WildTangent - Hvordan fjernes det?

WildTangent er en legitim softwareudvikler af videospil, og fokuserer især på at producere online spil. Deres Web Driver-platform anses for at være såkaldt bloatware, og den blev oprettet i 1998. Til dags dato forsyner værktøjet fortsat spille-entusiaster med underholdende spil. Applikationen Wajam omtales også lejlighedsvist som ”bloatware” (Hvad er det?).

Det forbindes med AOL og dens Instant messenger, og derfor er Spil fra WildTangent omfattet i AOL’s AIM-spillesektion. Dette er en af grundene til, at programmet blev betragtet som potentielt farligt: fra begyndelsen af distribuerede AIM WildTangent uden at nævne det i den officielle Slutbrugerlicensaftale. For at bekæmpe bloatware udgav Microsoft et officielt Anti-bloatware værktøj til Windows 10 i 2016.

WildTangent har vist sig at være fri for virusser og malware

WildTangent virus

Det samme software bliver ret ofte installeret på forhånd på computerenheder fra f. eks HP, DELL og andre producenter. I andre tilfælde er værktøjet pakket sammen med WinAmp-plugins. Eftersom softwaret var installeret på nyindkøbte computere, begyndte mange computerbrugere at anse WildTangent som et potentielt uønsket program (PUP).

Men det ville være mere korrekt at kalde det for et bloatware-program, som allerede er installeret i computersystemet eller i den mobile enhed. Pokki hører også til denne form for applikation. WildTangent blev for nyligt kritiseret, men ikke for at være skadeligt:

“WildTangent har det sidste års tid gennemgået en masse ændringer, og mange har virket negativt på brugerne. Jeg har ikke noget imod ændringen af “free to play” til gratis spil i 30/30 minutter, men jeg har noget imod, at man har ændret muligheden for at kunne læse kommentarerne og anmeldelserne fra andre spillere, samt bortskaffelsen af muligheden for at kunne sortere nye. Jeg stoler på andres anmeldelser, når jeg skal beslutte mig for et køb, og har bestemt ikke lyst til at prøve at huske på, hvad jeg før har spillet, og hvad der måske er blevet tilføjet for nylig”.

Selvom programmet ikke er en del af malware-kategorien, kan det være, at der muligvis dukker vildledende annoncer op. Dette software er blevet diskuteret på mange portaler for it-sikkerhed. En del angiver Web Driver-platformen WildTangent som en potentiel kilde til malware eller spionage, også når man tænker på den selvopdaterende funktion (Spyware eller Slyware?).

Andre insisterer på, at de har haft glæde af dette værktøj i flere år. Og disse udtalelser bakkes op af nogle forskere, som mener, at WildTangent er fri for spyware. Hvem skal man så tro? Tja, det er op til dig selv. Hvis du ikke mener, at Web Driver-platformen WildTangent er til megen nytte, er du velkommen til at afinstallere den. Og de brugere, der har glæde af den, skal endelig beholde den.

Hvordan undgår man potentielt uønskede værktøjer? Hvad med bloatware?

Potentielt uønskede programmer kan blive installeret i computersystemet sammen med andet software. De ekstra programmer er som regel bundet med gratis lyd- eller videoafspillere, PDF-creators, download managers samt andre populære downloads. Hvad angår installationsprocessen, er det supervigtigt, at man altid vælger en avanceret/brugerdefineret indstilling.

Bloatware har også været involveret i en række skandaler. F. eks da Lenovo solgte bærbare computere med et SuperFish adware installeret på forhånd. Hvis du køber en computerenhed, der koster flere penge, er der normalt mindre chance for, at der følger bloatware-værktøjer med. Derudover er det en god ide, at du læser anmeldelserne om den model, du gerne vil købe. Selvom du køber en pc eller en bærbar computer, betyder det ikke, at det irriterende bloatware vil holde sig væk for evigt (Fjern bloatware).

Det er ikke så svært at fjerne det. Du skal blot følge vejledningen, som vi har angivet i slutningen af denne artikel. Sidst med ikke mindst vil vi gerne anbefale dig et effektivt værktøj, der beskytter operativsystemer mod skadelige programmer. Reimage er et respektabelt program, som fortjener din opmærksomhed. Kør en scanning, så du kan finde ud af, om der er nogle it-sikkerhedsproblemer i dit operativsystem.

Sådan fjernes WildTangent ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom WildTangent installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til WildTangent
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af WildTangent fra dine browsere

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Wildtangent, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Manuel WildTangent fjernelse

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-wildtangent

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *