TuneupMyMac Pup - Hvordan fjernes det?

TuneupMyMac, også kendt som Tuneup My Mac, er et program, der lover at kunne hjælpe din Mac med en masse ting, såsom at rense systemet og logs, optimere apps, rense for ubrugte sprog osv. Størstedelen af den slags forbedringer i Mac kan du simpelthen gøre manuelt, hvis du søger efter oplysninger om dette på Google og helt enkelt anvender de tips på din personlige Mac. I dag vil vi ikke tale om, hvor god eller dårlig TuneupMyMac er, men snarere om, hvordan den præcis bliver distribueret på internettet, og om du bør betragte det som et program, der kan garantere sikkerhed på din Mac.
En af de funktioner, som der reklameres for i TuneupMyMac, kaldes for ”Internet Privacy”. Indtil videre er det den eneste egenskab i TuneupMyMac, der har med sikkerhedsproblemer at gøre. Men hvis vi kigger nærmere på denne funktion, kommer vi til den konklusion, at med betegnelsen Internet Privacy menes der helt enkelt rensning af din søgehistorik. Applikationen beskytter ikke din Mac og dens browsere mod hjemmesider, der kan finde på at stjæle dine personlige eller finansielle oplysninger. Det er værd at nævne, at der i øjeblikket er millioner af den slags hjemmesider, der er involveret i online svindel, og TuneupMyMac er simpelthen ikke i stand til at beskytte din Mac i den slags tilfælde.

Hvordan distribueres TuneupMyMac

Man kan nemt downloade TuneupMyMac fra den officielle hjemmeside, så hvis du har været på udkig efter et program som TuneupMyMac i flere år, gør du det sikkert med det samme. Men ifølge mange sikkerhedsblogs og antivirusprogrammer spores TuneupMyMac som et PUP (potentielt uønsket program). Det skyldes primært nogle andre metoder, hvormed der reklameres for det, og i de fleste tilfælde har det med illegale eller i det mindste ikke særlig rimelige distributionsmetoder at gøre.

Der reklameres typisk for TuneupMyMac ved hjælp af uventede popup-vinduer, der er en del af et adware, der allerede kører på din Mac. De fleste adwareprogrammer er i stand til at kapre alle installerede browsere, og efter at det er gjort, begynder browseren at opføre sig underligt, hvormed din skærm konstant bliver angrebet af forskellige popups og du kommer ud for et utal af omdirigeringer. I følge vores analyse af problemet spredes TuneupMyMac ved hjælp af flere popups, der reklamerer for det. Når Mac’en er inficeret med adware, kan popup-annoncen dukke op og omdirigere dig til TuneupMyMac-applikationens landingsside.

TuneupMyMac kan også være integreret i installationsprogrammerne for gratis applikationer, som du så nemt som ingenting kan downloade fra internettet. Det er ret beklageligt, at installationsprogrammerne for disse gratis programmer ret ofte ikke oplyser godt nok om, at der følger en hel masse andre programmer med installationsprogrammet.

TuneupMyMac kan være et af dem. Nogle gange klikker Mac-brugerne bare på ”Næste” eller ”Jeg accepterer” i løbet af installationsprocessen for gratis programmer og tillader dermed, at denne PUP også bliver installeret.

Hvad er der galt med TuneupMyMac

Teknisk set er TuneupMyMac hverken en virus eller et malware. Det er heller ikke korrekt at klassificere det som et uægte sikkerhedsprogram, for det er slet ikke et sikkerhedsprogram. Når TuneupMyMac er aktiv, så kan du forvente følgende:

  • TuneupMyMac indlæses automatisk, når du starter din Mac.
  • TuneupMyMac viser påtrængende popup-vinduer, der presser dig til at købe den fulde version.
  • TuneupMyMac frembringer popups i din browser, der fører dig hen til landingssiden eller købssiden.
  • TuneupMyMac distraherer dig i vigtigt arbejde uden at beskytte din Mac mod it-trusler.

Distributørerne af TuneupMyMac har kun én ting i tankerne – at få dig til at købe den såkaldte fulde version af programmet. Som vi allerede har nævnt, så kan en masse af de ting, som TuneupMyMac foreslår dig at gøre ved at betale dig fra det, gøres manuelt helt gratis. Hvis du alligevel har lyst til at købe det for at få slettet ubrugte sprog eller finde store filer, så er du naturligvis velkommen til at gøre det. Men eftersom at TuneupMyMac i mange tilfælde bliver installeret uden brugerens tilladelse eller samtykke, betragter vi helt klart TuneupMyMac som et PUP, der bør fjernes.

Sådan sletter man TuneupMyMac

Hvis du gerne vil slippe manuelt af med TuneupMyMac, er det tilstrækkeligt bare at åbne listen med dine Mac-applikationer og flytte den over i Papirkurven. Sommetider er det nok nødvendigt, at du først bruger Tvungen Lukning (Force Quit) på TuneupMyMac ved hjælp af tasten Command-Option-Esc. Det vil være nok til at manuelt at afinstallere programmet.

Husk, at TuneupMyMac bliver distribueret via adware i Mac-computere. Så det er en god ide at tjekke, om din Mac har nogle programmer, der klassificeres som adware. Der er nemlig en chance for, at TuneupMyMac er kommet ind i din computer på grund af det. Vi anbefaler, at du scanner din Mac med Reimage eller SpyHunter, så du kan finde andre uønskede programmer, som måske gør ydeevnen i din Mac væsentligt langsommere.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Tuneupmymac Pup, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *