Evernote virus - Hvordan fjernes det?

Evernote er et lovligt software, som man kan bruge til at opbevare sine noter. Men visse malwareudviklere bruger illegalt dets navn, idet de foregiver, at det er det rigtige program, som i virkeligheden er ondsindede varianter af hjælpeprogrammet. Og så er det, at man kalder det for Evernote virus, hvilket betyder, at programmet ikke er udviklet af Evernote selskabet, og at det forårsager en hel del problemer på computeren. Med andre ord er Evernote virus en betegnelse, der beskriver de falske versioner af det ægte Evernote software.

Der er flere it-trusler og uægte apps, der forsøger at efterligner Evernote’s legitime værktøj. Disse ondsindede programmer bliver typisk brugt til at indlemme uønskede spam-annoncer, bannerreklamer og sponsorerede links på hjemmesider, som folk med de inficerede computere besøger. Det medfører før eller senere, at der bliver installeret andet ondsindet software, og det gør helt bestemt enheden sårbar overfor alle større nutidige trusler. Det er vigtigt, at du scanner dit system med et passende software, der er i stand til at identificere, om den Evernote version, du har på din computer, virkelig er legitim.


Evernote virus’ adfærd

Infektionen Evernote fremmes ved hjælp af Multiplug, et potentielt uønsket program, der er digitalt signeret af Sergei Ivanovich Drozdov. Vedkommende identificerer sig selv som en open source-udvikler. Når applikationen er blevet installeret, tilføjer den sin særlige browserudvidelse i den angrebne browser, samt de ondsindede filer såsom content.js, isdb.js, manifest.json og WJA4PKzixj3.js i den specifikke mappe, hvor browserudvidelserme opbevares. Når man analyserer koden, ligner Evernote virus den legitime applikation, men den har en helt anden adfærd. Udvidelserne, der tilføjes de relevante browsermapper, begynder at indlæse et specifikt indholdsscript på alle ægte hjemmesider, som brugerne besøger. Det resulterer i en løbende strøm af reklamebannere, rabatter, kuponer, kampagner, tilbud, at specifikke ord bliver omdannet til hyperlinks osv. I stedet for en oprigtig funktion, der kendetegner Evernote software, fungerer denne særlige Evernote virus som et adware på en meget aggressiv måde.

Vi kan helt klart ikke råde dig til at klikke på de annoncer, der vises ved hjælp af Evernote virus. De er ikke sikre. Der er næppe nogen værdifulde oplysninger, du kan finde via denne tvivlsomme kanal. I stedet kan følgende typiske omdirigeringer forekomme som en konsekvens af virussens aktivitet:

installation af tredjeparts software, der medfører indlemmelse af PUP’er (potentielt uønskede programmer), hjemmesider, der indsamler dine søgeoplysninger, personlige eller endda økonomiske oplysninger, falske advarsler fra Microsoft eller Apple, der kræver, at du ringer til bedrageriske gratis hjælpelinjer, landingssider for uønskede browserudvidelser, der fungerer som typiske søgehijackere.

Huller, der forklarer infiltrationen af Evernote virus

Der findes et stort antal tredjeparts browserudvidelser, der i den grad er gavnlige. Mange tilfredse kunder i hele verden downloader og installerer dem. De forbedrer helt klart søgeoplevelsen og byder på en masse brugbare funktioner afhængigt af deres primære funktion. Men på grund af CVE-2019-12592 sårbarheden i flere browserudvidelser kan den ondsindede kode desværre indlemmes i browseren og forårsage uønskede tilføjelser, udover hvad brugeren er gået med til.

Nogle browserudvidelser kan kræve yderligere tilladelser for ordentligt at kunne fuldføre deres reklamerede funktioner. Når den specifikke udvidelse har den førnævnte CVE-2019-12592 sårbarhed, kan den ondsindede kode i hemmelighed blive en del af din browser og forårsage en så omfattende skade, som du aldrig havde regnet med. Invasionen af Evernote virus sker helt klart på grund af, at man har installeret en hacket browserudvidelse, er er integreret i Mulitiplug-installationsprogrammet.

Hvordan fjerner man Evernote virus for altid?

Det er altafgørende, at du er meget forsigtig, så du kan forhindre et angreb fra Evernote virus. Du frarådes på det kraftigste at få hjælp af tredjeparts downloadingprogrammer, installationsprogrammer eller såkaldte peer-to-peer netværk, der indeholder brudt software. Hold dig langt væk fra falske opdateringer fra Adobe Flash Player, Java eller andet software, for de indeholder typisk bestemte ondsindede programmer, og er ikke rigtige advarsler fra Windows eller Apple. Selv når du finder en god, gratis applikation og overvejer at downloade den, skal du være opmærksom på alle vigtige oplysninger i løbet af opsætningsprocessen. Du bør læse Slutbrugerlicensaftalen, hvor du kan finde oplysninger om yderligere tilbud.

Evernote virus er en infektion, der drastisk skader systemet, idet den indlemmer sine ondsindede koder i mange dele af dit system. Kun en kompleks analyse ved hjælp af et pålideligt sikkerhedsprogram kan finde og slette virussen for altid. Det kan tage dig lang tid, hvis du forsøger at slippe af med infektionen manuelt, plus du er nødt til at være i besiddelse af avancerede, tekniske færdigheder samt kendskab for ikke at komme til at fjerne vigtige systemfiler i stedet for de ondsindede komponenter. Scan din enhed med Reimage eller SpyHunter for at neutralisere Evernote malware.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Evernote Virus, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,


Sådan fjernes Evernote virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Evernote virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Evernote virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Evernote virus fra dine browsere

TopFjern ondsindede udvidelser fra Internet Explorer

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Evernote virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Luk Indstillinger.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Evernote virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Tandhjulsikonet -> Internet indstillinger
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg en ”Slet personlige indstillinger” afkrydsningsboks og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med er anti-malware program.

TopFjernelse Evernote virus fra Chrome

 • Klik på menu knappen i øverste højre hjørne i Google Chrome vinduet. Vælg ”Indstillinger”.
  Open settings
 • Klik på ”Udvidelser” til venstre i menuen.
 • Gå listen med udvidelser igennem og fjern programmer, som du ikke har brug for, især dem, der ligner Evernote virus. Klik på affaldsspand-ikonet ved siden af Evernote virus eller andre tilføjelser, som du gerne vil fjerne.
  Remove extensions
 • Klik på ”Fjern” i bekræftelsesvinduet.
  Remove approve
 • Hvis du ikke er sikker, kan du deaktivere dem midlertidigt.
  Disable extension
 • Genstart Chrome.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Evernote virus, så nulstil dine browserindstillinger til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (tre horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
  Open settings
 • Rul ned til bunden af siden og klik på ”Nulstil indstillinger”.
  Reset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopFjernelse Evernote virus fra Firefox

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet og vælg ”Tilføjelser” ikonet (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Gå listen med Udvidelser og Tilføjelser igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Evernote virus samt elementer, du ikke genkender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.
  Remove add-on

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Evernote virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla vinduet. Klik på ”Hjælp”.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Evernote virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopFjernelse Evernote virus fra Safari (Mac OS X)

 • Klik på Safari menuen.
 • Vælg Præferencer.
  Open preferences
 • Klik på fanen Udvidelser.
 • Klik på Afinstaller tæt på Evernote virus. Fjern ligeledes alle andre ukendte eller mistænkelige poster. Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for udvidelsen eller ej, kan du blot fjerne fluebenet i Aktiver afkrydsningsboksen, for at deaktivere udvidelsen midlertidigt.
  Extensions
 • Genstart Safari.

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Evernote virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari.
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er alle afkrydset på forhånd) og klik på Nulstil.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-evernote-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *