Vosteran.com virus - Hvordan fjernes det?

Vosteran.com virus er en browser hijacker, der udskifter startside og søgeudbyder i Internet Explorer, Mozilla Firefox og Google Chrome. Det er ikke en pålidelig søgemaskine, for den er kun ude på at reklamere for sponsorerede websider, og derfor indgår de i dine søgeresultater, så du kan klikke på dem. Hvis du har bemærket Vosteran.com virus i en af dine browsere, skal du omgående fjerne den, for hvis du beholder den, vil det før eller siden ende med, at du besøger en skadelig hjemmeside og får systemet inficeret. Du fjerner nemmest Vosteran.com virus ved at køre en fuld systemscanning med et anerkendt anti-spywareprogram. Hvis du hellere vil fjerne denne browser hijacker manuelt, kan du følge punkter i slutningen af denne artikel.

Et af de primære formål med Vosteran.com virus er at reklamere for sponsorerede websider og dermed øge trafikken til dem, samt deres placering i søgeresultaterne. Den kan også samarbejde med nogle tredjeparter og inddrage dig i projekter vedrørende markedsføring. Du skal være opmærksom på, at Vosteran.com virus kan installere andre potentielt uønskede programmer, såsom adware, der sporer dine søgevaner. Det kan dernæst videresende disse data til tredjeparterne, der bruger oplysningerne til at frembringe personliggjorte annoncer. Selvom Vosteran.com virus umiddelbart ligner enhver anden søgeside, vil du opdage, at den slet ikke er pålidelig, hvis du kigger lidt nærmere på websiden. Konstant omdirigering til ukendte sider er ikke alene irriterende, du kan også risikere at besøge skadelige sider og få din computer inficeret.


Vosteran.com virus remove

På billedet herunder kan du se, hvordan resultatsiden på Vosteran ser ud og hvad der er galt med det:


Vosteran search results

Vi prøvede at søge efter vores hjemmeside, og som du kan se, så dukkede der to kæmpe blokke med annoncer op foran det egentlige resultat, som vi søgte efter. Og hvad værre er, de fleste af disse annoncer har slet ikke relevans for det emne, vi leder efter, for der er resultater, der fører hen til websider, såsom HansAutoParts eller et sted, hvor man kan løbe vitaminer. I øvrigt fandt vi også ud af, at uanset hvilken søgeforespørgsel, du indtaster, kan du finde et link til hjemmesiden Netfind.com blandt de sponsorerede resultater. BrowserQuest.com virus reklamerer også for den hjemmeside.

Forretningsmodellen her er simpel – Vosteran.com virus forsøger at inficere så mange computerbrugere som muligt og på den måde vinde seere. Udviklerne af programmet prøver på at få brugerne til at anvende søgefunktionen. Hver gang en bruger søger efter noget, vil der blive vist en masse sponsorerede resultater. Og hver gang en bruger klikker på et af de sponsorerede links, tjener udviklerne af Vosteran penge.


vosteransearch.com

Vi kan opdele Vosteran virus i to dele – to websider med forskellige hensigter. Der er vosteran.com og vosteransearch.com. Den første er en webside, som bliver indstillet som standardstartside/søgemaskine, når computeren inficeres, og den anden tjener som en repræsentativ webside for Vosteran.

De primære fordele ved at bruge denne infektion skulle umiddelbart være en hurtigere og mere bekvem websøgning. Men det tvivler vi dog stærkt på. Alle funktionerne i Vosteran browser hijacker findes som standard i avancerede webbrowsere, såsom Google Chrome og Mozilla Firefox, og der er absolut ingen grund til at bruge Vosteran search, for at man kan nyde godt af nogle fordele, for de bliver ikke opfyldt.

Selvom Vosteran har været i gang i et stykke tid, viser den ingen tegn på at stoppe op. Virussen blev første gang opdaget i 2014, men som det fremgår af et forumindlæg på Microsoft hjælpefora, bliver brugerne stadig angrebet og vil fortsat gerne hjælpes med en løsning.

Hvis du gerne vil undgå Vosteran.com virus, skal du være mere forsigtig, hver gang du downloader noget fra internettet, og du skal tage installationsprocessen mere seriøst. Vi ved alle, at vi ofte lader være med at læse installationspunkterne og bare klikker Næste-knappen, indtil hentningen er udført. Men således kan du komme til at tilføje ikke alene browser hijackere men også andre potentielt uønskede programmer, såsom adware, browser plugins, browserudvidelser osv. Du skal altid vælge en Brugerdefineret installation og fjerne fluebenene ved indstillinger, der vil tilføje ukendte programmer eller foretage ændringer i dine browserindstillinger, såsom at udskifte din startside, søgeudbyder osv.

Du kan ikke downloade og installere denne applikation fra den officielle webside, og det er dét, der får alarmklokkerne til at ringe. For det betyder, at den distribueres på en vildledende måde og bliver installeret uden brugerens viden. Vi har beskrevet en af de mulige måder, hvorpå din enhed kan blive inficeret med denne virus, men det er bestemt ikke begrænset til den metode. Malware som dette kan spredes på mange måder, og hvis du gerne vil føle dig sikker online, skal du beskytte dit system med et anerkendt sikkerhedsværktøj.

Hvis du gerne vil fjerne Vosteran.com virus automatisk, skal du som sagt køre en fuld systemscanning med et anerkendt anti-spywareprogram, som f. eks Spyhunter eller Malwarebytes. Disse programmer er i stand til at spore og fjerne hijackeren automatisk. Hvis du gerne vil fjerne programmet manuelt, skal du afinstallere alt, hvad der har tilknytning til Vosteran.com fra Programlisten i Kontrolpanelet. Nogle versioner af denne hijacker installere software, der blokerer browserindstillingerne, så de ikke kan ændres. I sådan et tilfælde kan du ikke undgå at skulle bruge et anti-spywareprogram. Derefter kan du afinstallere udvidelserne og nulstille indstillingerne i dine browser. Nedenfor kan du finde en omfattende vejledning, der beskriver, hvordan du fjerner Vosteran.com virus.

Ifølge en artikel på WikiHow, kan man fjerne Vosteran virus blot ved at fjerne den fra Kontrolpanelet og ændre indstillingerne i de inficerede webbrowsere. Men det er dog ikke så enkelt, for virussen beskytter sig selv mod fjernelse, idet den benytter forskellige finurlige metoder. Der kan blive gemt nogle skadelige filer i forskellige mapper på din computer, og det er næsten umuligt at finde dem alle og fjerne dem manuelt. Derfor anbefales en scanning med et anti-malwareprogram.


Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Vosteran Com Virus, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Stands processerne for Vosteran.com virus

Sådan fjernes Vosteran.com virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Vosteran.com virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Vosteran.com virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Vosteran.com virus fra dine browsere

TopSådan fjernes Vosteran.com virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Vosteran.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Vosteran.com virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Vosteran.com virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Vosteran.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Vosteran.com virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Vosteran.com virus fra listen.
Sådan fjernes Vosteran.com virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Vosteran.com virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Vosteran.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Vosteran.com virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Vosteran.com virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Vosteran.com virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Vosteran.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-vosteran-com-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *