Launchpage.org virus - Hvordan fjernes det?

Launchpage.org virus har været aktiv i over 5 måneder, og den har udviklet sig til en af de mest succesrige browser hijackere i år. Omdirigering til dette websted raser i Indonesien, Indien, Brasilien, Pakistan, USA og Spanien. Dens klon, parasitten Yeadesktop.com, er også dominerende i Indonesien, men den er ikke udbredt på verdensplan.

Find ud af mere om denne væmmelige launchpage.org malware-infektion

Hvis du har lettere ved at læse fjernelsesvejledningen på dit eget sprog, kan vi anbefale dig at kigge på den spanske eller portugisiske version. I det globale vurderingssystem over websider har browser hijackeren opnået en meget foruroligende position på 2,138. Websiden har dagligt over 1 million besøgende og tjener tusindvis af dollars.

Dette malware benytter sig af adskillige relaterede websider for at samle sig besøgende. Default-search.net infektion modtager også strømme af webtrafik pga. visning af annoncer og henvisninger, men den har ikke en højere placering end Launchpage.org redirect virus. Det mere heldige malware-eksemplar modtager henvisninger fra websider, såsom Unpar.ac.id, Info.url.cloud.360safe.com, Checkout.dafiti.com.br, Linkdsl.com og Broadbandstatus2.globe.com.ph (1). Denne hijacker invaderer også browserne og indsætter sin søgemaskine som den primære præference (2).

Launchpage er ikke det værste malware, der er i omløb, men det kan ikke tilbyde brugerne nogle fordele, og det bør virkelig blive fjernet:

Kapringens indvirkning

 • Standardstartsiden bliver indstillet som Launchpage.org
 • Et øget antal søgeresultater for kommercielle hjemmesider, såsom butikker

Kilder til infektion

 • Gratis programpakker
 • Upålidelige software download-hjemmesider
 • Dårlige, vildledende annoncer

Mulig skade

 • Dårlige annoncer (svindel, bedrageri, malware)
 • Overtrædelse af privatlivets fred
 • Nedsat funktionalitet på startsiden

Sådan slipper man af med Launchpage.org

 • Fjern junkware (Combo Cleaner til Mac, Spyhunter til PC)
 • Fjern mistænkelige browserudvidelser
 • Gendan browserindstillinger

Symptomerne på en infektion med denne parasit er ret tydelige: browserne ændres, der bliver konstant leveret salgsfremmende indhold fra upålidelige reklamenetværk, samt hemmelig overvågning af dine online aktiviteter og de oplysninger du indtaster med dit tastatur. Man har fundet ud af, at Launchpage.org virus uretmæssigt advarer folk om trusler, som er ren svindel i form af teknisk support (3). Selvom falske positiver er en sikker strategi, som hackerne benytter sig af med sidstnævnte svindel, findes der en endnu mere svigagtig taktik. Falske undersøgelser og lotterier inviterer brugerne til at deltage og vinde priser; men folk bliver i stedet udsat for malware eller andre forstyrrende infektioner fra den slags pop-ups (4).

Computervirussen Launchpage.org skylder sikkert Google en masse for sin succes, eftersom denne skadelige hijacker kopierer udseendet og endda bruger Googles database til at frembringe søgeresultater. Malvertising er gået hen og er blevet mange hackere/svindleres kæledægge; derfor er plug-ins til browsere, uægte sikkerhedssoftware og skrivebordsapplikationer involveret i distributionen af vildledende eller skadeligt online materiale (5).

Man forventer også, at Launchpage.org virus anvender forskellige sporingsmetoder. Det kan f. eks være påtrængende nok til at overvåge din online aktivitet og den måde du bruger websiderne på. Hvis du mener, at det er meningen, at søgning skal være privat, skal du ikke fortsætte med at være inficeret med en browser hijacker som denne. Den kan også indlemme tonsvis af online annoncer, der dukker helt tilfældigt op i løbet af din søgning. Hvis du bliver overrumplet over pop-ups, der forklarer, at din enhed er udsat for spyware, trojanske virusser eller andre ødelæggende virusser, skal du ikke tro på dem. Du skal heller ikke lade dig overbevise af kommercielle reklamer, der informerer dig om forskellige udsalg, rabatter og tilbud.

Launchpage.org er en søgemaskine, der tilbyder en hurtig adgang til en række populære online tjenester, såsom Facebook, YouTube, Amazon, Instagram og mange flere. Vi er meget bekymret over denne platform, eftersom den hverken har en Slutbrugerlicensaftale eller Fortrolighedspolitik. Uden den slags vilkår og betingelser vil du ikke være klar over, hvordan søgeforespørgsler og indtastede oplysninger bliver behandlet.

Hvordan bliver man inficeret med Launchpage.org virus?

Launchpage.org virus er en falsk søgemaskine og den vil ikke være bedre end den originale Google Søgning. Du skal ikke frivillig benytte dig af Launchpage.org, for den er tydeligvis upålidelig. Men du kan dog komme til at installere den browser hijacker eller en relateret browserudvidelse ved en fejltagelse. Eftersom folk ofte installerer gratis applikationer fra forskellige kilder, bør man altid tjekke, om programmerne er pålidelige og ikke medbringer skadeligt software.

På grund af en teknik der kaldes for bundtning er det blevet ekstremt nemt at distribuere malware-eksemplarer sammen med gratis programmer. Hvis du ikke er opmærksom i løbet af opsætningsguiden, kan du muligvis komme til at godkende vilkår, som bør afvises. Vælg en avanceret/brugerdefineret indstilling, så du bedre kan analysere applikationerne. Du skal generelt kun installere de vigtigste programmer og modstå fristelsen til at downloade tilfældige værktøjer.

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med at fjerne malware manuelt, kan det være svært at fjerne Launchpage.org virus på egen hånd. For at hjælpe dig har vi konstrueret en brugervenlig vejledning. Alternativt kan du benytte dig af et anti-malwareprogram, som vil finde alle infektionerne. Spyhunter er værktøjer, som ikke alene vil rense dit system fra Launchpage.org virus, de vil også fremover beskytte det mod malwaretrusler.

Manuel fjernelse af Launchpage.org virus

Sådan fjernes Launchpage.org virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Launchpage.org virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Launchpage.org virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Launchpage.org virus fra dine browsere

TopSådan fjernes genvejshijack (alle browsere) (valgfri):

Hvis din browser kun åbner Launchpage.org virus siden ved opstart, så prøv dette:

 • Højreklik på dit browserikon. Vælg Egenskaber.
  Shortcut properties
 • Åbn Genvejs fane.
  Remove url
 • Slet Launchpage.org virus delen fra destinationsfeltet.

TopSådan fjernes Launchpage.org virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Launchpage.org virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Launchpage.org virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Launchpage.org virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Launchpage.org virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Launchpage.org virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Launchpage.org virus fra listen.
Sådan fjernes Launchpage.org virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Launchpage.org virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Launchpage.org virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Launchpage.org virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Launchpage.org virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Launchpage.org virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Launchpage.org virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Henvisninger:

 1. Launchpage.org analysis. Similar web.com.
 2. What is Browser Hijacking? Securing tomorrow.mcafee.com.
 3. Technical support scam. Wikipedia.com.
 4. Web attack: fake survey. Symantec.com.
 5. Why malvertising is cybercriminals’ latest sweet spot? Wired.com.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-launchpage-org-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *