Vurten ransomware - Hvordan fjernes det?

Vurten ransomware er en farlig infektion, som kan inficere din computer og låse dine personlige filer. Ligesom de fleste ransomwarevirusser benytter den en stærk kryptografi for at kunne kryptere filerne, hvorefter den forlanger en løsesum.

Ransomwarevirusser forlanger som regel noget nær de 1000 dollars, men Vurten gør sig virkelig bemærket – du vil blive bedt om at betale 10.000 dollars, hvilket jo er helt sindssygt.

Hvis din computer er inficeret med denne virus og dine filer er låst, så skal du blot læse videre, for vi vil udruste dig med en vejledning, der forklarer, hvordan du fjerner selve virussen og gendanner dine låste, personlige filer.

.improved-udvidelse ransomware

Alle ransomwarevirusser bruger en eller anden udvidelse, som bliver sat på slutningen af de krypterede filer. Hvis din computer er inficeret med Vurten ransomwarevirus, bliver alle de personlige filer låst med udvidelsen ”.improved” – således er det nemt for dig at finde ud af hvilken slags virus, der befinder sig i din computer.


Vurten ransomware remove

Hvis du for eksempel har en fil kaldet ”image.jpeg”, kaldes den efter infektionen for ”image.jpeg.improved”. Det betyder også, at du ikke længere kan åbne eller bruge den fil på nogen måde.

Hvis du ikke aner, hvor den er kommet fra, kan vi nævne nogle muligheder. Den kan for det første have befundet sig i en vedhæftning i noget spam post. Det er en helt almindelig metode, som de it-kriminelle benytter sig af. For at blive inficeret skal man blot åbne filen, som er vedhæftet beskeden. De vedhæftede filer ligner som regel et tekst- eller pdf-dokument med nogle oplysninger, som er vigtige for brugeren. Så når det er sagt, så skal du altid være forsigtig med at åbne e-mails fra spamkategorien, og du skal aldrig åbne en vedhæftet fil, hvis du ikke er 100% sikker på, at filen er legitim.

Denne infektion kan også trænge ind i din computer, hvis den bliver installeret af andre virusser, som allerede arbejder i din computer. Nogle computervirusser holder lav profil, så du er måske ikke engang klar over deres tilstedeværelse. Derfor anbefaler vi, at din computer altid er beskyttet af et professionelt anti-malwareprogram. Hvis du ikke ved nok om den slags software, er du velkommen til at se nærmere på vores afsnit med anmeldelser.

Når Vurten ransomware først er inde i systemet, vil det straks begynde at scanne dine filer og derpå kryptere dem. Det vedhæfter udvidelsen .improved til slutningen af hver fil, og smider også en ”UNCRYPT.README.txt” fil på computerens skrivebord. Det er en besked om løsesummen, og her kan du se den originale besked:

Your entire network sensitive data was encrypted with our strong algorithm.

To recover your data send $10000 to the bitcoin address: 1Ln9RxSRuDqqFhCTuqBPBKRMeyhVhRaUG4

If you fo not send money within 7 days, payment will be increased double.

After payment you will receive decryption software.

Contact email: [email protected]

Vi har allerede nævnt, at svindlerne bag denne virus forlanger en skyhøj løsesum – 10.000 dollars. De vil gerne have, at du betaler til deres Bitcoin-adresse inden for 7 dage efter infektionen, og så skulle du modtage et særligt software, hvormed du skulle kunne dekryptere de ødelagte filer.

Vi kan dog ikke råde dig til at betale løsesummen, heller ikke selvom der er tale om meget vigtige filer, som du har brug for med det samme. Og det er der flere grunde til:

Man ved ikke, om de er i stand til at låse filerne op.

It-kriminelle kan snyde dig.

Du støtter de it-kriminelle, når du betaler løsesummen.

Du skal hellere kigge efter andre alternativer, hvormed du kan løse problemet. Du skal først og fremmest fjerne Vurten virus fra din computer. Det kan du gøre ved at downloade og scanne din computer med Reimage eller SpyHunter. Det vil straks kunne finde og fjerne de skadelige filer fra din computer.

Nu, hvor selve virussen er fjernet, kan du prøve at låse filerne op. Der er desværre ikke mange valgmuligheder, eftersom der i øjeblikket ikke findes et gratis dekrypteringsprogram til udvidelsen .improved. Det eneste, du kan gøre, er at gendanne de låste filer fra en sikkerhedskopi af din harddisk. Hvis du har sådan en kopi og den ikke er ødelagt af en virus, kan du følge denne vejledning til systemgendannelse, så du kan få dine filer tilbage.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Vurten Ransomware, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-vurten-ransomware

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *