Master PC Cleaner PUP - Hvordan fjernes det?

Master PC Cleaner virus er blevet beskrevet som et falsk systemoptimeringsprogram. Lignende præstationsboostere er blevet ekstremt populære blandt udviklerne af den slags programmer, og vi støder regelmæssigt på lignende upålidelige applikationer. PC Smart Cleanup og Advance-System-Care lover at give brugerne den bedste pleje, så deres pc kan køre jævnt, hurtigt og uden fejl. Man forventer, at dette værktøj fungerer i Windows 10, 8, 7, Vista og XP.

Master PC Cleaner skulle umiddelbart betjene sine brugere som et renseprogram til registreringsdatabasen, som et program der fjerner tilføjelser samt som startup manager. Selvom udviklerne lover at kunne klare ugyldige poster i registreringsdatabasen, fjerne adware og forbedre opstartstiden, så vil dette falske systemoptimeringsprogram kun vise forfalskede scanningsresultater for at få brugerne til at købe den fulde version af det pågældende værktøj. Derfor er det blevet tildelt en plads mellem de potentielt uønskede programmer (PUP’er) (Hvad er et PUP?).


Master PC Cleaner PUP

Vi downloadede en mpclsetup.exe, som er et installationsprogram for det potentielt uønskede program Master PC Cleaner. Efter at vi havde kørt det gennem en række scannere, blev filen betegnet som Program.Unwanted.2260, skadeligt (høj sandsynlighed), PUP.Optional.MasterPCCleaner og Suspicious_GEN.F47V0929 (VirusTotal analyse). Derfor har vi afgjort, at dette værktøj er et potentielt uønsket program. Selvom det ikke nødvendigvis er skadeligt, har det nogle funktioner, der gør det upålideligt og potentielt farligt (Kampen med potentielt uønskede programmer).

Mater PC Cleaner PUP er et uønsket værktøj, der normalt bliver installeret sammen med programpakker

Det falske værktøj Master PC Cleaner er ikke program, som brugerne skal fortsætte med at bruge. Der er kun én grund til, at udviklerne af det tilbyder en gratis version: for at overbevise brugerne om, at deres operativsystem er slemt inficeret, og at de bør rense det med en fuld version. Udviklerne af Magic PC Cleaner kommer med lignende udsagn. Slutbrugerlicensaftalen angiver, at ”softwaret bliver installeret som en gratis prøveversion med begrænset funktionalitet, og vil fungere med alle sine funktioner, lige så snart man har købt licensnøglen”. Det betyder, at brugerne ikke vil kunne løse nogen af problemerne, før de har købt den fulde version af Master PC Cleaner-programmet.


Master PC Cleaner virus

Men falske systemoptimeringsprogrammer/anti-malwareværktøjer benytter ofte falske positiver. En foruroligende stor mængde systemproblemer kan betegnes som højrisiko. Alle disse problemer kan imidlertid være det pure opspind. Derfor skal man aldrig have tillid til software fra mistænkelige udviklere. Mens vi undersøgte installationsprogrammet mpclsetup.exe, fandt vi ud af, at Master PC Cleaner PUP kunne være forbundet med de falske sikkerhedsprogrammer Win Tuneup Pro og Secure PC Tuneup.

Master PC Cleaner koster umiddelbart 33,95 dollars. Men vi kan ikke anbefale, at man laver denne dårlige handel, fordi man vil downloade et mistænkeligt værktøj, der ikke tilbyder nogen effektive funktioner. Faktisk kan premium versionen vises sig at være lige så ubrugelig som den gratis. Endvidere beskytter værktøjet nok ikke sine bruger mod malwareinfektioner. Den gratis version lanceres automatisk, eftersom værktøjet indsætter en post i Windows Registreringsdatabasen.

Sidst men ikke mindst vil vi gerne understrege, at potentielt uønskede programmer adskiller sig fra malware-parasitter. PUP’er er ikke lige så farlige, og de skulle umiddelbart ikke starte en skadelig aktivitet. Men sikkerhedseksperterne sætter bestemt spørgsmålstegn ved deres ringe kvalitet og mistænkelige markedsføringsmetoder. Man har bekræftet, at systemoptimeringsprogrammer er problematiske, og de bør sandelig gennemgå mange forbedring, før de kan leve op til deres officielle priser (Vedligeholdelse af systemet er vigtig, men du skal ikke falde for falske hjælpemidler).

Hvordan undgår man uønskede programmer?

Værktøjet Master PC Cleaner kan ende i operativsystemet sammen med programpakker. Når du installerer en applikation, skal du altid sørge for, at installationsprogrammet kører i en avanceret eller brugerdefineret indstilling. Hvis du bemærker, at du oven i hatten bliver tilbudt et systemoptimeringsprogram, skal du helst afvise det.

Mange udviklere benytter sig af denne luskede metode, når de gerne vil distribuere PUP’er eller endda malware-parasitter. Hvis dit operativsystem pludselig har nogle programmer, som du ikke kender, skal du straks fjerne dem fra Kontrolpanelet. Hvis værktøjet stadig begynder at køre efter genstart af enheden, foreslår vi, at du kører en scanning med Reimage og lader det fjerne dette mistænkelige værktøj fuldstændigt.

Sådan fjernes Master PC Cleaner PUP ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Master PC Cleaner PUP installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Master PC Cleaner PUP
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Master PC Cleaner PUP fra dine browsere

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Master Pc Cleaner Pup, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-master-pc-cleaner-pup

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *