Pokki - Hvordan fjernes det?

Pokki er et organiseringsprogram til skrivebordet og en applikationsbutik, der anvender lyssky reklameringsmetoder. Det påstår at kunne give adgang til forskellige applikationer og at man nemt kan organisere dem fra statuslinjen. Og det er for at gøre systemet mere egnet til mobilt brug.

Men i de fleste tilfælde bliver Pokki installeret af installationsprogrammer i programpakker uden fuld tilladelse (i mit tilfælde fik det INGEN tilladelse, kun softwareprogrammet, der brugte applikationsbutikken), og dermed er det ikke et harmløst og brugbart program. Faktisk følger det med forskellige browser hijackere, herunder Privitize VPN og Delta, og det viser derfor en masse popup-annoncer.

Derfor kalder vi Pokki for malware

For det første er Pokki ufarligt på egen hånd og er en ganske lovlig applikation, hvis du kun installerer det alene. Dette gør sig gældende, hvis du downloader det fra deres hjemmeside.

Men PUP’er er ikke nødvendigvis uskadelige programmer, de er også programmer, der distribueres på uærlig vis eller sammen med andre parasitter. Og det er ret ofte tilfældet med Pokki. Første gang jeg testede dette software, fulgte browser hijackere og adware med det uden mit samtykke. Derfor er det et uønsket software og ikke anderledes end andet malware.


Pokki PUP

Selvom jeg havde været vild med programmet, havde jeg afinstalleret det og scannet min pc. Man skal altid tjekke computeren, efter at man har bemærket et nyt, uventet software eller generelt har installeret programpakker.

Historik for Pokki-infektioner og distributionsmetoder

Pokki-applikationen kan udløse nogle ubehagelige oplevelser for folk, som har installeret det via vildledende programpakker. Selvom denne desktop manager på et tidspunkt blev hyldet af sikkerhedsforskere, blev det hurtigt opgivet, fordi det blev leveret uden brugernes viden (Lenovo sender alle nye pcer med udskiftet startmenu). Derudover har folk beklaget sig over, at det har været en kamp for dem at fjerne Pokki fra deres Windows. Og på samme tid som dette tvivlsomme stykke software var aktivt, var SuperFish adware også et meget relevant problem, som for nyligt ligeledes er dukket op igen.

I september 2017 fandt man ud af, at det potentielt uønskede program Pokki blev leveret til brugerne ved hjælp af bedragerisk markedsføring. Men husk, at hvis du frivilligt downloader Pokki-programmet fra den officielle hjemmeside, er det et lovligt værktøj og skulle ikke medføre problemer.

Pokki’s startmenu er et produkt fra et udviklingsselskab kaldet SweetLabs, og deres produkt har skabt en masse opmærksomhed blandt folk i USA, Iran, Indien, Brasilien og Indonesien. Der er flere forskellige meninger om dette program – nogle synes, at det er ret fascinerende, og andre har givet Lenovo skylden for at sælge computere, der havde Pokki-programmet installeret i forvejen (Helt ærligt, Lenovo. Pokki er stadig i omløb). Brugerne gav udtryk for, at de var ude for flere ubelejligheder, da de forsøgte at få forbindelse til korporative systemer, og de var bange for, at der var tale om en skadelig applikation, der prøvede på at inficere dem med mere software.

I 2013 var det faktisk Lenovo-udviklere, der gav SweetLabs den opgave at fremstille Pokki-suite, som i første omgang blev betragtet som et praktisk software. Senere hen fik Pokki sit mest populære navn bloatware (Hvad er bloatware?), som i bund og grund er et overflødigt software, som producenten omfatter i en ny computer eller mobil enhed uden brugerens tilladelse.

Du vil kunne se ikonet for Pokki i Windows statuslinje, når applikationen kører. Hvis du højreklikker på det, får du et link til ”Om Pokki”, som forsøger at forklare, hvad det er:

Søg og få adgang til dine apps, filer, kontrolpanel og strømmuligheder med Pokki’s Windows 8 Start Menu. Pin og organisér dine foretrukne apps og hjemmesider, ligesom du kan med din smartphone.

Undgå potentielt uønskede programmer

Det er ret svært at undgå bloatware, fordi du modtager det sammen med den nye computer, men potentielt uønskede programmer er en helt anden sag. De bliver som regel installeret sammen med andre freewareprogrammer. I de fleste tilfælde sker det, fordi brugerne ikke er opmærksomme på installationsprocessen (opsætningsguiden). Så hvis du gerne vil narre hackerne eller udviklerne, der gerne vil fremme deres produkter på upassende vis, så håber vi, at du vælger en avanceret/brugerdefineret installation. Læs Slutbrugerlicensaftalen og Privatpolitikken. Og du skal altid sikre dig, at det software, som du har besluttet dig for at downloade, er ordentligt. Hvis du støder på nogle upassende betingelser, såsom at det viser online annoncer, skal du annullere installationen.

Vi kan ikke råde dig til at beholde denne applikation på din pc, hvis du synes, at den generer dig. Du skal hellere afinstallere den fuldstændigt sammen med det malware, der fulgte med i samme programpakke. Til det har du brug for et anti-malwareprogram, såsom Reimage og SpyHunter, selvom du også kan afinstallere Pokki fra Kontrolpanelet. I så fald er du også nødt til at nulstille indstillingerne for søgemaskinen.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Pokki, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Sådan fjernes Pokki ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Pokki installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Pokki
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Pokki fra dine browsere

Manuel Pokki fjernelse

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-pokki

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *