JSMiner virus - Hvordan fjernes det?

JSMiner er i familie med de trojanske virusser, og den kan gå under forskellige navne, såsom JS:Miner-A, JS:Miner-C, JS:Miner-E osv. Bogstaverne JS står for JavaScript, fordi dette malware bruger dette programmeringssprog til at inficere computerne. Der er mere end blot én version af denne infektion, og den distribueres på forskellige måder, men de fleste anti-malwareprogrammer er i stand til at finde og fjerne den med succes.

Ligesom CoinHive Miner Trojan er JSMiner-virusserne ude på at inficere computerne og bruge dem som slaver til at lave (mine) Bitcoin og Monero. Hvad vil det sige? Det betyder, at der bliver lagt stort pres på din computers ressourcer (cpu, gpu eller dem begge), for at de kan frembringe kryptovalutaer, som derefter vil blive overført til konti, der tilhører de it-kriminelle, der har inficeret din computer. Din computer vil arbejde meget langsommere, den vil forbruge meget mere elektricitet og kan endda blive overophedet.


JSMiner virus remove

Den udgør som sådan ikke en direkte trussel for din sikkerhed vedrørende dine private oplysninger eller de filer, der er gemt på din computer, men den vil helt bestemt udnytte dit system, og det er den væsentligste grund til, at JSMiner så sandelig ikke er en velkommen gæst på computeren. Flere og flere brugere får desværre deres enhed inficeret med disse såkaldte trojanske miner-virusser, eftersom krypto-valutaernes popularitet og priser vokser støt.

Hvordan har JSMiner båret sig ad med at trænge ind i din computer?

De it-kriminelle bag de trojanske virusser JSMiner narrer computerbrugerne til at downloade filer på deres computer. Selvom malware som regel distribueres som en pakke sammen med et andet program, er det ikke tilfældet denne gang – hvis JSMiner befinder sig på din computer, betyder det, at du på en eller anden måde selv har downloadet de pågældende filer. Det kan være en skadelig hjemmeside, der har foreslået dig at downloade et program eller andre filer, eller de kan være blevet sendt til dig som en vedhæftning i en e-mail.


Mac infected JSMiner

Selvom brugere af Windows OS som regel er i større fare, eftersom en større mængde virusser sigter efter dem, ser det ud til, at JSMiner ikke kun er ude efter det operativsystem – Mac-brugere kan også blive inficeret. Her er et billede af en bruger med en inficeret Mac, der leder efter hjælp:

Hvordan beskytter man computeren mod denne infektion?

Den ultimative beskyttelse i dette tilfælde er at undgå at downloade skadelige filer. Her er nogle grundlæggende regler til, hvad du skal undgå at gøre, hvis du gerne vil være fri for en trojansk virus som denne:

Du skal ikke åbne e-mails fra spammappen (medmindre du helt sikkert ved, hvem der har sendt dem til dig).

Scan de filer, som er downloadet fra internettet eller sendt til dig via e-mail, inden du åbner dem.

Undgå at åbne filer fra eller endda besøge hjemmesider, der virker skumle.

Din computer skal altid være beskyttet med et anti-malwareprogram, som har realtidsbeskyttelse.

Hvis du følger disse regler dagligt, så er chancen for, at JSMiner trænger ind i din computer, meget lille. Hvis det er ikke er særligt relevant for dig, fordi du allerede lider under denne trojanske virus, så bør du læse videre om de mulige løsninger til dette problem.

Hvordan fjerner man JS:Miner virus?

I begyndelsen af denne artikel nævnte vi, at JS:Miner går under forskellige navne – JS:Miner-A, JS:Miner-B, JS:Miner-C, JS:Miner-D, JS:Miner-E, JS:Miner-F, JS:Miner-G, JS:Miner-H, JS:Miner-I osv., dog ser det ud til, at versionen JS:MINER-C er den mest populære for tiden.

Det er endnu ikke bevist, men denne infektion kan måske også finde på at indsamle en eller anden form for information om dig eller endda spore dine tast på tastaturet. Hvis det er rigtigt, er den langt mere farlig, og du skal straks fjerne den.

Det sværeste ved at fjerne sådan en miner er nok at finde den, eftersom den ikke viser dig nogen besked eller informerer dig om, at din computer er inficeret. Men du får imidlertid nok en mistanke om, at dit system er inficeret, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer: din computer fryser meget mere end den plejer at gøre, kølerne arbejder mere støjende hele tiden, din computers almene ydeevne er betydeligt lavere. I dette tilfælde skal du bare scanne din computer med et anti-malwareprogram. Du kan anvende Reimage eller SpyHunter, eller Malwarebytes Anti-Malware til Mac, hvis du bruger Mac. Brug et øjeblik på at læse vores afsnit med anmeldelser over it-sikkerhedssoftware, så du kan beslutte dig for, hvilket værktøj passer bedst til dig.

Du kan også forsøge at fjerne denne Miner manuelt – åbn sektionen i Kontrolpanelet med de installerede programmer og se efter et program, der kaldes JS:Miner eller lignende. Det skulle være nok at fjerne det derfra, og brug også filsøgning til at finde alle de filer, der er tilknyttet denne infektion, så du også kan få slettet dem.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Jsminer Virus, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-jsminer-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *