Chromium Malware - Hvordan Fjernes Det?

-  0
Type: Browser Hijackere
 

Først og fremmest skal vi lige nævne, at Chromium er et helt lovligt webbrowser-projekt, der er udviklet til at være baseret på en Google Chrome webbrowser. Du kan finde den på hjemmesiden for Chromium Browser-projektet, som det kaldes, men it-kriminelle benytter præcis det samme navn til det software, der skubber en skadelige kode ind i Windows-computere.

Virussen Chromium browser, som også kaldes for Google Chromium virus, foregiver at være Google Chrome-webbrowseren og udskifter den rigtige, lovlige browser. Faktisk er navnet stort set det samme såvel som layoutet, og derfor kan nogle brugere ikke lige se forskellen. Lige indtil de støder på de tydelige symptomer på dette skadelige software.


chromium browser remove

Symptomer på Chromium virus

Så hvad er helt præcis symptomerne på Chromium infektionen? De ligner meget dem, man støder på ved browser hijackere og adware. Hvis din Google Chrome-webbrowser er blevet erstattet af Chromium malware, vil du før eller siden se mange flere annoncer end normalt. De fleste af de annoncer dukker op i form af pop-ups, hvor de fuldstændigt skygger for det indhold, du prøver at kigge på.

Du er måske vant til at se forskellige annoncer på de websider, du besøger, og det er helt i orden, men hvis du støder på en overdreven mængde annoncer på websider, som ikke er tilbøjelige til at vise dem (f. eks kendte netværk som YouTube og Facebook), er der en stor chance for, at din computer er inficeret med Chromium malware eller anden form for malware.

Vi kan gå så langt som til at sige, at det ikke alene er irriterende, det er også farligt. Hvis du klikker på de popup-annoncer, som Chromium viser, kan du ryge hen på upålidelige websider, hvor du kan blive lokket til at købe noget, eller din computer kan endda blive inficeret med andre virusser. Så det første, du skal gøre, når du får mistanke om, at din computer er inficeret med denne uønskede applikation, er at undgå pågældende annoncer.

Derudover vil Chromium automatisk blive indstillet som din standard webbrowser og dit standardprogram, der åbner forskellige typer filer, såsom HTML-dokumenter, PDF-dokumenter og JPG-billeder.

Hvordan ved du, om din computer er inficeret med Chromium?

Hvis alle eller nogle af de ovennævnte symptomer er noget, du kender til, så skal du tjekke, om du anvender den lovlige Google Chrome-webbrowser. Det kan du nemt gøre ved at åbne Tilpas Google Chrome, og klikke på Hjælp og dernæst Om i webbrowseren. Hvis der er tale om Chromium, vil du se teksten ”eFast. a webbrowser built for speed, simplicity and security”. Det er et klart tegn på, at Chromium arbejder i din computer og har udskiftet Google Chrome-webbrowseren.

Hvis du ikke har nogen anelse om, hvad du skal gøre, findes der en mere brugervenlig metode. Du skal blot scanne din computer med enten Reimage eller SpyHunter anti-malwareprogrammet, og det vil finde de skadelige Chromium-filer, der er gemt på din computer (for denne virus findes nemlig i deres virusdatabase) og er derfor i stand til at informere dig om det.

Hvordan er min computer blevet inficeret med Chromium og hvad gør jeg nu?

Potentielt uønskede applikationer som denne distribueres for det meste i en pakke sammen med gratis software. Hvis du installerer noget freeware, der er downloadet fra internettet, kan du blive tilbudt at installere en ekstra gratis, avanceret webbrowser. Men det passer som regel ikke, og du kan ende med et malware som dette i din computer.

Der findes ingen liste med gratis programmer, der er bundtet med Chromium, så hvis du gerne vil undgå malware, skal du være opmærksom på installationsprocessen for freeware. Eller du kan som sagt beskytte din computer med et anti-malwareprogram, som skulle kunne sikre, at der ikke bliver installeret noget uønsket software i dit system.

Der findes en bunke fjernelsesværktøjer til Chromium, men vi anbefaler dog, at du benytter dig af Reimage eller SpyHunter. Disse applikationer kan på en effektiv måde fjerne mulige uønskede programmer og vil fjerne Chromium fra din computer på få minutter. Hvis du foretrækker at fjerne Chromium selv, skal du åbne Kontrolpanelet og lede efter ”eFast” eller Chromium-programmet (det kan hedde begge dele), og derefter fjerne det.

Skulle du have nogle spørgsmål vedrørende dette emne, skal du endelig ikke tøve med at spørge os her i kommentarsektionen.

Sådan fjernes Chromium malware ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Chromium malware installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Chromium malware fra dine browsere

Automatiske fjernelsesværktøjer til Chromium malware

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Chromium Malware, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.     
 

Om forfatteren

 
februar 4, 2018 21:49, februar 4, 2018 21:49
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *