Macro Virus - Hvordan fjernes det?

Macro virus er en form for computer-parasit, der vedhæfter sig til forskellige dokumenter og filer i stedet for programmer. Word-dokumenter, pdf’er og regneark bliver anvendt, da alle disse programmer er i stand til at køre scripts eller ”makroer”. Virusserne er enten skrevet i Visual Basic Script, som bruges af Microsoft-programmer (Word, Excel osv.), JavaScript (til Adobe PDF) og ActionScript (Flash).

En Macro er en computerbetegnelse (funktion), som fordeler sig i grupper med mindre instrukser. Dette kan være en del af en kode eller applikation – specifikt sæt af kommandoer. De bruges egentlig til at øge hastigheden af gentagende opgaver eller automatisere dem, når man arbejder med særlige programmer. Men de kan imidlertid blive misbrugt til skadelige formål, hvis applikationen giver adgang til systemkonfiguration eller downloader og kører andre programmer. Skadelige makroer kaldes for Macro-virusser.

Macro virusser

Der findes 3 modeller af Macro virusser:

  1. Computervirusser. De forsøger bare på at kopiere og inficere så mange filer som muligt. Den slags parasitter er ikke så almindelige i dag, men de var virkelig populære for nogle år tilbage. Virusser er afhængige af, at computerbrugerne deler deres filer, og man tjekkede ikke dokumenter så grundigt som eksekverbare filer. I dag har vi andre metoder, når vi skal samarbejde på et dokument og regneark.
  2. Trojanske Macro Virusser. Disse parasitter bruges til at inficere med andet malware, ved at der bruges ”mindre farlige” filformater eller exploits. Filen bliver typisk sendt med e-mail eller med chat-programmer. Denne parasit ligner andre trojanske parasitter, og den eneste forskel er, at filen ikke er eksekverbar.
  3. Anvendes i exploits på internettet, når den inficerede fil er integreret på siden. Det er mere almindeligt for PDF- og Flash-exploits.

Endvidere kører Macro virusser inde i applikationen frem for i host-systemet. De kan dermed være i stand til at køre i ethvert operativsystem, som har en fuld version af pågældende applikation. Mange makroer fungerer dog ikke, hvis man åbner dokumenterne i tredjeparts-applikationer. Ergo er det mere sikkert at åbne Word-dokumenter i Libreoffice eller Google Doc. Den salgs Malware har man allerede bemærket.


Sådan undgår man Macro virusser

Macro virusser er afhængige af e-mails, eller at computerbrugerne deler dem via USB- og chat-applikationer (de kan også bruges i Skype virusser). I dag scanner mange populære e-mail tjenester, såsom Gmail, beskederne for den slags infektioner, men de kan dog overse den, hvis filen er komprimeret. Man skal altid scanne filer og USB-nøgler med et antivirusprogram, hvis de er sendt uden forudgående advarsel. Hitman er egnet til den slags situationer.

Nogle applikationer spørger dig, om du ønsker at køre makroer i dokumentet, første gang du åbner det. Du skal altid standse deres udførelse, hvis dokumentet er downloadet. Det vil sikre, at malwaret ikke downloader noget på din computer.

Du har også brug for et godt antivirusprogram eller anti-malwareprogram, så du kan undgå at blive inficeret via netværksdelinger, dropbox eller andre brugerkonti. Vælg et med en god realtidsbeskyttelse. Hvis du tror, at du er kommet til at åbne et inficeret dokument, så scan din computer med Reimage (PC, Mac) eller med SpyHunter.

Andre versioner af Macro Virus

Der var på et tidspunkt et falsk anti-spywareprogram, som kaldtes for Macro Virus. Det var designet til at få folk til at tro, at deres computer var inficeret. Endvidere oplyste dette program, at prøveversionen ikke var i stand til at fjerne de fundne parasitter, og at man først skulle betale for den ”fulde” version. Men i virkeligheden var MacroVirus det primære problem på computeren, og det var dét program, man skulle få fjernet. Malwaret har til hensigt at stjæle fra folk, så du skal aldrig lade sig overbevise af dets vildledende krav. Fjern hellere Macro Virus scamware.

Hvis Macro Virus befinder sig på din computer, vil du højst sandsynligt modtage tonsvis af irriterende systemscanninger og advarsler, der fortæller dig, at din pc er inficeret. Denne parasit foregiver også at scanne systemhandlingerne, og viser derefter, at det har ”fanget” en lang række spyware. Men det melder kun om trojanske virusser, orme og andet scamware, som det har opfundet, så du skal være påpasselig med ikke at fjerne dem. Eftersom Macro Virus distribueres ved hjælp af trojanske virusser, er det kun Macro virus, der skal fjernes fra systemet. Du skal ikke tro på vildledende advarsler, men fjern Macro Virus. Sæt din lid til et anerkendt anti-spyware, som du skal bruge til en fuld systemscanning, lige så snart du har modtaget nogle af de falske notifikationer.

Jeg tror ikke, at denne version af Macro Virus distribueres længere.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Macro Virus, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Manuel Macro Virus fjernelse

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-macro-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *