Sådan deaktiveres Web Push-underretninger

Sådan deaktiveres Web Push-underretninger

Der er ikke én person, som endnu ikke er stødt på såkaldte web push-underretninger på internettet. Disse små klikbare beskeder bliver sendt til din browser af de hjemmesider, der gerne vil interagere direkte med deres besøgende med realtidsopdateringer osv. Denne funktion kommer oprindeligt fra smartphone-applikationer, men til forskel fra disse kan web-underretningerne nå kunderne på alle enheder, som har en browser.

Man udviklede hjemmesidernes push-underretninger for hurtigere at kunne komme i kontakt med brugerne end f. eks pr. e-mail med live opdateringer til spil eller tv-programmer, nyheder, udsalg, nødsituationer eller opdateringer fra dine abonnementer osv. Men denne fremragende ide fik sig hurtigt et tvivlsomt ry pga. disse popup-beskeder, fordi hjemmesiderne begyndte at misbruge dem til at lave reklame, kontakte kunderne på en påtrængende måde og flere gange uden noget relevant indhold til trafikken. Desuden programmerede hackerne nogle popups til at sprede malware, såsom Olpair.com, Confirmprize.com, Invictioner.club, Topgetfree.com.

Selvom det ikke er alle push-underretninger, der er dårlige, ved vi, hvor frustrerende det kan være at blive forstyrret af uendelige popups, når man bare gerne vil ind på en hjemmeside. Og derfor har teamet hos 2-viruses.com udarbejdet denne vejledning, der forklarer, hvordan man deaktiverer alle web push-underretninger på én gang eller kun på bestemte sider, som har forstyrret din oplevelse på internettet. Nedenfor finder du de detaljerede vejledninger separat til hver browser, som du kan følge i overensstemmelse dermed. Så lad os komme i gang med det.

Hvorfor og hvornår skal man blokere Push-underretninger

Inden vi går i gang, er det bydende nødvendigt, at du finder ud af grunden til, at du nu er kommet til dette punkt, hvor du gerne vil deaktivere alle push-underretninger. Selvom indstillingerne når som helst kan blive lavet om, kan du måske have overset en farlig malwareinfektion som f. eks Tuniaf.com pop-up virus på din pc, som måske er ansvarlig for alle de irriterende popup-beskeder, som, når du prøver at blokere eller midlertidigt skjule dem, ikke flytter sig en tomme, samtidigt med at den stadig skader din pc.

Hjemmesidernes almindelige push-underretninger dukker op på selv lovlige websteder såsom YouTube, Facebook, Amazon, eBay, forskellige nyhedssider, sider med vejrudsigt osv. Dér fungerer disse beskeder som et praktisk værktøj, der på hurtig vis får forbindelse med sine læsere/besøgende ved at vise de nyeste artikler, rabatter, vejrudsigt, opskrifter, opdateringer, påmindelser osv. Da de normalt ikke er skadelige, og du måske synes, at de er brugbare, men ikke bryder dig om andre hjemmeside-beskeder, så er den bedste løsning for dig, at du tilføjer disse foretrukne sider som en undtagelse, samtidigt med at du blokerer alle andre push-underretninger. Hvis du ikke er en af dem, som bliver generet af disse popups, bortset fra en hjemmeside, hvor du gerne vil fokusere primært på at læse eller skrive, så kan du blokere kun den hjemmeside, igen som en undtagelse.

Men hvis du bliver ved med at modtage pop-up browser-beskeder fra det samme websted eller en webadresse, som du ikke kender, og som ihærdigt prøver at fange din opmærksomhed, så skal du passe godt på, for det er et godt tegn på, at der er installeret et adware/ PUP virus i dit system eller i din browser som en skadelig udvidelse, der forårsager den slags beskeder. Og det er du nødt til at fjerne frem for bare at blokere det. For at gøre det skal du have fat på Spyhunter/Malwarebytes og køre en komplet systemscanning.

Sådan deaktiveres underretninger i Google Chrome

Alle versioner af Google Chrome er indstillet til altid at advare brugeren om en hjemmeside, der gerne vil vise underretninger. Men eftersom Chrome ifølge W3schools.com statistikken er den mest populære browser, vil du derfor støde på betydeligt flere underretninger, når du surfer, hvilket betyder, at der en større risiko for, at du ender med en pop-up virus og får din søgning proppet med et væld af annoncer og skadelige javascripts. Den bedste løsning er at deaktivere alle underretninger med undtagelse af et par få hjemmesider. Hvis du bruger Incognitotilstand, så vil du interessant nok ikke se nogle underretninger.

Punkt 1.

Først skal du åbne din Chrome og klikke på ‘ ‘ (tilpas Google Chrome) øverst i højre hjørne. I indstillingsmenuen vælger du Indstillinger.

(Hvis du gerne vil springe de følgende punkter over og komme til sagen, kan du simpelthen indsætte chrome://settings/content/notifications i Chromes webadressefelt og taste enter, og så følger du Punkt 5 for at foretage modifikationerne).

Punkt 2.

Når du åbner Indstillinger, ruller du hele vejen ned til Avanceret og klikker på den for at se flere indstillinger.

Punkt 3.

Ruller du lidt ned ad Avanceret-indstillingerne, skulle du finde endnu en sektion, der kaldes Indstillinger for indhold. Klik på den for at fortsætte.

Punkt 4.

Find klokke-ikonet for Underretninger og klik på den sektion.

Punkt 5.

Dette er stedet, hvor du kan tilpasse dine indstillinger for push-underretninger i Chrome. Du kan klikke på knappen udfor Blokeret/Spørg inden afsendelse (anbefales) for at deaktivere alle underretninger fuldstændigt. Det er naturligvis den mest sikre mulighed, og hvis du stadig gerne vil se nogle underretninger fra visse hjemmesider, kan du tilføje dem som undtagelse manuelt ved at klikke på Tillad ude i siden. Hvis du derimod ikke har noget imod at få popup-beskeder, men gerne bare vil blokere nogle få hjemmeside-underretninger, så skal Bloker været slået fra, hvorefter du tilføjer disse få hjemmesideadresser i Bloker-sektionen. Klik på Tilføj for at gemme ændringerne.

Sådan deaktiveres underretninger i Mozilla Firefox

Mozilla er den næst mest anvendte webbrowser, som ligeledes giver sine brugere mulighed for at til- eller fravælge push-underretninger fra hjemmesider. Selvom det er meget hurtigere og nemmere at komme ind på tilladelsessiden end i Chrome, så har Mozilla en lidt anden tilgang.

Punkt 1.

For at deaktivere web push-underretninger i Firefox skal du først åbne Menu med de tre striber øverst i højre hjørne og klikke på Indstillinger.

Punkt 2.

I venstre side finder du sektionen Privatliv & Sikkerhed. Under Tilladelser klikker du på Indstillinger udfor beskeder for at komme til den endelige tilladelsesside.

Punkt 3.

Siden Indstillinger – Tilladelser for beskeder åbner op, hvor du vil have mulighed for at administrere alle de hjemmesider, som du har givet lov til (eller ikke har givet lov til) at sende dig beskeder. I modsætning til Chrome kan du ikke deaktivere underretninger fra en side, som du endnu ikke har besøgt, og du er nødt til at vælge at blokere alle nye anmodninger fra alle websteder. Hvis du har været på en side, hvor dens underretninger ikke længere interesserer dig, skulle du kunne ændre det ved at modificere Status fra Tillad til Bloker til højre ved siden af deres navn. Gem alle ændringerne og genstart Firefox.

Du kan også prøve en anden metode, hvis denne ikke fungerer. Indtast about:config i webadressefeltet, så du kommer ind på indstillingssiden. Fortsæt til webstedet ved at klikke på Jeg lover at være forsigtig. Dernæst indtaster du webnotifications i søgefeltet og vælger dom.webnotifications.serviceworker.enabled. Dobbeltklik på det og indstil værdien fra truetil ’false’. Dette vil deaktivere push-underretningerne, hvilket betyder, at Mozilla stadig er i stand til at sende skrivebordsunderretninger til dig. Hvis du gerne vil blokere alle underretningerne skal du gøre det samme, dog ændre værdien til dom.webnotifications.enabled.

Sådan deaktiveres underretninger i Safari

Deaktivering af underretninger er noget af det hurtigste og nemmest for Mac- og Safaribrugere. Selvom Mac-computere ikke er så udsat for infektioner som Windows er, og de almindeligvis ikke bliver kompromitteret af en inficeret browser-underretning, er det alligevel fornuftigt at tjekke, hvordan hjemmesiderne kan kommunikere med dig.

Punkt 1.

Det første punkt er meget nemt. Du skal blot åbne Safari og klikke på Præferencer. Du kan også få adgang til dem ved at taste kombinationen ‘Command’ + ‘,’ på tastaturet.

Punkt 2.

Dernæst klikker du på Hjemmesider og nede i bunden finder du sektionen Underretninger. Dér kan du fjerne markeringen ved feltet Tillad hjemmesider at anmode om tilladelse til at sende push-underretninger’, hvis du gerne vil blokere alle underretninger eller én efter én modificere besøgte hjemmesiders tilladelser ligesom i Firefox.

Sådan deaktiveres underretninger i Opera

Opera er endnu en browser, som nemt kan konfigureres, og det tager kun få sekunder at tilpasse den.

Punkt 1.

Først klikker du på Menu og derefter Indstillinger (i Windows) eller Præferencer (i Mac). Du kan finde de samme indstillinger ved at taste kombinationen ’Alt’+’P’.

Punkt 2.

Når du kommer ind på Præferencer/Indstillinger, navigerer du hen til Hjemmesider på venstre side og ruller ned for at finde indstillingerne Underretninger. For at deaktivere push-underretningen er du nødt til at vælge den allersidste indstilling ’Ingen hjemmeside har lov til at vise skrivebordsunderretninger’.

Og hvis du gerne vil tilføje undtagelser til dine blokerede eller tilladte hjemmesider med underretninger, skal du klikke på Administrer Undtagelser og vælge de foretrukne begrænsninger (Tillad/Bloker) for webstedet ved siden af dets navn på højre side og klikke Udført.

Sådan deaktiveres underretninger i MS Edge

Microsoft Edge har desværre ikke en funktion, der deaktiverer web push-underretninger, på trods af alle nye opdateringer og at den anses for at være en af de Mest sikre World Wide Web browsere. Men den giver dog ikke bare en hjemmeside lov til at injicere scripts og vise dig lige, hvad den vil. Edge spørger dig simpelthen hver gang, om du tillader pågældende side at vise dig underretninger eller ej. Der er naturligvis visse browsertilføjelser såsom ad-blokering osv., som kan være til større nytte, hvis du har fået nok af de irriterende browser pop-ups, men du skal være forsigtig, for nogle gange kan den slags programmer gøre mere skade end gavn.

Når det gælder sikker søgning online, er det altafgørende, at du ved, hvordan du begrænser hjemmesiderne i at nå dig, hvorved du tillige sparer tid ved ikke at skulle klikke ’Nej’ og *Bloker’ hele tiden, for du kan derved undgå malwareinfektioner og kompromitterede browsere. Forhåbentligt har denne vejledning hjulpet dig til at forbedre din it-sikkerhed, og hvis du har nogle spørgsmål, så kan du kontakte os i kommentarfeltet nedenfor. Endvidere må du ikke glemme at kigge nærmere på antivirus/anti-malwareprorgammer, som også er en glimrende beskyttelse, når du beskæftiger dig tvivlsomme pop-ups.

Kilde: https://www.2-viruses.com/how-to-disable-web-push-notifications

Læs "Sådan deaktiveres Web Push-underretninger" på andre sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *