ofte skadelige. De er kun synlige, hvis man benytter en avanceret eller brugerdefineret installation, og det skyldes jo nok det faktum, at mange foretrækker en grundopsætning. Men standardinstallationer giver automatisk det valgte program lov til at hive ekstra materiale med ind i computersystemet.

Det er ikke mange, der er i stand til at multitaske, men det er altafgørende, at man ikke bare nyder at surfe på nettet, man skal samtidigt være opmærksom på de mulige farer, der lurer derinde. Selvom Trotux.com umiddelbart har et afinstallationsprogram, virker det som regel ikke, og brugerne kæmper med at fjerne denne generende søgemaskine. Så hvis du gerne vil gøre det lidt mindre kompliceret, kan vi anbefale dig at bruge et anti-malwareprogram, såsom SpyHunter eller Plumbytes. Disse programmer klarer problemet automatisk, og du vil være i stand til at vælge en lovlig søgemaskine og nyde din søgning uden afbrydelser.

Du skal være opmærksom på, at Trotux-installationsprogrammet ikke kun inficerer browseren. Det modificerer også browser- og applikationsgenveje, så hver gang du kører et bestemt program, vil der blive åbnet et vindue med denne side. Det er virkelig irriterende. Endvidere kan det installere specifikke programmer og tjenesteydelser, der vil gendanne denne kapring, så snart du har nulstillet browserindstillingerne og ordnet alle genvejene. Hvis du gerne vil finde alle disse processer, er du nødt til at scanne med et anti-malwareprogram, eftersom servicenavnene er mere eller mindre tilfældige og slet ikke minder om trotux.

Hvis du gerne vil fjerne Trotux.com virus manuelt, kan du finde fjernelsesvejledningen forneden. Du skal bare sørge for at følge punkterne meget omhyggeligt og helt klart fjerne denne browser hijacker fra alle dine ramte browsere samt ordne alle genvejene. Del din oplevelse med Trotux.com virus i kommentarsektionen nedenfor, hvis din computer også er/har været inficeret.

Sådan slipper du manuelt af med Trotux.com virus

Sådan fjernes Trotux.com virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Trotux.com virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Trotux.com virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Trotux.com virus fra dine browsere

TopSådan fjernes genvejshijack (alle browsere) (valgfri):

Hvis din browser kun åbner Trotux.com virus siden ved opstart, så prøv dette:

 • Højreklik på dit browserikon. Vælg Egenskaber.
  Shortcut properties
 • Åbn Genvejs fane.
  Remove url
 • Slet Trotux.com virus delen fra destinationsfeltet.

TopSådan fjernes Trotux.com virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Trotux.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Trotux.com virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Trotux.com virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Trotux.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Trotux.com virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Trotux.com virus fra listen.
Sådan fjernes Trotux.com virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Trotux.com virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Trotux.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Trotux.com virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Trotux.com virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Trotux.com virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Trotux.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-trotux-com-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *