Web Companion - Hvordan fjernes det?

Web Companion er et gratis værktøj fra Lavasoft, der tilsyneladende beskytter internetbrugerne mod skadelige hjemmesider, datasporing, annoncer, phishing-svindel osv. I 2014 erstattede det Ad-Aware Security Toolbar og har opnået en ret god succesrate blandt brugerne. Dette perfekte produkt lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det sandelig også. Listig installation, browserkapring, annoncer og datasporing er, hvad kunderne eller tankeløse brugere kommer ud for i stedet for den lovede ’sikre søgning’.

Adaware Web Companion er ikke et antivirus, men snarere et ekstra produkt, der virker sammen med andre antivirusprogrammer. I virkeligheden stempler mange pålidelige antivirusprogrammer Web Companion som skadeligt, men så har Lavasoft sine egne sikkerhedsprodukter, såsom Adaware Secure Search, Adaware Ad Block og Adaware Download Companion, som man ofte bliver tilbudt, når man anskaffer sig Web Companion, så det dermed ikke bliver sporet som trussel.

web companion pup

Hvis du ved en fejltagelse har ladet Web Companion komme ind i systemet, eller hvis du frivilligt har gjort det, men er blevet træt af det ikke så nyttige software, så skal du endelig læse videre i denne artikel, som vores 2-viruses.com team har udarbejdet, hvor du kan finde de bedste fjernelsesmetoder og finde ud af, hvorfor du straks skal fjerne denne ubudne skabning fra Lavasoft.

Hvad er Web Companion?

Først og fremmest vil vi godt gøre det klart, at Web Companion ikke er en virus. Det kan højst betragtes som et PUP (Potentielt Uønsket Program), fordi det ubemærket kan blive installeret i dit system. Men denne ’antivirus-hjælper’ besidder dog nogle funktioner, som ikke er noget, man forventer af et ordentligt sikkerhedssoftware. Og derfor er der ingen grund til at beholde det.

Web Companion Ad-Aware fungerer i de tre primære browsere Mozilla Firefox, Google Chrome og Internet explorer. Det kan stadig hjælpe andre browsere med at spore skadelige webadresser, men andre funktioner vil ikke være tilgængelige. Den primære installationsfil hedder Lavasoft.AdAware.dll, men kan også være WebCompanion.exe eller helt enkelt Installer.exe. I løbet af installationen opretter værktøjet en Windows-tjeneste, som konstant kører i baggrunden og opretter et Windows registreringspunkt, der kører ved hver genstart af computeren.

Den version, der mest bliver installeret, er 1.1.922.1860, som følger med det vedholdende antivirusprogram Avast, der som regel påvirker brugere med operativsystemerne Windows 7 og 8.

web companion ad aware virus

Næsten halvdelen af brugerne er fra USA (48%), med Tyskland (17%) og Storbritannien (5%) haltende lidt i baggrunden. Det har været fremme i mere end 4 år, men Ad-aware breder sig stadig blandt internetbrugerne i hele verden, hvor det gemmer sig under et bedragerisk udseende og drager fordel af uvidende kunder.

Faktisk viser analysen på VirusTotal, at selv den nyeste version af Web Companion betragtes af nogle virusprogrammer som skadeligt, og dit nuværende antivirus gør det med en rimelig god grund. Selvom Lavasoft bortforklarer det som en uvæsentlig sporing på grund af den sammenfaldende påvisning af skadelige filer eller konkurrencen fra de andre anti-spywareværktøjer, kan man ikke nægte, at Web Companion demonstrerer en adfærd, der minder om malware.

Derfor er Web Companion er farlig

For det første bruger Web Companion – det virtuelle websikkerhedsværktøj – stadig den ældre HTTP-udvidelse til sin officielle hjemmeside, hvilket de fleste browsere, især Chrome, betegner som usikker. Måske skyldes det, at det er et gratis program, som ikke har råd til at investere i en mere sikker krypteringsprotokol, men HTTPS-certifikater er ikke så dyre, som de engang var, og det vil snart være en norm, ikke et krav. (Mere om Forskellen på HTTP og HTTPS). Det kaster den første skygge over Lavasofts produkt.

web companion uninstall

Et andet problem, som brugerne af Web Companion støder på, er kapring af browserne. Når Web Companion er blevet installeret, ændrer det standard-internetudbyderen til Bing. Og du kan ikke rigtig annullere det, men hvis du har formået at undgå det første gang, vil det yderligere 3 gange bede dig om at ændre indstillingerne til den anbefalede indstilling, inden det holder op. Og du kan være sikker på, at det uønskede program vil tage forskellige metoder i brug for at få dig til at installere Bing, som sandsynligvis sponsorerer Lavasoft.

Interessant nok så blev det på et tidspunkt opdaget, at Lavasoft brugte Komodia SSL Digester i deres Web Companion. Den selv samme funktion, der var ansvarlig for Superfish-skandalen. Dette software kan overmande browserens sikkerhed, ved at det signerer web-certifikaterne, hvilket delvist gør det muligt at kompromittere browseren og læse de krypterede hjemmesider samt injicere dem med annoncer osv. Igen det er præcis det modsatte af, hvad Web Companion burde gøre.

Men den største selvmodsigelse er, at ifølge Lavasofts politik har virksomheden lov til at videregive nogle ’ikke-personlige’ data om dig til tredjeparter, og de oplysninger, du slår offentligt op, anses ikke for at være fortrolige og kan derfor også registreres og deles. Selvom det er en uventet og upassende adfærd for et produkt, der rent faktisk skulle beskytte dig mod spyware, så medfører denne metode, at de tjener penge på annoncer, hvormed Lavasoft kan være gratis. Lyder som noget, man har hørt om det dunkle Avast Secure Browser.

Vi kan dele dine personlige oplysninger med vores moderselskaber og affilierede virksomheder. Derudover kan vi oplyse dine personlige oplysninger til tredjepart. Adaware kan endvidere dele samlet statistisk information med tredjepart, dvs. information, som ikke identificerer DIG som enkelt person, men sammenlagt henviser til bestemte adaware-brugere.

Adaware viser annoncer og reklamer fra tredjepart på adaware-webstedet. Adaware vil under ingen omstændigheder være ansvarlig for tab eller skade af nogen form, som du har pådraget dig på grund af dine forretningsforbindelser med tredjeparter. Adaware-webstedet indeholder links til tredjepartshjemmesider. De tredjepartshjemmesider, som adaware-webstedet linker til, er ikke under adaware’s kontrol, og adaware står hverken til ansvar for eller tilslutter sig på nogen måde oplysninger, annoncer, indhold, produkter eller tjenester på disse tredjepartshjemmesider.

Som du kan læse videre i deres Slutbrugerlicensaftale, hævder Lavasoft, at de vil indsamle data om dit operativsystem (version, udgivelse, bit-arkitektur), installerede applikationer (visningsnavn, version, installationskilde og placering), din IP og tjenester, der kører i din Windows. Sammen med den irriterende kapring i form af Bing-søgemaskinen kan det være den sidste dråbe, der får glasset til at flyde over, hvormed du kan komme til den konklusion, at Web Companion ikke længere skal være en del af din computer, fordi den gør mere skade end gavn.

Hvorfor befinder Web Companion sig på din computer

Du kan selv have installeret Lavasofts Web Companion i den tro, som der står på deres officielle side, at det vil gøre din søgning sikker og beskytte dig mod invadering af virtuelle trusler. Men eftersom du er i gang med at læse denne artikel, kan du højst sandsynligt slet ikke huske, at du med vilje har modtaget noget lignende, og Web Companion er blevet installeret uden overhovedet at få din tilladelse.

Sandheden er, at den slags gratis programmer spredes sammen med andre softwareinstallationer. Denne populære distributionsmetode kaldes for Bundter. Selvom udviklere af gratis programmer ikke har særlig meget magt over, hvordan softwareleverandøren placerer deres produkt i opsætningen, og om den vil anmode om en separat tilladelse til at installere Web Companion eller ej, er det altid brugerens ansvar at være mere forsigtig i løbet af opsætningen af nye programmer, fremfor fuldt ud at stole på distributøren.

For at virke mere troværdig forsøger Lavasoft kun at arbejde sammen med højt ansete leverandører, men alligevel ringer alarmklokkerne, når et sikkerhedsprogram er nødt til at snige sig ind i computeren ved hjælp af snedige metoder. Så inden du installerer noget som helst, skal du altid tage dig god tid til at fjerne fluebenet ved Valgfrie/ekstra programmer i løbet af opsætningen. Du skal også kun downloade software fra lovlige og officielle hjemmesider, ikke fra tredjepartdistributører.

Sådan sætter du en stopper for Web Companion

Statistikken viser, at det kun er 19 % af brugerne, der afinstallerer Web Companion, hvilket er ret overraskende, når man tænker på, hvor mistænkeligt dette værktøj i virkeligheden er. Selvom det tilbyder en yderligere påvisning af skadelige hjemmesider, er det ikke værd at risikere dine personlige data, især når de fleste antivirusprogrammer er avancerede nok og konstant opdaterer deres databaser.

Det gode ved Web Companion er, at man nemt kan fjerne det fra ’Programmer’ i Kontrolpanelet, eftersom det har en afinstallationsfunktion. På den anden side medbringer Web Companion som sagt Bing-søgemaskinen, hvilket du er nødt til at gøre noget ved. Og ikke kun det, eftersom programmet følger med i programpakker, kan der være et par andre PUP’er, som du også er nødt til at skaffe af vejen.

Det er nemmest at anvende et automatisk anti-malwareprogram, såsom Spyhunter, Reimage, Malwarebytes eller andre fra listen. De er rigtig effektive til at finde trusler og uønskede programmer baseret på deres adfærd, så selvom du skulle overse et skadeligt software, når du renser din computer, så skal du ikke bekymre dig om det, for anti-malwareprogrammerne vil tage sig af det.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Web Companion, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hvis du skulle få problemer med at downloade eller installere Spyhunter, Reimage eller andet software, så kan det være Web Companions skyld, og derfor skal du prøve at fjerne det manuelt ved hjælp af vejledningen forneden. Hvis du har problemer, efter at du har gennemgået alle fjernelsespunkterne, så tjek andre mulige indstillinger, som denne PUP kan have pillet ved.

Manuel fjernelsesvejledning til Ad Aware Web Companion.

Sådan fjernes Web Companion ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Ad Aware installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Web Companion
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Ad Aware fra dine browsere

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-web-companion

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *