Palikan.com Virus - Hvordan Fjernes Det?

-
 0
Type: Browser Hijackere
 

Palikan.com virus er en browser hijacker, der kan blive installeret i Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome og Safari. Programmet modificerer dine browser indstillinger og udskifter din startside og standardsøgeudbyder. Den kan påvirke en eller flere af dine browsere på samme tid. Du kan nemt se hvilke browsere, der er inficeret, for når du åbner dem, dukker websiden Palikan.com frem i stedet for din valgte startside. Det kan godt være, at der reklameres for dette søgeværktøj som en forfriskende måde at navigere rundt på nettet på, men vi føler os nødsaget til at fortælle dig, at det kategoriseres som en browser hijacker.

Desværre så ligner Palikan.com kun en almindelig søgemaskine, du kan simpelthen ikke stole på søgeresultaterne. Programmet baserer dem på at reklamere for sponsorerede websider og omdirigere brugerne, så udviklerne kan tjene penge. Hvis du gerne vil fjerne Palikan.com virus, skal du scanne dit system med et anerkendt anti-malware program, såsom Reimage, SpyHunter eller StopZilla, eller du kan følge vejledningen i slutningen af denne artikel.


palikan-com-2-viruses

Opdatering af Palikan.com omdirigeringsvirus

Palikan.com virus blev registreret for 3 år siden. Som tiden er gået er denne browser hijacker blevet populær i flere lande. Men opmærksomheden har intet at gøre med respektable tjenester og tilfredse kunder. Hvis dansk ikke er dit modersmål, kan du læse den spanske (Malwarerid) eller den franske (Supprimer-spyware) udgave af denne artikel.

På forskellige online fora, såsom Quora, er der mange brugere, der gerne vil have hjælp med at fjerne palikan.com virus fra Google Chrome webbrowsere, og derfor tror vi, at hackerne primært sigter efter dette mål. Der er imidlertid ikke nogen officiel statistik over infektionsraterne, og derfor er infektioner i Firefox, Explorer og andre populære webbrowsere mere end sandsynlige.

De fleste brugere, der bemærker, at den falske søgeplatform Palikan.com er blevet deres startside og ny fane-side, er inficeret med skadelige browserudvidelser. I det verdensomspændende vurderingssystem har denne upålidelige maskine fået en placering på 18,831. Dette tal afslører, at mange internetbrugere i øjeblikket kan blive udsat for sponsorerede søgeresultater og uhensigtsmæssige online annoncer. De brugere, der umiddelbart er udsat, bor i Indien, Indonesien, på Filippinerne, i USA og Brasilien.


Pelikan virus

Palikan.com omdirigeringsvirus er i stand til at overføre brugerne fra én webside til en anden, men der er også domæner, der påbegynder henvisninger til den. Domænet Myway.com viser sandsynligvis annoncer for denne søgemaskine, for vi har fundet ud af, at brugerne besøger det, lige før de går ind på Palikan.com virus. Brugerne af denne søgeplatform hævder, at de konstant bliver omdirigeret til Hao123.com og Claro-search.com. Begge disse søgeplatforme tilhører gruppen med browser hijackere.

I starten blev denne browserudvidelse beskrevet som et værktøj, hvormed man hurtigere og nemmere kan navigere rundt på nettet, og nu, efter opdateringen, beskrives den som en omfattende web-enhancer. Den er struktureret, så du kan navigere rundt på nettet uden problemer. Værktøjet hjælper dig med at organisere de bedste websider, når du surfer på internettet, og opbevarer dem på din side, hvor du til enhver tid kan få adgang til dem. Men intet af dette passer, og du bør ikke sætte din lid til den.

Om Palikan.com virus

Palikan.com virus anses for at være et potentielt uønsket program på grund af de metoder, det bruger til at infiltrere dit system og de videre handlinger dér. Det forårsager tonsvis af omdirigeringer og omfatter masser af kommercielle websider i dine søgeresultater. Endvidere viser det tilfældige popup-annoncer, som også omfatter links til sponsorerede sider. Da Palikan.com bliver indstillet som din startside og standardsøgeudbyder, er du tvunget til at bruge dens søgetjeneste, også selvom du ikke er tilfreds med den. Og når Palikan.com virus har fået kontrol over din browser, kan det være noget af en udfordring at udskifte din startside og søgemaskine med andre sider.

Denne hijacker har også til formål at indsamle oplysninger om brugernes søgevaner. Den registrerer dine besøgte websider og hvilke søgeforespørgsler, du indtaster. Disse oplysninger kan derefter blive sendt videre til tredjeparter, som bruger dem til formål vedrørende markedsføring. Hvis du gerne vil holde dine fortrolige oplysninger for dig selv, er det endnu en grund til at fjerne Palikan.com virus så hurtigt som muligt.

Brugerne har været meget bekymrede for deres browsere. Især fordi der rodes rundt i deres indstillinger uden nogen tydelig grund. Installation af Palikan har helt klart en indvirkning på din vante søgning.

Du vil f. eks få vist sponsoreret materiale fra tredjepart i form af noget, du kan installere. Den slags indhold vil som regel helt tilfældigt vise sig, når du surfer, eller når du besøger en webside, kan der pludselig dukke en annonce op. Palikan.com virus har ikke til hensigt at godkende brugen af deres tilknyttede produkter, men det er dét resultat, der faktisk kommer ud af det.

Dette malware, som kategoriseres som en browser hijacker, kan også være ansvarlig for, at din enhed arbejder langsommere – denne computervirus medfører, at webbrowserne helt tilfældigt fryser eller indlæsning tager længere tid.

Brugerne er også enige om, at denne applikation automatisk køres, hver gang de genstarter deres enhed. Du skal ikke kaste dig ud i at udforske de anbefalinger, som du får bragt af programmet. Palikan.com virus kan vise dig helt almindeligt svindel: en falsk Adobe Flash Player, der gør enheden sårbar. Hvis du ikke har lyst til at modtage tilbud, der kan føre til malware, så er det bedst, at du hurtigst muligt fjerner denne virus.

Således distribueres Palikan.com virus

Palikan.com virus dukker op på computeren, når man har installeret forskellige gratis programmer fra internettet. Den kan downloades som et ekstra program sammen med gratis PDF-creators, musikafspillere, download managers osv. Computerbrugerne kan undgå den slags installationer, hvis de følger punkterne med større omhu, og fravælger afkrydsningsfelterne, der er markeret som standard, og som tilbyder ekstra værktøjer. Fravælg alle indstillinger, der foreslår dig at installere programmer, du ikke kender. Endvidere skal du ikke reagere på mærkelige domæner eller popup-annoncer. De kan være fyldt med malware og have irriterende konsekvenser.

For at fjerne Palikan.com virus kan du følge vejledningen nedenfor og fuldføre alle punkterne, eller du kan helt enkelt scanne dit system med et anti-malwareprogram.Automatiske fjernelsesværktøjer til Palikan.com virus

 
 
Bemærk: Denne Reimage-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Palikan.com Virus, samt hjælpe med deres fjernelse.Du kan selv fjerne fundne filer, processer og poster i registreringsdatabasen, eller du kan købe en fuld version.  Vi kan have tilknytning til nogle af disse programmer. Alle oplysninger er til rådighed i bekendtgørelsen.

Manuel fjernelse af Palikan.com virus

Sådan fjernes Palikan.com virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Palikan.com virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Palikan.com virus fra dine browsere

  Top Sådan fjernes Palikan.com virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Palikan.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjernes Palikan.com virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Palikan.com virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Palikan.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Palikan.com virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

  Top
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Palikan.com virus fra listen.
Sådan fjernes Palikan.com virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Palikan.com virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Palikan.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

  Top Sådan fjerner man Palikan.com virus fra Microsoft Edge:

Nulstilling af Microsoft Edge indstilling (Metode 1)

 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task

Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter.

Nulstilling af Microsoft Edge indstilling (Metode 2)

 • Navigér hen til følgende mappe: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe. Vælg alle posterne i denne mappe, højreklik på dem og vælg Slet.
  Delete files
 • Klik på start-knappen og indtast ”Windows power”. Højreklik på Windows PowerShell-posten og vælg Kør som administrator.
  Open powershell
 • Når Administrator: Windows PowerShell-vinduet kommer frem på din skærm, så indsæt følgende linje efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 og tast Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command

Når du er færdig med disse punkter, burde Palikan.com virus være fjernet fra din Microsoft Edge browser.

Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

  Top Sådan fjernes Palikan.com virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Palikan.com virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Palikan.com virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

     
 

Om forfatteren

 
september 3, 2015 13:18, oktober 29, 2017 19:47
 
   
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *