Alt for mange popup-annoncer - Hvordan fjernes det?

Popup-annoncer eller helt enkelt popups er en reklamemetode, der blev introduceret i slutningen af 1990’erne, og som helt op til i dag har været en af de mest populære reklamemetoder. Desværre er der en overflod af disse annoncer og de er irriterende. Og så bruger de it-kriminelle dem til at tjene penge på deres webtrafik eller simpelthen til at fremme forskellige malwareinfektioner.
Excessive pop-ups and their types

Selvom det kan virke som en helt uskyldig måde at reklamere for noget, så kan popup-annoncer Popup-annoncer medføre forskellige problemer for dig som en almindelig computerbruger. Det kan rent faktisk være problemer med din computer, der får popup-annoncerne til at dukke op, når du surfer på internettet.

Du hørte rigtigt, popup-annoncer kan skyldes et adwareprogram eller andre former for malware, der arbejder på din computer eller i din webbrowser. De kan også blive vist på diverse hjemmesider efter hjemmesideindehaverens eget valg. Så det faktum, at du kommer ud for popup-annoncer, betyder ikke nødvendigvis, at din computer er inficeret.

Før eller siden skaber det et dilemma, for hvordan kan du afgøre, om din computer er inficeret og derfor konstant løber ind i popup-annoncer, eller om du bare har været uheldig og har besøgt hjemmesider, som indeholder den form for annoncer? Der er skam nogle stærke signaler, der kan hjælpe dig med at udpege, hvor en annonce kommer fra.

Popups, der skyldes malware og adware

Annoncer, der ligner hinanden eller er helt ens, og som dukker op på forskellige hjemmesider, er nok det mest klokkeklare tegn på, at din computer er inficeret med malware og du derfor oplever popup-annoncer. Hvis du f. eks bemærker, at annoncen er nøjagtig den samme (“You have been randomly selected to spin and get 1 unclaimed reward” eller noget lignende), der dukker op på forskellige, lovlige hjemmesider, så er det et tegn på, at din computer er inficeret.


Your battery is damaged by viruses

Og Skadelige annoncer lyder mistænkelige. Du kan modtage et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, eller som bare er vildledende. De er for det meste beregnet til at snyde dig eller få dig ud i en situation, som du ikke har lyst til at befinde dig i. Men skadelige popup-annoncer bliver ikke nødvendigvis vist som tilbud, de kan også advare dig om noget.

Advarende popups kan også være et resultat af et skadeligt software, som arbejder i din computer. De kan advare dig om, at din computer har nogle problemer, som du bør løse, og for at gøre det får du besked på at installere et eller andet software eller at ringe til et bestemt nummer. Det er sådan, falske applikationer, malware og adware bliver installeret på en computer. Og hvis det sker gentagne gange, så befinder der sig et malware i din computer.

Sådan fungerer svindel popups

Uanset grunden til at du ser popups, kan de have nogle virkelige slemme følger. Denne form for reklame er en meget effektiv måde at distribuere malware på eller simpelthen narre brugerne, og de it-kriminelle drager fordel af det. Hvis du blot klikker på en bedragerisk popup-annonce, kan det medføre, at din computer bliver inficeret med en virus, eller at du bliver snydt og mister penge.

En af de mest populære former for svindel popups er uden tvivl Svindel med teknisk support. Der er masser af dem – computer blocked scam, Google Chrome critical error scam, Your battery is damaged by viruses scam osv. Den lumske plan er ganske enkel – de it-kriminelle kan få dig til at tro, at din computer kæmper med et eller andet problem, og de tilbyder så en nem måde at løse det på.

Taboola_ads_adware_virus_remove

Du vil for det meste blive tilbudt at downloade en eller anden form for gratis software, som vil kunne løse problemet. Det er ikke så vanskeligt at afgøre, at der ikke er noget problem til at begynde med, men programmet vil prøve på at frarøve dig dine penge på den ene eller anden måde. Det vil sige, at du vil blive bedt om at købe en premium version af et software eller betale for at få en professionel tekniker til at ordne det manuelt, fordi programmet ikke er i stand til at gøre det.

Og selvom din computer på nuværende tidspunkt ikke har nogen virusser, kan svindelannoncen blive brugt til at infiltrere forskelligt malware i systemet. Det er en helt almindelig måde at distribuere malware på, så du skal derfor være meget forsigtig, når du bliver tilbudt at installere gratis software, især når det er malware.

Sidst men ikke mindst kan svindlerne forsøge at stjæle pengene direkte fra dig uden overhovedet at reklamere for et software. Du kan blive tilbudt at ringe til et bestemt telefonnummer for at få hjælp. Virusser såsom Windows 10 License Has Been Corrupted og Error #268D3 vil forsøge at overbevise dig om, at du er nødt til at ringe til et specifikt nummer for at løse nogle tekniske problemer. Og til sidst vil du få besked på at betale penge for den hjælp, du har fået, eller blot købe noget.

Sådan fungerer reklamenetværk og PPV


Cloudfront.net Popups

Nu til dags bruger de fleste reklamenetværk et PPV-system. PPV står for Pay Per View og tilbyder hjemmesideindehaverne at skabe trafik til deres hjemmesider. Det er en effektiv måde at reklamere for hjemmesider, produkter og tjenester, eftersom køberen kan vælge seerne efter alder, interesser, uddannelse samt en masse andre detaljer.

De fleste adwareinfektioner er faktisk lavet af og tilhører diverse PPV-netværk. PPV-netværk leverer annoncer til brugerne i form af popups. Men for at kunne gøre det er de nødt til at inficere computerne med adwarevirusser først, og det forklarer en hel del.

Adwareudviklernes primære formål er at inficere så mange brugere som muligt og skabe et stort publikum. Dernæst skal de finde nogle virksomheder eller personer, som er interesserede i at reklamere for noget og helt enkelt vise deres annoncer til ejerne af de inficerede computere – det er sådan, de tjener penge.

Det er ingen hemmelighed, at PPV-netværk er de mest populære blandt it-kriminelle. Eftersom de ikke kan reklamere på lovlige reklamenetværk, såsom Google Adwords og Facebooks Ads, vælger de et alternativ som dette, så de kan skabe trafik til deres hjemmesider. Så når det er sagt, hvis du bliver udsat for PPV-annoncer online, så får du højst sandsynligt tilbud fra svindlere. Men der er dog nogle undtagelser, og der kan også reklameres for lovlige tjenester og hjemmesider på den slags reklamenetværk.

Former for popup-domæner og de mest populære reklamenetværk

Der er adskillige store navne på markedet med skadelige reklamenetværk. Disse omfatter Adcash, Popcash, Propeller Ads Media, Taboola og mange flere. Det mest berygtede netværk for adware er uden tvivl “Ads by Name“. Selvom det ikke er det samme firma, der ejer alle infektionerne, så opfører de fleste sig på samme måde og er udviklet til det samme formål.

Alle de ovenfornævnte PPV-netværk driver adware som browsertilføjelser, men der er andre former for adwareinfektioner, der bliver installeret direkte på computeren. Et godt eksempel herpå er Provider Ads – denne adwarevirus installerer Privoxy proxy server på computeren, og alle forbindelser til internettet foretages via den. Dermed har virussen mulighed for at udføre en speciel JavaScript-kode på alle de hjemmesider, du besøger, og på den måde kan den vise annoncer.

Popup-annoncernes domænenavne kan også blive inddelt i flere forskellige typer:

Subdomæner, der begynder med lp – landingsside;

Subdomæner, der begynder med ”static” eller ”s” – viser typisk annoncer, der er beregnet til kun at vise billeder eller landingssider.

Subdomæner, der begynder med ”ad”, ”adm” – viser som regel annoncer.

Du skal holde dig langt væk fra sider med tilfældige navne, som ikke har nogen relation til de produkter, der bliver vist i annoncerne, for de er et typisk tegn på en malwareinfektion. Selvom reklamenetværk og almindelige landingssider forsøger at undgå hardcore malware, kan vilkårlige sider være affald eller blot inficeret. F. eks kan subdomæner såsom ywi.jsst.net og 7hyzz.popularprizes.7112773.com se højst mistænkelige ud.

 

Type

Typisk fareniveau

AkamaiHD, Cloundfront, Cloudflare osv.

Netværk, der leverer indhold

lavt – normale statiske annoncer

Fuld ud numeriske underdomæner eller affald såsom 23623326.com

Engangsdomæner

Højt

lp.et-eller-andet.com

Landingssider for forskellige produkter

lavt – middel

s.et-eller-andet.com, static.et-eller-andet.com

Statiske sider

lavt – middel

ads, adM i navnet

Reklamenetværkssider

typisk lavt-middel, kan være pay per view.

Der er for resten nogle meget populære cloud hosting domænenavne, der bliver brugt af popup-annoncer. De er generelt harmløse, men det er dette misbrug, der gør dem skadelige. Nogle af de berygtede eksempler er akamaihd.net og Cloudfront.net.

Sådan løser man problemet med alt for mange popup-annoncer

Uanset hvilken type infektion du har, så er det bedst, at du scanner din computer med et professionelt anti-malwareprogram, når du skal klare problemet med popups. Du kan også gøre det manuelt ved at fjerne virussen fra Kontrolpanelet og slette de skadelige filer fra din harddisk. Men for at være i stand til dét, er du nødt til at kende navnene på de skadelige filer, som er skyld i de mange popups.

Hvis du gerne vil finde ud af, hvilken slags malware der arbejder i din computer, skal du scanne den med Reimage eller SpyHunter. Scanningen tager kun få minutter, og programmet vil automatisk finde alle skadelige filer og programmer, som befinder sig i din computer, og det vil vise dig de nøjagtige navne.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Alt For Mange Popup Annoncer, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Med denne vejledning vil du kunne fuldføre fjernelsen på egen hånd. Sådan gør du:

  1. Åbn Kontrolpanelet ved at trykke på Windows-tasten på tastaturet og vælge ”Kontrolpanel” (ældre versioner af Windows) eller højreklikke på Windows startikonet og vælge ”Kontrolpanel” (Windows 10);


    Control panel  2. Vælg så ”Afinstallér program”Programs and features
  3. Find applikationen, som anti-malwareprogrammet har fundet og vælg ”afinstallér” Uninstall

Det er det hele, og popup-annoncerne skulle ikke genere dig mere. Hvis du ikke har lyst til at gennemgå alle de punkter, eller hvis du ikke havde held til at fjerne malwareprogrammet manuelt, skal du blot vælge den automatiske fjernelse og slette de skadelige filer med anti-malwareprogrammet. Hvis du har scannet din computer med et af vores anbefalede værktøjer, og det fandt virussen, skal du blot vælge fjernelsesindstillingen, og infektionen vil automatisk blive slettet.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-excessive-popups-types

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *